Με αυξημένη συμμετοχή ο «Δρόμος της Νίκης»

on .

DROMOS NIKHS

• Με αυξημένη συμμετοχή αναμένεται να διεξαχθεί ο «4ος Δρόμος της Νίκης» που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των ιστορικών εκδηλώσεων «Καλπάκια 2023». Ο αγώνας, εκτός από την κεντρική διαδρομή των 21 χλμ, πλαισιώνεται και από μία διαδρομή 9 χλμ., από παιδικό αγώνα 1000 μ. που πέρυσι έτυχε μεγάλης αποδοχής καθώς και από αγώνα δρόμου Vertical 4,2 χλμ., που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά μετά από απαίτηση πολλών αθλητών.

Ο «Δρόμος της Νίκης» είναι αφιερωμένος στους ήρωες του Έπους του ’40, με τους αθλητές να διέρχονται από ιστορικούς χώρους και δρόμους του Καλπακίου, όπως είναι το Πολεμικό Μουσείο 1940, το Ύψωμα «Μαχητής», η Σπηλιά – Στρατηγείο του Στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου κ.α. «Ο Δρόμος της Νίκης διέρχεται από μέρη με βαρύνουσα ιστορική σημασία γι’ αυτό και μας τιμά και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η αυξημένη συμμετοχή, καθώς είναι μία διοργάνωση  που αποδίδει φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την ελευθερία», δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.

*Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι εγγραφές υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://myadventure.gr/registration/.