Αποδεκατισμένος λόγω κορωνοϊού ο ΠΑΣ στο Αλκαζάρ

on .

LARISA PAS SHMATA

Στα εννιά ανέβηκαν τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά τον εντοπισμό δύο ακόμα θετικών κατά τον δειγματοληπτικό μοριακό έλεγχο της Πέμπτης, παρόλα αυτά η σημερινή (7:30 μ.μ.) αναμέτρηση με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ θα διεξαχθεί κανονικά μαζί με τους υπόλοιπους αγώνες της 7ης αγωνιστικής των Play Out της Super League.
Αποδεκατισμένος ο ΠΑΣ Γιάννινα λόγω κορωνοϊού, αποστολή με μόλις 16 παίκτες κατεβάζουν οι Γιαννιώτες. Αυθημερόν και με δύο πούλμαν θα ταξιδέψει η ομάδα της Ηπείρου στη Λάρισα.
Τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου της Πέμπτης στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα ανακοινώθηκαν με αρκετή καθυστέρηση τελικά το πρωί της Παρασκευής και σύμφωνα με τους ελέγχους εντοπίστηκαν δύο ακόμα θετικά τεστ σε ποδοσφαιριστές της γιαννιώτικης ομάδας, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών ενεργών κρουσμάτων στα εννιά. Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων της ΓΓΑ για τη Super League πρέπει στον τελευταίο επανέλεγχο να εντοπιστούν πέντε νέα ενεργά κρούσματα επιπλέον των πέντε που είχαν εντοπιστεί στον πρώτο έλεγχο.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στον ΠΑΣ εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα (2 στον έλεγχο της Δευτέρας + 2 την Πέμπτη) και καθώς οι 5 αρχικοί θετικοί ΔΕΝ προσμετρώνται στο σύνολο, τότε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι 4 και ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά σήμερα. Η τελική απόφαση για τη διεξαγωγή του αγώνα ανήκε στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ και στον ΕΟΔY, οι οποίοι άναψαν το "πράσινο φως" προς την διοργανώτρια αρχή Super League. Το παιχνίδι στο Αλκαζάρ θα γίνει κανονικά και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από το Novasports 2 HD.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται στην 2η θέση της ειδικής κατάταξης με 35 βαθμούς και έχει ήδη χάσει την πρωτιά από τον Βόλο που είναι στην κορυφή των Play Out με 43 βαβμούς. Στόχος των Γιαννιωτών είναι να διατηρήσουν τη δεύτερη θέση από τον Ατρόμητο που έχει έναν βαθμό λιγότερο. Να σημειωθεί όμως ότι ο ΠΑΣ έχει και αγώνα λιγότερο, το αναβληθέν παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στα Γιάννινα που θα γίνει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, την ερχόμενη Τετάρτη (19/05) στα Γιάννινα.
Αποδεκατισμένος ο ΠΑΣ
Με αυτά τα δεδομένα ο ΠΑΣ Γιάννινα προπονήθηκε χτες το απόγευμα στις 17:00 στο ΠΕΑΚΙ για να έχει τουλάχιστον μια προπόνηση στα πόδια του πριν τον σημερινό αγώνα. Ο Αργύρης Γιαννίκης θα έχει συνολικά 10 απουσίες καθώς πέραν των 9 θετικών κρουσμάτων υπάρχει και ο αρχηγός Στέφανος Σιόντης που πρόσφατα υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση και χειρουργική επέμβαση στο γόνατο. Με δεδομένο ότι το ρόστερ των Γιαννιωτών αριθμεί συνολικά 26 ποδοσφαιριστές, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η αποστολή του ΠΑΣ θα αποτελείται από 15-16 παίκτες.
Μάλιστα, χτες αποφασίστηκε το ταξίδι στη Λάρισα να γίνει αυθημερόν και να μην διανυκτερεύσει η ομάδα σε ξενοδοχείο της θεσσαλικής πόλης πριν τον αγώνα υπό τον φόβο μεγαλύτερης διασποράς. Έτσι, η αποστολή θα αναχωρήσει το πρωί οδικώς για τη Λάρισα και στη συνέχεια μετά το τέλος του αγώνα θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής για τα Γιάννινα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα θα ταξιδέψει με δύο πούλμαν για τη Λάρισα, ένα στο οποίο θα βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές και ένα το τεχνικό επιτελείο και οι φροντιστές της ομάδας, έτσι ώστε να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέας διασποράς.
Κόντρα στην παράδοση
Η σημερινή θα είναι η 18η φορά που θα βρεθούν αντιμέτωπες στη Λάρισα οι δυο ομάδες σε επίπεδο πρωταθλήματος, με 15 να έχουν γίνει στο Αλκαζάρ και μόλις τρεις στο AEL FC Arena. Η ΑΕΛ μετρά 10 νίκες, πέντε ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ μόλις δυο φορές ο ΠΑΣ έφυγε νικητής από τη θεσσαλική πόλη. Τη σεζόν 1974-75 για την Α’ Εθνική(0-2) και τη σεζόν 1998-99 για τη Β΄ Εθνική(0-2) με γκολ των Κορμαρή και Φουτσίνι. Σε επίπεδο τερμάτων, η ΑΕΛ έχει σκοράρει 20 φορές, έναντι 6 του ΠΑΣ.
Στην κανονική διάρκεια της φετινής σεζόν οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 0-0 στο Αλκαζάρ ανήμερα των Θεοφανίων για την 15η αγωνιστική.
Κοντά στον ΠΑΣ  ο Κοντογιάννης
Παρότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν και υπάρχουν αγώνες για τα play out, στον ΠΑΣ Γιάννινα σχεδιάζουν ήδη την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση των Γιαννιωτών αναζητά κεντρικό αμυντικό και βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Δημήτρη Καραγιάννη από τον Παναθηναϊκό.
Σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα, οι Γιαννιώτες έχουν ήδη έρθει σε συμφωνία και θα πρέπει να θεωρείται κλεισμένη η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή και θα είναι ο 20χρονος στόπερ του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Καραγιάννης. Πρόσφατα ο Καραγιάννης δέχτηκε πρόταση ανανέωσης από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν την αποδέχτηκε καθώς η πρόταση περιελάμβανε ανανέωση και δανεισμό στη συνέχεια, έτσι ώστε η αθηναϊκή ομάδα να κατοχυρώσει το δικαίωμα στα τροφεία του νεαρού.
Όπως όλα δείχνουν, συμφωνία με τον Παναθηναϊκό δεν υπήρξε και έτσι ο 20χρονος στόπερ αποφάσισε να συμφωνήσει με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με την προοπτική ότι στα Γιάννινα θα πάρει συμμετοχές και τις ευκαιρίες που δεν πήρε στους «πράσινους». Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Καραγιάννης είναι διεθνής με τις Εθνικές ομάδες όλων των νεαρών ηλικιών.
Διαιτητής ο Μανούχος
Ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα ορίστηκε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ. Βοηθοί του Μανούχου θα είναι οι Ηλίας Παπαδόπουλος και Πέτρος Πάτρας από τη Μακεδονία και τέταρτος ο Γεώργιος Βρέσκας από την Πιερία.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία και AVAR ο Παντελής Σπυρόπουλος από τη Δυτική Αττική. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Ιωάννης Σπυρόπουλος από τη Φθιώτιδα.
Με υπηρεσιακό προπονητή η ΑΕΛ
Η ήττα της Λάρισας με 3-1 από τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό και ο οριστικός υποβιβασμός της ΑΕΛ έφεραν αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ομάδας. Ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας ήδη απέλυσε τον Ιταλό προπονητή Τζιανλούκα Φέστα, ενώ υπηρεσιακός τεχνικός των «βυσσινί» ανέλαβε ο Μιχάλης Ζιώγας.
Εν τω μεταξύ χτες, η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε ότι αποτελούν παρελθόν από την ομάδα 9 ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και ο Γιαννιώτης Αλέξης Μιχαήλ, αλλά και ο Καρανίκας που είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στον ΠΑΣ. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας με τους Τσόσιτς, Μπεν Χατίρα, Νούνιτς, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Καρανίκας, Μουκαντζό, Σπαρβ και Μπάγιτς.
Η προετοιμασία της Λάρισας ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα και στη συνέχεια ο Μιχάλης Ζιώγας ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή για τη σημερινή αναμέτρηση. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Νάγκι, Σουλούκος, Ηλιάδης, Γιακιμόφσκι, Μπέρτος, Χουσίνο, Μαξιμένκο, Μαϊδανός, Γκοτζαμανίδης, Στίφλερ, Γρηγορόπουλος, Μιλοσάβλιεβιτς, Χαλάτσης, Κολομπίνο, Δάκτυλας, Ακούνια, Νικολιάς, Ντουρμισάι, Πινακάς, Ζαχαράκης.