Εξαιρετική σεζόν για τις Γιαννιώτικες ομάδες

on .

KERKYRAIOKOS

• Ολοκληρώθηκε χθες η κανονική διάρκεια του Β’ Ομίλου της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ όπου συμμετέχουν και τέσσερις ομάδες της πόλης μας, με την χρονιά να κρίνεται επιτυχημένη και για τις τέσσερις ομάδες και τους στόχους που είχε θέσει η καθεμία από την αρχή του πρωταθλήματος.
Πιο συγκεκριμένα μετά και τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής ΠΑΣ Γιάννινα-VIKOS και IBC θα διεκδικήσουν την άνοδό τους στην Γ’ Εθνική, ο Σπάρτακος  τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος ενώ ο Θρύλος Ιωαννίνων εξασφάλισε την παραμονή του στην Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ τερματίζοντας στην 6η θέση.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα-VIKOS ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα αήττητος καθώς σε 18 αγώνες πέτυχε 18 νίκες και πήρε το πρωτάθλημα σχεδόν… περπατώντας αφού μόνο ο συμπολίτης του IBC κατάφερε να δυσκολέψει στον πρώτο γύρο την ομάδα του Κώστα Σδράκα.
Οι Γιαννιώτες στο χθεσινό τελευταίο τους αγώνα επικράτησαν του Κερκυραϊκού με 41-81 ολοκληρώνοντας εντυπωσιακά την σεζόν και ήδη προετοιμάζονται για τους αγώνες μπαράζ με την Ναύπακτο και αν προκριθούν με τον νικητή του ζευγαριού Βόνιτσα-IBC.
Τα ίδια ισχύουν και για το IBC, που στην τελευταία του «προ­πόνηση» στο Καναλάκι της Πρέβεζας νίκησε με 44-79 και πλέον ετοιμάζεται για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στη Βόνιτσα.
Ο Σπάρτακος έκλεισε και αυτός το πρωτάθλημα με νίκη αφού επιβλήθηκε με 78-70 του Πύρρου Αρταίων και γιόρτασε την καλή πορεία και τρίτη θέση με μια μικρή φιέστα μετά το τέλος του αγώνα. Μπορεί να ηττήθηκε το Σάββατο από τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας με 62-66, όμως ο Θρύλςο Ιωαννίνων κατάφερε να διατηρηθεί στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ σε μια δύσκολη γι’ αυτόν χρονιά αφου οι πολλές απουσίες και τραυματισμοί αποδυνάμωσαν την Γιαννιώτικη ομάδα.
Αποτελέσματα
Σπάρτακος – Πύρρος Αρτ.    78 - 70
ΒΑΟ Άρτας – Ιόνιος Α.Σ.    66 - 75
Θρύλος Ιω. – Πρωτέας Ηγ.    62 - 66
Καναλάκι – IBC    44 - 79
Κερκυραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα-VIKOS 41-81
Τελική Βαθμολογία
1. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ     36
2. IBC     34
3. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ     31
4. ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓ/ΤΣΑΣ     29
5. ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ     27
6. ΘΡΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ     26
7. ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ     23
8. ΙΟΝΙΟΣ Α.Σ.     23
9. ΚΑΝΑΛΑΚΙ     22
10. ΒΑΟ ΑΡΤΑΣ     19