ΣΤ. ΣΙΟΝΤΗΣ: «Ιδανικό σενάριο το κλείσιμο της καριέρας μου στον ΠΑΣ»

on .

SIONTHS KALYBAS 25 7 21

• Μπορεί να χαρακτηριστεί ο μεγάλος άτυχος της περασμένης σεζόν, καθώς τραυματίστηκε στις 27 Ιανουαρίου στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη με την ΑΕΚ (0-2) στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί στο γόνατο και να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Μία σεζόν που ήταν η τρίτη του στη γιαννιώτικη ομάδα στην οποία εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2018 μετά από μία πετυχημένη καριέρα σε Παναθηναϊκό. Εθνικό Αστέρα, Καβάλα, Παναιτωλικό, Δόξα Κατωκοπιάς, Βέροια και Κέρκυρα.
Ο λόγος για τον 34χρονο Γιαννιώτη αρχηγό του «Άγιαξ της Ηπείρου» Στέφανο Σιόντη που μίλησε στον «Π.Λ» και τον Χρήστο Καλύβα από τα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας όπου πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΣ.
Η ταλαιπωρία που υπέστη από τον περσινό τραυματισμό, η ευχαρίστησή του από τις μεγάλες νίκες που πέτυχε πέρυσι η ομάδα, η δυσκολία που υπάρχει από το γεγονός πώς δεν έγιναν ακόμη φιλικά παιχνίδια αλλά και η αδημονία που υπάρχει για την επιστροφή του κόσμου στο «Ζωσιμάδες».

Η συνέντευξη
• Νιώθεις έτοιμος για την επιστροφή σου μετά τον τραυματισμό;
-Ταλαιπωρήθηκα με την περίεργη φύση του τραυματισμού μου και μέχρι να βρούμε τι ακριβώς τι έγινε. Τώρα όμως νιώθω μέρα με τη μέρα όλο και καλύτερα. Έχω λίγο δρόμο ακόμα για να καλύψω το χαμένο έδαφος, αλλά νιώθω πάρα πολύ καλά. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, τον κ. Ριστάνη, τον κ. Σκόρδο για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν ώστε να μπορέσω να επανέλθω όσο πιο γρήγορα γίνεται.
• Μπαίνεις στην τέταρτη χρονιά σου στον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι επιθυμία σου να κλείσεις την καριέρα σου στην ομάδα;
-Στο ποδόσφαιρο πρέπει να βλέπεις μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα, μήνα με το μήνα. Αυτό θα ήταν σίγουρα το τέλειο πλάνο μέσα στο μυαλό μου, αλλά δεν υπάρχει το τέλειο. Ήρθε ένας τραυματισμός πέρυσι, μπορεί να υπάρξουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να φέρουν αλλιώς τα πλάνα στο μυαλό σου. Αυτό είναι το ιδανικό σενάριο όμως εγώ είμαι εδώ να παλεύω για τη θέση μου, να παλεύω να είμαι στην ενδεκάδα, στο ρόστερ και από εκεί και πέρα θα δούμε.
• Πέρυσι ήταν ευκαιρία για τον ΠΑΣ που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο να τερματίσει ψηλά. Ωστόσο στα play out παρατηρήθηκε μια χαλαρότητα. Τι έφταιξε και έγινε αυτό;
-Η ομάδα έκανε μια μεγάλη προσπάθεια η οποία έβγαλε μια κόπωση στα παιδιά. Σίγουρα το Κύπελλο με ένα μικρό ρόστερ, με παιχνίδια μεσοβδόμαδα και σε βαριά γήπεδα στοίχισαν πολύ σε ενέργεια. Στο τέλος είχαμε και την περιπέτεια με τον κορωνοϊό που κατεβαίναμε σε παιχνίδια με 12 και 13 παίκτες οπότε όλα μαζί αυτά μας έφεραν σε μια κατάσταση που δεν μας άρεσε. Θέλαμε να τελειώσουμε πιο ψηλά βαθμολογικά τη χρονιά ωστόσο νομίζω ότι σε γενικές γραμμές είχαμε μια επιτυχημένη χρονιά.
• Πώς κυλάει η προετοιμασία μέχρι τώρα;
-Είμαστε σε μια φάση όπου έρχονται καινούργιοι παίκτες στην ομάδα. Εμείς προσπαθούμε να καλωσορίζουμε τα παιδιά, να τα κάνουμε να νιώθουν όσο πιο καλά γίνεται και να προσαρμόζονται γρήγορα. Είμαστε σε διαδικασία να γίνουμε ένα γκρουπ το συντομότερο δυνατό και μαθαίνουμε σιγά-σιγά τη φιλοσοφία του προπονητή που σίγουρα θα έχει διαφορές από τον προκάτοχό του. Μας δυσκολεύει αρκετά το κομμάτι των φιλικών γιατί όλοι μας θα θέλαμε να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας και της ομάδας, να δοκιμάσουμε πράγματα και να δοκιμάσει ο προπονητής συστήματα και διάφορα πράγματα. Όμως πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό που έχουμε τώρα καθώς είναι και μια περίεργη κατάσταση λόγω covid. Πρέπει να δουλέψουμε για το καλύτερο.
• Για τους νέους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα:
-Αυτό που κάνω πάντα είναι να μην κρίνω έναν ποδοσφαιριστή τόσο γρήγορα. Το έχω κάνει πιο παλιά να κρίνω και έχω πέσει πολλές φορές έξω, οπότε προτιμώ να δίνω χρόνο σε παιδιά που έρχονται γιατί ο καθένας έχει διαφορετικό χρόνο προσαρμογής και ο καθένας θα χρειαστεί το διάστημα του, άλλος 10 μέρες, άλλος 1 μήνα. Είδαμε πέρυσι τον Μπρένερ ότι άργησε πολύ να δείξει τον καλό του εαυτό. Δουλεύουμε όλοι πάρα πολύ καλά και αυτό είναι που μας κάνει να έχουμε καλή ψυχολογία.
• Ο Ηρακλής Μεταξάς έχει ως μότο το επιθετικό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο κατοχής όπως είχε ο Αργύρης Γιαννίκης;
-Ο καθένας έχει τη φιλοσοφία του. Τον κ. Μεταξά τώρα τον μαθαίνουμε, με τον κ. Γιαννίκη δουλέψαμε δύο χρόνια και ξέραμε τι θέλει και εκείνος ήξερε τι μπορεί να περιμένει από εμάς. Με τον κ. Μεταξά τώρα αρχίζουμε να δουλεύουμε και να καταλαβαίνουμε τη φιλοσοφία του. Θέλουμε πάρα πολύ να κάνουμε τα πράγματα που θα μας ζητήσει και να υλοποιήσουμε το πλάνο που έχει στο μυαλό του και για αυτό το πράγμα δουλεύουμε σκληρά.
• Πόσο θα βοηθήσει τον ΠΑΣ η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα μιας και η ομάδα παίρνει μεγάλη δύναμη από αυτό;
-Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ομάδα του κόσμου. Το ξέρουμε αυτό και το «Ζωσιμάδες» είναι μια δύσκολη έδρα. Πέρυσι δεν καταφέραμε να κάνουμε όσα θέλαμε στο γήπεδό μας και ένας παράγοντας που δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλές νίκες στο γήπεδο μας ήταν και η απουσία του κόσμου. Βέβαια ήταν μια περίεργη χρονιά και η απουσία του κόσμου μας βοήθησε εκτός έδρας με τις μεγάλες ομάδες όπου δεν είχαμε να παλέψουμε με 30.000 κόσμο και κάναμε καλά παιχνίδια, αλλά αυτό στέρησε και από εμάς να έχουμε τον κόσμο στην έδρα μας και να πιέζει. Περιμένουμε πως και πως την επιστροφή του κόσμου που στο «Ζωσιμάδες» είναι μια τεράστια βοήθεια.
• Ποιο παιχνίδι θυμάσαι πιο έντονα την τριετία που είσαι στον ΠΑΣ;
-Θυμάμαι και δυσάρεστα παιχνίδια. Νομίζω ότι στη Super League 2 κάναμε αυτό που έπρεπε ώστε να φέρουμε και πάλι την ομάδα εκεί που ανήκει με το κεφάλι κάτω και χωρίς να λέμε πολλά. Πέρυσι δεν κατάφερα εγώ να ευχαριστηθώ το κομμάτι που πήγαινε η ομάδα πολύ καλά λόγω τραυματισμού. Η μόνη ευχαρίστηση ήταν που έβλεπα την ομάδα να κερδίζει και να κάνει μεγάλες νίκες. Τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό τα ευχαριστήθηκα σαν να έπαιζα γιατί όταν κερδίζουμε μεγάλους αντιπάλους μεγαλώνουμε και εμείς οι ίδιοι.
• Μπορεί φέτος ο ΠΑΣ να πάει ψηλότερα από την περσινή χρονιά;
-Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ρόστερ να δούμε που είμαστε και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας στα φιλικά και να δούμε την φιλοσοφία του προπονητή και βήμα-βήμα να πάμε για το καλύτερο. Μας φέρνει λίγο πίσω ότι έφυγαν αρκετοί παίκτες και αλλάξαμε διάφορα πράγματα. Θα ήταν πιο εύκολο σε μια ομάδα να έχει έναν κορμό μεγαλύτερο και πιο συμπαγή. Ωστόσο χτίζουμε κάτι καινούργιο και πιστεύουμε ότι θα πάει πολύ καλά.