Υπέγραψε ο Γάλλος τερματοφύλακας Πριόρ

on .

PRIOR PAS

 Στα Γιάννινα βρίσκεται ήδη από χτες το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Γάλλος τερματοφύλακας Ζερόμ Πριόρ (φωτό), ο οποίος μάλιστα έκανε την πρώτη του προπόνηση το απόγευμα με τη φανέλα των Γιαννιωτών και γνώρισε τους νέους του συμπαίκτες.

Παρότι δεν ανακοινώθηκε ακόμα επίσημα, ο ΠΑΣ Γιάννινα προχώρησε και στην έκτη του μεταγραφική κίνηση καθώς απέκτησε τον Γάλλο τερματοφύλακα Ζερόμ Πριόρ που μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στην ισπανική Καρταγένα. 

Ο Πριόρ είναι 27 ετών και έχει ύψος 1,87.  Ξεκίνησε την καριέρα του από τη δεύτερη ομάδα της Μπορντό και στα πρώτα βήματα της καριέρας του αγωνίστηκε σε Τουλόν, Ιέρ, Κάνες και Μπορντό. Στη συνέχεια ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Μπορντό  και μετά για μια διετία πήγε στην Βαλενσιέν όπου και έπαιξε σε 59 αγώνες. Τον περασμένο Αύγουστο έφυγε από τη Γαλλία για την Ισπανία πηγαίνοντας στην Καρταγένα, όμως είχε μόλις 5 συμμετοχές στην ισπανική ομάδα, 2 στη La Liga 2 και 3 στο Copa Del Ray, τον ισπανικό θεσμό του κυπέλλου.

Ο Πριόρ είναι επιλογή του νέου τεχνικού του ΠΑΣ, Θανάση Στάικου, ο οποίος ήθελε έναν τερματοφύλακα με τα χαρακτηριστικά του Γιούρι Λοντίγκιν,  να μπορεί να παίζει με τη μπάλα στα πόδια.  Με την απόκτηση του Γάλλου πλαισιώνεται η τριάδα τερματοφυλάκων για τη φετινή περίοδο που θα είναι οι Ζερόμ Πριόρ, Βασίλης Σούλης και Βασίλης Αθανασίου. Μάλιστα στη χτεσινή προπόνηση ήταν μαζί 4 τερματοφύλακες καθώς στις προπονήσεις των Γιαννιωτών συμμετέχει και ο νεαρός πορτιέρο Θωμάς Βρακάς.

Το δεύτερο γκρουπ εξετάσεων

Εν τω μεταξύ, χτες το πρωί πραγματοποιήθηκαν οι ιατρικές και αιματολογικές εξετάσεις και στο δεύτερο γκρουπ των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι συγκεκριμένες εξετάσεις αποτελούν κομβικό σημείο πριν την έναρξη της προετοιμασίας καθώς το τεχνικό επιτελείο οφείλει να γνωρίζει λεπτομέρειες του οργανισμού του κάθε ποδοσφαιριστή, ενώ σε συνεργασία με τον γιατρό της ομάδας Σταύρο Ριστάνη καταρτίζεται ένα ιατρικό ιστορικό κάθε ποδοσφαιριστή. 

Σαββατοκύριακο εργομετρικών τεστ

Μετά τις ιαρικές και αιματολογικές εξετάσεις το Σαββατοκύριακο, σήμερα και αύριο, τη σκυτάλη παίρνουν τα εργομετρικά τεστ, τα οποία θα γίνουν υπό την επίβλεψη του προπονητή φυσικής κατάστασης της ομάδας Γιάννη Ντουρουντού. Πρόκειται για έναν ακόμα σημαντικό σκέλος καθώς μέσα από τα εργομετρικά διαπιστώνεται επακριβώς η φυσική κατάσταση κάθε ποδοσφαιριστή. Να σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο δεν θα πραγματοποιηθούν προπονήσεις λόγω των εργομετρικών και από Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι διπλές προπονήσεις, κάθε πρωί και κάθε απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής. 

Δίτερμα με γκολάρα από Μπιλμπάο

Η δεύτερη προπόνηση της νέας σεζόν έγινε χτες το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής. Μετά την αρχική προθέρμανση, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, το ένα έκανε αερόβιες ασκήσεις με την μπάλα και το δεύτερο χωρίς μπάλα εναλλάξ. 

Ακολούθησε ένα δίτερμα 9Χ9 με έναν παίκτη μπαλαντέρ και αρκετή τακτική προσέγγιση. Στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης για περίπου 10-15 λεπτά ο Στάικος άφησε τους παίκτες να παίξουν ελεύθερο ποδόσφαιρο, χωρίς να γίνεται κάποια άσκηση. Στα αξιοσημείωτα της χτεσινής προπόνησης η γκολάρα που πέτυχε ο Ισπανός Ικέρ Μπιλμπάο και προκάλεσε τα επιφωνήματα θαυμασμού τόσο των συμπαικτών του όσο και όσων παρακολούθησαν το δίτερμα από τις κερκίδες του ΠΕΑΚΙ. Μπιλμπάο και Ροσέρο δείχνουν καλά στοιχεία και τεχνικές αρετές σαν πρώτα δείγματα γραφής, ωστόσο είναι εξαιρετικά νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. 

Στον Αστέρα Τρίπολης Γκαρντάφσκι και Στάνκο

Δύο δικά του...παιδιά πήρε στον Αστέρα Τρίπολης ο Ηρακλής Μεταξάς φεύγοντας από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο λόγος για τους Μίκαελ Γκαρντάφσκι και Κέιλεμπ Στάνκο που ανακοινώθηκαν χτες από τους Αρκάδες και θα συνεχίσουν με τη νέα ομάδα του Μεταξά.

Ο Γκαρντάφσκι μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της πλευράς, είτε χαφ είτε μπακ και την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 21 ματς με τον ΠΑΣ, σκοράροντας και ένα τέρμα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι διάρκειας ενός έτους. Μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Αρκάδες υπέγραψε και ο Αμερικανοπολωνός Κέιλεμπ Στάνκο και θα αγωνιστεί σαν μεσοαμυντικός στην ομάδα της Τρίπολης.