Νίκη τετράδας και εδραίωσης «κυνηγά» ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS ATROMHTOS

Τη δεύτερη νίκη μέσα στο 2022 και συνολικά την όγδοη στο πρωτάθλημα που θα τον διατηρήσει στην τετράδα της βαθμολογίας ψάχνει ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζοντας αύριο το βράδυ (16/01, 7:30 μ.μ.) τον Ατρόμητο στο Ζωσιμάδες για την 18η αγωνιστική της Super League. 
Με πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την αυριανή  εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Το ξεκίνημα του ΠΑΣ Γιάννινα τη νέα χρονιά είναι πολύ καλό αφού στις δύο πρώτες αγωνιστικές μέσα στο 2022 έχει μια νίκη (Ιωνικό 1-0) και μια ισοπαλία (ΟΦΗ 1-1) και είναι ήδη στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα σε τριπλή ισοβαθμία με Παναθηναϊκό και ΟΦΗ στους 26 βαθμούς.  Τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει σε αυτά τα δύο παιχνίδια ο Ηρακλής Μεταξάς ήταν πολλά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, ωστόσο σιγά-σιγά αυτά μειώνονται με τις επιστροφές κάποιων παικτών. 
Στη χθεσινή προπόνηση ο Ηρακλής Μεταξάς  είδε τους Κάργα και Ντομίνγκεθ να βγάζουν όλο το πρόγραμμα και έτσι τους υπολογίζει για το ματς με τον Ατρόμητο, ενώ μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες μπήκε στις προπονήσεις και ο Παντελάκης και ενδεχομένως να είναι στην αποστολή. Σίγουρα πάντως δεν υπολογίζονται οι Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος, Κόντε, Πίρσμαν και Σιόντης.
Η χθεσινή προπόνηση μετά από το αρχικό ζέσταμα περιελάμβανε ασκήσεις με στόχο σε μικρά τέρματα και στο τέλος τακτική με παιχνίδι 10 εναντίον 8. Μετά τη σημερινή προπόνηση ο Ηρακλής Μεταξάς θα ανακοινώσει την αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα.
Τα πλάνα του Μεταξά
Στη χθεσινή προπόνηση ο Ηρακλής Μεταξάς φανέρωσε κάποιες από τις σκέψεις του για το αυριανό παιχνίδι με την ομάδα του Περιστερίου. Το πιθανότερο είναι ότι τη θέση του Πίρσμαν στο αριστερό άκρο της άμυνας θα πάρει ο Γκαρντάφσκι. Από εκεί και πέρα προβληματίζεται για το αν θα ξεκινήσει από την αρχή τον Καραχάλιο ή θα πάρει τη θέση του ο Στάνκο.
Μια πιθανή ενδεκάδα για τον αγώνα με τον Ατρόμητο είναι η εξής: Σούλης, Σάλιακας, Γκαρντάφσκι, Κάργας, Εραμούσπε, Στάνκο (Καραχάλιος), Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Μπρένερ, Μορέιρα, Περέα.
Σφυρίζει ο Μανούχος  
Ο Ευάγγελος Μανούχος ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Νικολαΐδη από τη Μακεδονία και Κωνσταντίνο Ψαρρή από τη Ζάκυνθο και τέταρτο τον Αθανάσιο Τζήλο από τη Λάρισα. 
Στο VAR θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία και AVAR ο Παντελής Σπυρόπουλος από τη Δυτική Αττική. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Δημήτριος Κύρκος από τη Θεσπρωτία.
Μεταξάς: «θα πάρουμε επιθετικό»
Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, τις δεδομένες απουσίες και τα προβλήματα μίλησε χτες ο Ηρακλής Μεταξάς στην καθιερωμένη media day.
Ο προπονητής του ΠΑΣ απάντησε και στα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, ενώ σχολίασε και τη μεταγραφολογία των ημερών λέγοντας ότι θα αποκτηθεί σίγουρα επιθετικός στη θέση του Μιλιντσεάνου.
Ποιοι   υπολογίζονται για το ματς με τον Ατρόμητο: «Ακόμη και σήμερα δεν το γνωρίζω αυτό. Το ένα θέμα ήταν να επιστρέψουν και το άλλο πως μπορούν να παίξουν και σε αυτό το σημείο εμείς δεν θέλουμε να τους βάλουμε σε κίνδυνο. Μιλάμε συνέχεια με τους γιατρούς και με τα παιδιά και θα το αποφασίσουμε την τελευταία στιγμή. Σίγουρα θ’ απουσιάσουν οι Οικονομόπουλος, Πίρμαν, Κόντε, Λοντίγκιν και Σιόντης».
Για τα πολλά προβλήματα της ομάδας: «Το θέμα είναι ότι παίζουμε με έναν αντίπαλο που για εμένα σαν προπονητή δεν ξέρω τι με περιμένει. Ο Ατρόμητος έχει αλλάξει προπονητή, επιστρέφουν κάποιοι παίκτες. Είναι η πρώτη φορά που εγώ σαν προπονητής δεν είμαι έτοιμος να πω ότι ξέρω πως είναι ο αντίπαλος».
Για την πιθανότητα να αναλάβει την Εθνική ομάδα: «Εγώ είμαι προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα και το μυαλό μου είναι 100% πώς θα παίξουμε με τον Ατρόμητο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. {...} Θέλω εκεί που είμαι να δουλεύω και αυτό το μήνυμα περνάω και στους παίκτες. Δούλεψε εκεί που είσαι τώρα και μην σκέφτεσαι για το μετά. Δούλεψε και ανάλογα με την αξία θα έρθει το επόμενο βήμα. Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία και αυτό προσπαθώ να περάσω και στους παίκτες».
Για  μεταγραφές: «Αφήσαμε ένα παιδί (σ.σ.Μιλιντσεάνου) να φύγει και πρέπει να την κλείσουμε αυτή την τρύπα.Θα γίνει μια μεταγραφή σίγουρα».
Για το αν αντικατασταθεί όποιος παίκτης αποχωρήσει: «Δεν είναι σαν κανόνας αυτό, αλλά έχουμε μικρό ρόστερ και δεν μπορούμε να αφήσουμε πολλούς να φύγουν χωρίς να έχουμε αντικαταστάτες. Αυτοί μπορεί να είναι και από την Κ 19 που έχει πολύ καλή πορεία. Έναν αριθμό παικτών για να μας βγαίνουν οι προπονήσεις, ειδικά τώρα με τα κρούσματα, πρέπει να τον κρατάμε στάνταρ γιατί έχουμε μικρό ρόστερ».
Σύμμαχος του ΠΑΣ η παράδοση
Το πάνω χέρι στην προϊστορία των αναμετρήσεων με τον Ατρόμητο στα Γιάννινα έχει ο ΠΑΣ σε επίπεδο Α’ και Β’ Εθνικής Κατηγορίας. Οι Γιαννιώτες μετρούν 19 νίκες σε συνολικά 26 αναμετρήσεις, τέσσερις φορές το παιχνίδι μεταξύ τους δεν ανέδειξε νικητή, ενώ τρεις φορές ο Ατρόμητος έφυγε νικητής από τα Γιάννινα (2011/12-2018/19-2020-21). Όσον αφορά τα τέρματα ο ΠΑΣ έχει σκοράρει 47 φορές, έναντι 14 του Ατρόμητου.