Με αναφορές στον Δία το φετινό μετάλλιο του Ioannina Lake Run

on .

IOANNINA LAKE

• Ένα ακόμη ξεχωριστό μετάλλιο θα έχει ο φετινός αγώνας Ioannina Lake Run, το οποίο παρουσιάστηκε χθες. Επίσημα Το μετάλλιο κοσμούν τα ωκύπτερα, μια βραχυγραφία της παράστασης του αετού, αγαπημένου πτηνού του Δία, ιδρυτή του αρχαιότερου ελληνικού μαντείου της Δωδώνης, πάνω σε σχηματοποιημένο κεραυνό, σύμβολο του πατέρα των θεών και των ανθρώπων.

Το ξεχωριστό αυτό έργο, που σηματοδοτεί και την αρχή της συνεργασίας του Ioannina Lake Run με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, παρουσιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο από την αναπλ. προϊσταμένη της Εφορείας Βαρβάρα Παπαδοπούλου, τον γενικό διευθυντή του AG;VNA Ηλία Σπυριούνη και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της διοργάνωσης Αγνή Δρίμτζια. 

Το μετάλλιο θα δοθεί, πέραν των νικητών, σε όλους τους συμμετέχοντες του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων των 30 χλμ., των αγώνων δρόμου 10 και 5 χλμ., καθώς και σε όσους τρέξουν στον Παραλίμνιο Δρόμο 1.000 μ. για ΑμεΑ, δηλαδή σε έναν αριθμό 3.700 δρομέων, όπως εκτίμησε ο κ. Σπυριούνης, υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν η διοργάνωση συνεργάστηκε με τον κορυφαίο γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη, που φιλοτέχνησε μια σειρά τεσσάρων μεταλλίων, για να πάρει τη σκυτάλη η συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της οποίας δημιουργήθηκαν άλλα τέσσερα μετάλλια.

«Ήταν επιθυμία μας να συνδεθούμε με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και θέλαμε ένα μετάλλιο αντιπροσωπευτικό του μουσείου», τόνισε ο κ. Σπυριούνης, ενώ  τιμή για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και για την ίδια προσωπικά χαρακτήρισε τη συνεργασία η κ. Παπαδοπούλου.