«Να αποκτήσει ο ΠΑΣ το δικό του γήπεδο!»

on .

SEL 1

• Το καλοκαίρι του 2008, ένας επιχειρηματίας εξ’ Αγνάντων Άρτας ανέλαβε τις τύχες της γιαννιώτικης ΠΑΕ, με σκοπό σταδιακά να μετουσιώσει σε πράξη τα όνειρα και τις προσδοκίες των απανταχού φιλάθλων της ιστορικής ομάδας.

Επί θητείας του, ο ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε τρεις ανόδους στη μεγάλη κατηγορία, εδραιώθηκε σε αυτήν οκτώ σερί σεζόν, έφτασε δυο φορές στα ημιτελικά Κυπέλλου και αποκορύφωμα όλων ήταν η συμμετοχή της ηπειρωτικής ομάδας στα προκριματικά του Europa League το καλοκαίρι του 2016.
Ο λόγος για τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργο Χριστοβασίλη που παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον «Π.Λ.» της Δευτέρας και στους Χρήστο Καλύβα και Νίκο Γιωτίτσα.
Η αποτίμηση της φετινής σεζόν που βρήκε τον ΠΑΣ στα play off της Super League, το διαζύγιο με Γιαννίκη, η έλευση Μεταξά αλλά και η στόχευση να εξασφαλίζει κάθε χρόνο η ομάδα τη γρήγορη παραμονή. Ξεκαθαρίζει πώς ο ΠΑΣ δεν ανήκει σε κανένα… άρμα, πώς βίωσε τη πρόσφατη περιπέτεια με την απόφαση της ΕΕΑ και την αθωωτική από την Εφέσεων, όπου τόνισε πώς δεν έγινε καμία μεταβίβαση μετοχών.
Ο Γ. Χριστοβασίλης έκανε μνεία στο γεγονός πώς η ομάδα χρειάζεται ένα γήπεδο αλλά και στο ότι οι πολιτικοί μας δεν είναι κοντά στον ΠΑΣ…

Η ομάδα έδειξε τις ικανότητές της...

• Να μας κάνετε ένα απολογισμό της φετινής χρονιάς και αν περιμένατε να μπει η ομάδα στην εξάδα:

-«Ήταν μια χρονιά που πολύς κόσμος δεν περίμενε να υπάρχει αυτή η εξέλιξη αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Η ομάδα έδειξε ότι έχει μέταλλο και παρότι ξεκίνησε πολύ νωθρά από τα φιλικά παιχνίδια, στην πορεία έδειξε τις ικανότητες της και καταφέραμε στο τέλος να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα».

• Πηγαίνοντας στο περσινό καλοκαίρι και στη φυγή του κ. Γιαννίκη. Ήταν οικονομικό ή οικογενειακό το θέμα που έφυγε από τον ΠΑΣ;

-«Ο κ. Γιαννίκης είχε συμβόλαιο για δύο χρόνια. Εμείς του ζητήσαμε να παραμείνει στον ΠΑΣ αλλά ήταν δική του επιθυμία να αποχωρήσει. Δεν γνωρίζουμε και εμείς τους λόγους, δεν υπήρχε κανένα ζήτημα οικονομικό. Ήταν δικό του θέμα που αποφάσισε να αποχωρήσει. Στην αρχή ήθελε να γυρίσει στη Γερμανία, έμεινε για λίγο άνεργος και μετά ήρθε η πρόταση από την ΑΕΚ».

• Πώς πρόεκυψε η επιλογή του Ηρακλή Μεταξά;

-«Από τη στιγμή που ο κ. Γιαννίκης μας ενημέρωσε ότι θα αποχωρήσει, ενεργήσαμε γρήγορα. Θέλαμε να δουλέψουμε στο ίδιο πλάνο με ένα προπονητή που θα έρχεται από μια χώρα όπως ήταν η Γερμανία. Βρήκαμε τον αντικαταστάτη του πολύ γρήγορα. Στην αρχή αν και ο κ. Μεταξάς δεν ήταν τόσο θετικός, στην πορεία και μετά από συζητήσεις, αποφάσισε να έρθει στα Γιάννινα και επειδή ήξερε το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω της Εθνικής, αποδέχτηκε την πρόταση μας και συνεχίζει αυτό που άφησε ο κ. Γιαννίκης».

GIANNIKIS METAXAS 7 KATO

Δικαίωση για την επιλογή Μεταξά...

• Έχετε δικαιωθεί με την επιλογή Μεταξά;

-«Οπωσδήποτε. Κάναμε ένα βήμα πιο μπροστά. Ίσως να άλλαξε λίγο ο αγωνιστικός τρόπος της ομάδας αλλά αυτό βοήθησε, γιατί ενώ πέρυσι παίζαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, δυστυχώς χάσαμε πολλά παιχνίδια και φέτος τα πράγματα είναι αντίθετα. Είναι πιο δεμένη η ομάδα στην άμυνα, ίσως να μην υπάρχει ο ενθουσιασμός από τα ποδόσφαιρο που παίζει, αλλά παίρνει τα αποτελέσματα που θέλαμε και έτσι καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτή τη θέση στην ελίτ των play off και μπορούμε να παλέψουμε για κάτι καλύτερο».

• Είστε ο πρόεδρος που βγάζει... λαγούς από το καπέλο όσον αφορά τις επιλογές προπονητών και παικτών. Η επιλογή γίνεται βάση δουλειάς ή παίζει ρόλο και η τύχη;

-«Ίσως είναι συνδυασμός και των δύο. Από τη στιγμή που αποφασίζουμε για κάποιον προπονητή, τον αφήνουμε πάντα να δουλεύει και δεν επεμβαίνουμε στο έργο του τουλάχιστον μέχρι το τέλος της περιόδου. Οι παίκτες έρχονται σε μια ομάδα που πάντα υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα και για αυτό δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό τόσο για την ομάδα όσο και για τους ίδιους για ν’ ανέβουν επίπεδο».

• Ο κ. Μεταξάς θα μείνει και τη νέα χρονιά;

-«Ο κ. Μεταξάς έχει συμβόλαιο για δύο χρόνια και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι επειδή έχει συμβόλαιο θα μείνει σίγουρα γιατί οι εξελίξεις μπορεί να είναι διαφορετικές. Προς το παρόν θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά, αν προκύψει κάτι που θα διαφοροποιήσει τα πράγματα θα το ξέρουμε πολύ αργότερα».

• Έχουν γίνει συζητήσεις με τους παίκτες που τελειώνουν τα συμβόλαια;

-«Τους έχουμε κάνει ανάλογες προτάσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα διότι και αυτοί πιστεύω ότι περιμένουν να δουν που θα τερματίσει η ομάδα στα play offs».

• Έχετε απογοητευτεί από κάποιον παίκτη με τη συμπεριφορά του κατά το παρελθόν;

-«Όταν λήγει ένα συμβόλαιο και ο παίκτης δεν ανανεώνει, αυτό είναι θέμα του παίκτη. Το παρελθόν δείχνει ότι παίχτες που έχουν φύγει από τον ΠΑΣ Γιάννινα με αυτό τον τρόπο δεν έχουν καταφέρει πολλά πράγματα στις ομάδες που πήγαν. Δεν μπορούμε όμως να επιβάλλουμε σε έναν ποδοσφαιριστή να ανανεώσει όταν ο ίδιος πιστεύει ότι θα φύγει και θα πάει σε κάποια άλλη ομάδα που είναι καλύτερη. Εμείς προσπαθούμε πάντα και θα κάνουμε ανάλογες προτάσεις και όταν δεν τα καταφέρνουμε πηγαίνουμε στην αντικατάσταση».

 

Γρήγορη παραμονή και όσο πιο ψηλά...

• Έχει μπει ο στόχος για την επόμενη χρονιά, είναι η παραμονή ή το βήμα παραπάνω;

-«Πάντα η ομάδα ξεκινάει για να σωθεί όσο πιο γρήγορα μπορεί. Αν γίνει αυτό, στη συνέχεια όσο πιο ψηλά τερματίσει θα είναι επιτυχία και πιστεύω το ίδιο να γίνει και την επόμενη χρονιά. Ο πρωταρχικός μας στόχος θα είναι η γρήγορη παραμονή και αν έχουμε τα φόντα να ξεπεράσουμε και τη φετινή θέση που θα πάρουμε στον βαθμολογικό πίνακα».

• Θα «θυσιάζατε» κάποια μεταγραφή ώστε να πέσει χρήμα και στην βελτίωση των τμημάτων υποδομής;

-«Στις ακαδημίες στόχος είναι να ανεβαίνουν παιδιά στη μεγάλη ομάδα και κάθε χρόνο 2-3 παιδιά γίνονται επαγγελματίες. Κάποιοι τα καταφέρνουν να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά εκεί γιατί και πίσω από την Κ19 υπάρχουν παίκτες από την Κ17 που είναι αξιόλογοι».

• Αλήθεια με όσα ακούγονται, μπορείτε να μας πείτε σε πιο άρμα είναι ο ΠΑΣ; Στον Βορρά ή στο Νότο;

-«Δεν υπάρχει κανένα άρμα και δεν ακολουθούμε καμία ομάδα. Είμαστε ΠΑΣ Γιάννινα και είμαστε ανεξάρτητοι για αυτό μας πολεμούν και ο καθένας θεωρεί αναλόγως ότι είμαστε πότε στη μια πλευρά και πότε στην άλλη. Η ομάδα δεν ανήκει σε κανένα άρμα και αυτό θα υπάρχει και τα επόμενα χρόνια όσο θα είμαι εγώ στην ομάδα».

XRISTOBASILHS 7 PANO

Δεν νοείται μεταβίβαση  με μία υπογραφή...

• Πώς βιώσατε την περιπέτεια της αφαίρεσης των βαθμών; Υπήρχε τελικά μεταβίβαση των μετοχών στον Αυδή; Φοβηθήκατε ότι δεν θα πάρει η ομάδα πίσω τους βαθμούς;

-«Εγώ το είχα πει από την αρχή ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, διότι αυτό που έγινε πριν μερικά χρόνια είναι κάτι που γίνεται καθημερινώς από όλες τις ομάδες. Δώσαμε σε κάποιον άνθρωπο το δικαίωμα να μας φέρει αγοραστή. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε επαφή με κάποιους ανθρώπους από το εξωτερικό και του έδωσα το δικαίωμα να μου φέρει αυτόν τον αγοραστή. Τίποτα παραπάνω. Ήταν μια εξουσιοδότηση ότι μπορούσε να λειτουργήσει εκ μέρους μου για αυτή την αγοραπωλησία. Πώς να γίνει μεταβίβαση μετοχών όταν ένα πληρεξούσιο έχει μόνο μια υπογραφή; Τη δική μου μόνο είχε και όχι από την άλλη πλευρά. Για να γίνει μια αγοραπωλησία πρέπει να υπογράψουν και οι δύο πλευρές και η δεύτερη πλευρά δεν υπήρχε».

• Πώς ήταν η συνεργασία σας με το νομικό επιτελείο (Σεβαστοπούλου, Λαζάνης, Παπαγεωργίου);

-«Η συνεργασία ήταν άψογη και έδωσαν ό,τι καλύτερο. Αυτή η υπόθεση έπρεπε να είχε τελειώσει σε πρώτο βαθμό».

• Ποιες είναι οι σχέσεις αυτή τη στιγμή με τον κ. Αυδή; Του ζητήσατε να καταθέσει;

-«Τρεις φορές στείλαμε έγγραφη κατάθεση στην Επιτροπή τόσο πέρυσι όσο και φέτος».

• Ποια είναι η γνώμη σας για το ότι ο κ. Κούγιας έχει βάλει στο στόχαστρο τον ΠΑΣ Γιάννινα;

-«Τον κ. Κούγια τον έχετε ζήσει και ξέρετε ποιος είναι. Θέλει πάντα να επισκιάζει τα δικά του προβλήματα και να ρίχνει το βάρος στους άλλους. Ότι πέρυσι έπεσε κατηγορία φταίει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ότι κάτι άλλο να συμβεί θα φταίει κάποια άλλη ομάδα και αυτός δεν θα φταίει σε τίποτα. Τι να κάνουμε, αυτός είναι ο κ. Κούγιας και πράττει όπως αυτός νομίζει».

Λειτούργησε ως εκπρόσωπος του ΟΦΗ...

• Πώς κρίνετε την ανάρτηση Αυγενάκη ενώ δεν είχε βγει ακόμη η απόφαση της έφεσης που έδινε συγχαρητήρια στον ΟΦΗ για την είσοδο του στα play off;

-«Την ίδια μέρα είχα κάνει δηλώσεις γιατί λειτούργησε σαν να είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας και όχι σαν Υφυπουργός Αθλητισμού και αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Εκτέθηκε με την απόφαση της Εφέσεων και προσπάθησε στο τέλος να τα γυρίσει και έλεγε ότι αυτό θα γινόταν αν ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν δικαιωνόταν. Ο κ. Αυγενάκης θα πρέπει να ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά και όχι με την ομάδα της πόλης του».

• Κύριε Χριστοβασίλη ποιες είναι οι οικονομικές υποχρεώσεις του ΠΑΣ προς την εφορία και πότε τελειώνουν οι δόσεις;

-«Οι ρυθμίσεις δεν τελειώνουν ποτέ. Η φορολογία είναι συνεχής και έχουμε και ένα βαρίδι από τα παλιά χρόνια αλλά αυτό θα τελειώσει σε 2,5 χρόνια. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση από τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια τα τελευταία δύο χρόνια έτσι όπως είναι η κατάσταση στο ποδόσφαιρο με κλειστά γήπεδα, χωρίς φιλάθλους οι αγώνες, με μειώσεις εσόδων αλλά με αύξηση εξόδων λόγω των τεστ που γίνονται για τον κορωνοϊό που μπορεί να διεξάγονται και καθημερινά, όλα αυτά έχουν δημιουργήσει στις μικρομεσαίες ομάδες προβλήματα, αλλά ευτυχώς καταφέρνουμε και τα ξεπερνάμε. Πιστεύω ότι τώρα που άνοιξαν τα γήπεδα και με την έλευση του κόσμου θα έρθουν κάποια έσοδα και στο μέλλον τα πράγματα θα είναι καλύτερα».

• Πώς μπορείτε και ισοσκελίζετε έξοδα και έσοδα;

-«Αυτή τη στιγμή τα έσοδα με τα έξοδα δεν ισοσκελίζονται. Τα έξοδα είναι πολύ περισσότερα μιας και υπάρχουν και οι παλιές οφειλές στην εφορία με αποτέλεσμα η διαφορά να μειώνεται από χρήματα που βάζω είτε εγώ προσωπικά και από τη διοίκηση. Αυτή τη στιγμή η θέση που βρίσκεται ομάδα δεν ανταποκρίνεται με τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο. Ο κόσμος φοβάται να πάει στο γήπεδο λόγω του covid, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που όλοι βιώνουμε σήμερα, αλλά πιστεύω τα επόμενα χρόνια τα πράγματα να είναι καλύτερα».

• Υπάρχουν παλιές εκκρεμότητες; Μιας και βλέπουμε πρώην παίκτες του ΠΑΣ να κάνουν προσφυγές...

-«Είναι κάποια χρήματα την χρονιά που η ομάδα έπεσε κατηγορία και το πρωτάθλημα έγινε σε 20 αγωνιστικές. Όλες οι ομάδες είχαν κάποιες μειώσεις σε συμβόλαια, οι παίκτες που στην αρχή αποδέχθηκαν αυτή τη μείωση όταν αποχώρησαν από την ομάδα ίσως και με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις άλλες ομάδες που πήγαν ζητούσαν όλα τα χρήματα. Είναι κάποια ποσά που όταν έρχονται να τα πληρώσει η ομάδα πληρώνονται, δεν υπάρχει θέμα. Είναι ακόμη ένας-δυο ποδοσφαιριστές ακόμη με μικροποσά που είναι να εξοφληθούν δεν θα έχουμε προβλήματα».

Περιμένουμε τα λεφτά για εργασίες

• Για τη συνεργασία με την Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, ποιος ανέλαβε την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου και τη συνολική αξία της και για τα βοηθητικά στο Πανηπειρωτικό:

-«Το γήπεδο έγινε με χρήματα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και ήταν χρήματα από το στοίχημα τα οποία πήραμε πέρυσι και έγινε όχι μόνο η ανακατασκευή του γηπέδου αλλά και ο εξοπλισμός των μηχανημάτων. Μία δαπάνη κοντά στις 300 χιλιάδες τα οποίο πληρώθηκαν όλα από την ΠΑΕ. Έπρεπε να συνεχιστεί και στο ΠΕΑΚΙ με το βοηθητικό αλλά δυστυχώς ενώ έπρεπε να δοθεί η δόση από το στοίχημα από τον Γενάρη ακόμη δεν έχουμε πάρει τίποτα. Με την έλευση αυτών των χρημάτων, επίζουμε σύντομα, θα γίνουν και οι εργασίες στο ΠΕΑΚΙ».

• Για τον ηλεκτρονικό πίνακα στο Ζωσιμάδες:

-«Έχει γίνει από την Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, δεν ξέρω πότε θα λειτουργήσει, είναι δικό τους έργο. Είναι μία αναβάθμιση, ένας πίνακας που τον πήραν από ένα άλλο στην Αθήνα, από εκεί και πέρα περιμένουμε από το ΠΕΑΚΙ πότε θα το τελειώσει για να το λειτουργήσουμε».

• Ποιες είναι οι σχέσεις με τον Ερασιτέχνη και με τις ακαδημίες του Άτλαντα;

-«Με τον Ερασιτέχνη η σχέση είναι πολύ καλή, από εκεί και πέρα ο Άτλας δεν είναι η μόνη ομάδα που συνεργάζεται με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πιστεύω πώς συνεργαζόμαστε με όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία των Ιωαννίνων και για αυτό κάθε χρόνο προσπαθούμε ότι ταλέντο υπάρχει, να το προσελκύσουμε για να έρθει στην ομάδα μας».

• Έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι σχέσεις με τον ερασιτέχνη;

-«Δεν έχουμε κανένα θέμα με τον Ερασιτέχνη, όλα καλά».

• Ποιες είναι οι σχέσεις με τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες της Ηπείρου:

-«Με όλες τις ομάδες προσπαθούμε να έχουμε καλή σχέση και όταν χρειάζεται να γίνει κάτι νομίζω πώς το φέρνουμε εις πέρας».

• Γιατί πιστεύετε ότι υπάρχει μία κακή άποψη ενός μέρους του κόσμου προς το πρόσωπο σας;

-«Δεν μπορώ να δώσω λύση σε αυτό. Εγώ ξέρω σε όλες τις ομάδες και στο εξωτερικό, πρώτα κοιτάζουν την ομάδα και όχι ποιος είναι Πρόεδρος. Το προσωπικό με κάποιους οπαδούς δεν με αφορά καθόλου».

Το γήπεδο είναι μονίμως άδειο...

• Έχετε κάνει αυτοκριτική για τα λάθη σας και αν έπρεπε να ζητήσετε συγγνώμη για κάτι από τους φιλάθλους του ΠΑΣ;

-«Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην κάνει λάθη στη ζωή του, γιατί διαφορετικά θα ήταν εγωιστικό να το λέγαμε. Προσπαθούμε πάντα με τις πράξεις μας να τα διορθώνουμε, δεν νομίζω πώς υπάρχει λόγος να ζητήσω συγγνώμη. Εγώ προχωράω την ομάδα αυτή. Αυτό που μπορούν να κάνουν οι φίλαθλοι είναι να γεμίζουν το γήπεδο, το οποίο είναι μονίμως άδειο».

• Για το πώς εξηγείτε το γεγονός ότι την πρώτη χρονιά που αναλάβατε υπήρχαν 5.000 διαρκείας και πλέον μετά βίας μαζεύονται 1.500;

-«Η ομάδα όταν είχε 5.000 φιλάθλους, έπεσε. Δεν είναι λύση επειδή δεν αγαπούν τον Πρόεδρο, να μην πηγαίνουν στο γήπεδο. Εκεί πάμε για την ομάδα».

• Είναι επαρκής η στελέχωση της ΠΑΕ ή χρειάζεται περαιτέρω στελέχωση;

-«Παλιότερα που η ομάδα είχε εννιαμελές και δωδεκαμελές Δ.Σ. δεν νομίζω να έγινε κάτι διαφορετικό, από τη στιγμή που οι αποφάσεις είναι πάντα του Προέδρου».

• Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τους οργανωμένους του ΠΑΣ;

-«Εγώ είχα μία συνάντηση αρχές του χρόνου, μετά ξαναέκλεισαν τα γήπεδα, δεν γνωρίζω τι θα συμβεί με τον νόμο που θα βγει με τους οργανωμένους και αν υπάρξουν οι λέσχες από το καλοκαίρι και μετά γιατί με τον νέο νόμο που προσπαθεί να περάσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού νομίζω είναι μπερδεμένα τα πράγματα».

Να παίζουν 50-50 οι διαιτητές

• Έχει βοηθήσει τις ομάδες η έλευση του VAR, δεδομένης και της αδικίας που υπέστη ο ΠΑΣ τη χρονιά που υποβιβάστηκε;

-«Το VAR βοηθάει αρκετά, αλλά μπορεί ένας διαιτητής όταν θέλει να το αποφύγει, να το κάνει. Από την ημέρα που ξεκίνησε, έχουν βελτιωθεί τα πράγματα. Αν συνεχιστεί θα είναι καλό. Οι Έλληνες διαιτητές θα πρέπει να ανεβάσουν το επίπεδό τους και να μην εξαρτώνται από διάφορες πλευρές. Γιατί βλέπουμε διαιτητές να εξαρτώνται από μεγάλες ομάδες».

• Συμφωνείτε με την έλευση ξένων διαιτητών;

-«Προτιμώ να παίζουν οι Έλληνες αλλά με την προϋπόθεση να παίζουν 50-50 σε κάθε αγώνα».

• Ποιες είναι οι πιο ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές στα 14 χρόνια θητείας σας;

-«Ευχάριστη στιγμή όταν βγήκαμε στην Ευρώπη, όταν η ομάδα κάνει καλή πορεία και δυσάρεστες ήταν τις δυο φορές που πέσαμε κατηγορία».

• Πώς θα χαρακτηρίζατε τους Γ. Πετράκη, Α. Γιαννίκη και Ηρ. Μεταξά;

-«Ο Γιάννης Πετράκης έμεινε μαζί μας πέντε χρόνια, δυστυχώς το τέλος δεν ήταν τόσο ικανοποιητικό, με αποτέλεσμα να πέσουμε τη χρονιά εκείνη κατηγορία. Ο Αργύρης Γιαννίκης έφερε μία νέα πνοή στην ομάδα και καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επαναφέρουμε την ομάδα στη Super League. O Hρ. Μεταξάς είναι πιο έμπειρος από τον Αργύρη λόγω και ηλικίας, λόγω της προϋπηρεσίας που έχει και ήταν κάτι που ήταν έτοιμο, το καλυτέρεψε και πιστεύω μπορεί ακόμη περισσότερο».

Οι πολιτικοί δεν είναι κοντά στην ομάδα...

• Τι περιμένετε ακόμη να βιώσετε στον ΠΑΣ, σε θέματα αγωνιστικά ή εγκαταστάσεων για να νιώσετε πιο γεμάτος;

-«Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι να αποκτήσει ένα γήπεδο με καλύτερες συνθήκες, διότι αυτό είναι παλιό και έχει ατέλειες. Από εκεί και πέρα, μία ομάδα όπως ο ΠΑΣ είναι δύσκολο να είναι κάθε χρόνο στις κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος και όταν λόγω βαθμολογίας βγαίνουν 3-4 ομάδες στην Ευρώπη, είναι δύσκολο να πούμε πώς θα ξαναβγούμε. Εκτός αν κάποια στιγμή βγουν παραπάνω ομάδες και να είναι πιο εύκολο να διεκδικήσουμε θέση στην Ευρώπη».

• Για ποιο λόγο ο ΠΑΣ δεν μπορεί να φτιάξει γήπεδο με κρατική χρηματοδότηση όπως άλλες ομάδες;

-«Αυτό πρέπει να ρωτηθεί σε βουλευτές και ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, όχι σε εμάς. Χρειάζεται βοήθεια από τους τοπικούς άρχοντες και πολιτικούς μας που δεν είναι και πολύ κοντά στην ομάδα».

• Μπορεί να πάει παραπάνω από την έκτη θέση;

-«Τα παιδιά έδειξαν τη θέλησή τους στα δυο πρώτα παιχνίδια για κάτι καλύτερο και αυτό ελπίζω θα συνεχιστεί και στα επόμενα οκτώ παιχνίδια. Στο τέλος θα δούμε αν ανέβουμε μία και δυο θέσεις αν μπορούμε, θα είναι κάτι καλό για την ομάδα».

• Πώς κρίνετε τη μη κλήση του Σάλιακα στην Εθνική και αν μπορούν κι άλλοι παίκτες από τον ΠΑΣ να κληθούν κάποια στιγμή;

-«Απογοήτευση για την ομάδα που δεν κλήθηκε το καλύτερο δεξί μπακ, νομίζω, της χρονιάς ο Μανώλης Σάλιακας. Ο νέος προπονητής νομίζω έκανε πολύ μεγάλο λάθος και θα μπορούσαν ένας και δυο παίκτες ακόμη να είχαν δοκιμαστεί -ειδικά σε αυτά τα παιχνίδια- που είναι φιλικά και όχι επίσημα».