Ολοκληρώνεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS GIANNINA SHMA

Τελευταία ημέρα είναι η σημερινή για τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας καθώς το βασικό στάδιο προετοιμασίας ολοκληρώνεται και η ομάδα θα επιστρέψει το πρωί της Κυριακής στη βάση της στα Γιάννινα.
Πρόβλημα για τους Γιαννιώτες η έλλειψη φιλικών αγώνων, ψάχνει αντιπάλους ο Ηρακλής Μεταξάς. Εν αναμονή της ανακοίνωσης της μεταγραφής του Γερμανοπολωνού Γκαρντάφκσι που βρίσκεται μαζί με την ομάδα στο προπονητικό κέντρο.
Μια εβδομάδα συμπλήρωσε χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα στα Τρία Πέντε Πηγάδια, εκεί όπου ο Ηρακλής Μεταξάς προσπαθεί να χτίσει την ομάδα για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα ο 54χρονος τεχνικός δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές επάνω σε αρκετά κομμάτια που αφορούν την τακτική, τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι, προσπαθώντας να περάσει στους ποδοσφαιριστές του τον τρόπο σκέψης του και το τι θέλει να δείξει η ομάδα όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Πλέον, ο Μεταξάς έχει πλήρη εικόνα για το ρόστερ των Γιαννιωτών, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της ομάδας, αλλά και για κάθε παίκτη ξεχωριστά. Το κατά πόσο έχουν αφομοιώσει οι παίκτες τα όσα έχει δείξει ο Μεταξάς αυτό θα φανεί στο φιλικά του Αυγούστου με Λαμία, Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης. Η ακύρωση του ταξιδιού στην Πολωνία και η ματαίωση των εκεί φιλικών αγώνων έφερε πολύ πίσω τον ΠΑΣ στο θέμα προγραμματισμού και φιλικών. Το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας κύλησε χωρίς κανένα φιλικό και είναι γνωστό ότι τα φιλικά του καλοκαιριού είναι απαραίτητα εργαλεία στους προπονητές για να βγάλουν αγωνιστικά συμπεράσματα πριν τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Την περασμένη Τρίτη είχε βρεθεί στο Βέρμιο και ο Γιώργος Χριστοβασίλης και είχε συζητήσεις με τον προπονητή για τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση ο ΠΑΣ Γιάννινα, κυρίως στη μεσαία και επιθετική γραμμή. Δεν υπάρχει κάτι νεότερο και παρότι η πληροφόρηση που υπήρχε ήταν ότι χθες θα ανακοινώνονταν η μεταγραφή του Γερμανοπολωνού Μίκαελ Γκαρντάφσκι, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με τον ποδοσφαιριστή ωστόσο να συμμετέχει κανονικά στην προετοιμασία της ομάδας.
Το βιογραφικό του Γκαρντάφσκι
Ο Μίκαελ Γκαρντάφσκι είναι γεννημένος στις 25 Σεπτεμβρίου 1990 στην Κολωνία της Γερμανίας και έχει ύψος 1,77 μέτρα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Βέιλερ Βολκχόφεν και στη συνέχεια στην Κολωνία, με την οποία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το 2008 σε ηλικία 18 ετών. Δεν είχε κάπια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα της Κολωνίας, ωστό με την Κ 19 είχε συνολικά 37 συμμετοχές πετυχαίνοντας 6 γκολ και μοιράζοντας και 3 ασίστ. Τον Ιανουάριο του 2010 πήγε δανεικός από την Κολωνία στην Καρς Τσάις Ιένα με την οποία είχε 14 συμμετοχές, 3 γκολ και 4 ασίστ στην τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας. Ακολούθησε το καλοκαίρι του 2010 ένας ακόμα δανεισμός στη δεύτερη ομάδα της Στουτγκάρδης και μια γεμάτη σεζόν με 28 συμμετοχές, 1 γκολ, αλλά και 7 ασίστ.
Το καλοκαίρι του 2011 έμεινε ελεύθερος από την Κολωνία και πήγε στην Όσναμπρικ και είχε 25 συμμετοχές με 3 ασίστ. Η συνέχεια του Γκαρντάφσκι ήταν ανοδική καθώς πήγε στην Βικτόρια Κολωνίας και είχε 12 συμμετοχές στην τρίτη γερμανική κατηγορία. Το καλοκαίρι του 2013 τον αγόρασε η Ντούισμπουργκ και είχε 62 συμμετοχες, με 12 γκολ και 4 ασίστ στις καλύτερες και πιο παραγωγικές σεζόν του μέχρι τώρα. Η παρουσία του στην Ντούισμπουργκ προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και τελικά τον Ιούλιο του 2015 τον απέκτησε η Χάνσα Ροστόκ. Στα δύο χρόνια που έμεινε εκεί είχε 75 συμμετοχές με 1 γκολ και 5 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2017 έφυγε για πρώτη φορά εκτός Γερμανίας και πήγε στην δεύτερη του πατρίδα την Πολωνία και συγκεκριμένα στην Κορόνα Κίελτσε. Είχε 78 συμμετοχές με ένα γκολ και 4 ασίστ, ενώ για μια σεζόν υπήρξε και συμπαίκτης με τον πρώην κεντρικό αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα, Θέμη Τζημόπουλο. Το καλοκαίρι του 2020 μεταπήδησε στην επίσης πολωνική Κρακοβία, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και είχε μόλις 5 συμμετοχές, με την τελευταία στις 19 Δεκεμβρίου του 2020.