Στην Πολωνία θα χτιστεί ο νέος ΠΑΣ Γιάννινα

on .

kieltse

• Μετά από αρκετά χρόνια, δέκα τον αριθμό, φέτος το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα θα πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Κιέλτσε της Πολωνίας.

Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2011 ήταν η τελευταία φορά που ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε κάνει προετοιμασία στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, την εποχή που προπονητής ήταν ο Βέλγος Στεφάν Ντεμόλ. Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΣ πήγαινε συνεχώς κάθε καλοκαίρι στο Καρπενήσι και στο ξενοδοχείο Avaris, ωστόσο φέτος προτιμήθηκε η λύση του εξωτερικού και συγκεκριμένα η Πολωνία και το Κιέλτσε.
Οι διοικούντες του ΠΑΣ αποφάσισαν και κατέληξαν στη λύση του Κιέλτσε καθώς είναι ένα γνωστό προπονητικό κέντρο στο ελληνικό κοινό αφού εκεί έκανε για πολλά χρόνια έκανε το βασικό στάδιο προετοιμασίας η ΑΕΚ.

Οι πληροφορίες που έφτασαν στον ΠΑΣ έκαναν λόγο για καλές συνθήκες δουλειάς, εκγύμνασης και εγκαταστάσεων κι έτσι αποφασίστηκε η ομάδα να βρεθεί στην Πολωνία από τις 11 Ιουλίου μέχρι τις 22 του ίδιου μήνα.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της παραμονής του ΠΑΣ Γιάννινα στην Πολωνία θα δοθούν και τέσσερα φιλικά παιχνίδια, με ομάδες από την Πολωνία, το Ισραήλ αλλά και την Κύπρο που θα βρίσκονται το ίδιο διάστημα εκεί για προετοιμασία.

Καθυστέρηση λόγω βροχής
Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν χτες τα έργα στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες» για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα και τη συνολική ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου.
Η μεσημβρινή βροχόπτωση καθυστέρησε λίγο το στρώσιμο του γηπέδου, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα. Να σημειωθεί ότι το χώμα που θα στρωθεί στο «Ζωσιμάδες» δεν είναι τυχαίας επιλογής, αλλά έχει μεταφερθεί για αυτόν τον σκοπό από το Αγρίνιο. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν και οι εργασίες στο ΠΕΑΚΙ με πλήρη ανακατασκευή των δύο γηπέδων και των εγκαταστάσεων.

Παρελθόν ο Ελευθεριάδης
Μετά από δύο χρόνια παρουσίας στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Χρήστος Ελευθεριάδης αποτελεί παρελθόν από τους Γιαννιώτες και χτες ανακοινώθηκε και επίσημα η μεταγραφή του στη Λαμία με διετές συμβόλαιο.
Ένας από τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους στο τέλος Ιουνίου αποτελεί ήδη παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα και αυτός είναι ο Χρήστος Ελευθεριάδης, ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες των Γιαννιωτών τα τελευταία δύο χρόνια.
Ο 30χρονος επιθετικός από την Αριδαία δεν δέχτηκε την πρόταση ανανέωσης από τον Γιώργο Χριστοβασίλη και προτίμησε να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.
Ο Ελευθεριάδης συμπλήρωσε 41 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα και πέτυχε συνολικά 7 γκολ, εκ των οποίων τα 4 στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, ενώ μοίρασε και δύο ασίστ. Αγωνίστηκε κυρίως σαν αριστερό εξτρέμ στους Γιαννιώτες και ένα από τα highlights της παρουσίας του στον Άγιαξ της Ηπείρου είναι το φοβερό φαλτσαριστό γκολ που έβαλε κόντρα στον ΟΦΗ.
Η αποχώρηση του Ελευθεριάδη από τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έγινε γνωστή από ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά από σχετική ανακοίνωση της Λαμίας, με την οποία υπέγραψε διετές συμβόλαιο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της, για δύο χρόνια, με τον 29χρονο (30/9/1991) ποδοσφαιριστή, Χρήστο Ελευθεριάδη. Ο Ελευθεριάδης αγωνίζεται ως μέσος επιθετικός, είναι γεννημένος στην Καβάλα και τα δύο προηγούμενα χρόνια φορούσε τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τις ομάδες της Παναχαϊκής, της Νίκης Βόλου, των Σερρών, του Αλμωπού Αριδαίας, του Πιερικού και της Καβάλας. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας!».