ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

on .

PAS
Εβδομάδα εξελίξεων και αποφάσεων για το μέλλον του πρω­ταθλήματος της Super League είναι αυτή που ξεκινάει σήμερα, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να βρίσκεται σε αναμονή και το τεχνικό επιτελείο  να προσπαθήσει τους ποδοσφαιριστές σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Kαταρχήν, το τοπίο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος  παραμένει  θολό. Μάλιστα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού  Γιώργος Βασιλειάδης σε δηλώσεις του την Παρασκευή  εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το πρωτάθλημα της Super League θα επαναρχίσει μετά το Πάσχα.
Τα φιλικά της Εθνικής Ελλάδας
Έτσι κι αλλιώς το Σαββατοκύριακο που έρχεται ήταν προγραμματισμένη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των  διεθνών φιλικών αγώνων της Εθνικής Ελλάδας , αρχικά  την Παρασκευή (23/03) με αντίπαλο την Ελβετία και την ερχόμενη Τρίτη (27/03) με την Αίγυπτο. Μάλιστα το φιλικό με τους Ελβετούς ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί  στην Τούμπα, όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις μεταφέρθηκε η έδρα του φιλικού από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και από  την Τούμπα στο ΟΑΚΑ.
Οι αρχικές πληροφορίες συνέκλιναν ότι το πρωτάθλημα θα άρχιζε και πάλι το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου – 1 Απριλίου, όμως ο κ. Βασιλειάδης  ξεκαθάρισε ότι δεν θα ξεκινήσουν οι αγώνες αν πρώτα δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις από τις ΠΑΕ σχετικά με τα τρία βασικά θέματα που ζητούν επίλυση. Αυτά αφορούν τη δέσμευση των ΠΑΕ για αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα,  την αυστηροποίηση των μέτρων και των ποινών για περιστατικά βίας και επεισόδια μεγάλης έκτασης, που θα οδηγούν ακόμα και σε υποβιασμό, αλλά στην αποδέσμευση της αστυνομίας από τα γήπεδα.
Από Τετάρτη η απόφαση για το ντέρμπι
Σχετικά με την εκδίκαση της  υπόθεσης του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, σήμερα αναμένεται να καταθέσει ο Θεσπρωτός διαιτητής Γιώργος Κομίνης μέσω υπομνήματος.  
Από πλευράς ΠΑΟΚ ζήτησαν την αναβολή της εκδίκασης μέχρι να εμφανιστεί αυτοπροσώπως ο διαιτητής του ντέρμπι στο δικαστήριο, όμως ο ίδιος επικαλέστηκε προσωπικούς-οικογενειακούς λόγους και θα καταθέσει με γραπτό υπόμνημα.
Μετά την, έστω και εξ αποστάσεως, κατάθεση Κομίνη, η οποία θεωρείται κομβική για την έκβαση της υπόθεσης, οι δύο ομάδες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ  ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία για να καταθέσουν τα δικά τους συμπληρωματικά υπομνήματα.
Έτσι η απόφαση για το ντέρμπι της Τούμπας και όλα όσα έλαβαν χώρα θα παρθεί από το βράδυ της Τετάρτης και μετά, ενδεχομένως την Πέμπτη. Πάντως θεωρείται δεδομένο ότι το…δικαστικό σίριαλ θα έχει και συνέχεια, καθώς όποια από τις δύο ομάδες δεν θα είναι ικανοποιημένη από την πρωτόδικη απόφαση θα ασκήσει έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.
Μάλιστα, ένα ακόμα ντέρμπι που δεν έχει λήξει δικαστικά είναι εκείνο του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για τον τραυματισμό του Γκαρθία, με τις δύο ομάδες να έχουν προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, για διαφορετικούς λόγους η κάθεμια.
Όπως γίνεται αντιληπτό, οι δύο υποθέσεις θα κρίνουν εν πολλοίς τον τίτλο και για αυτό η κάθε ομάδα από τις τρεις θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να είναι τελικά κερδισμένη.
Μίνι προετοιμασία ο ΠΑΣ
Η διακοπή του πρωταθλήματος της Super League έγινε την προηγούμενη Δευτέρα, την ημέρα που ο ΠΑΣ θα υποδέχονταν τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο παιχνίδι που θα ολοκλήρωνε την 25η αγωνιστική. Μάλιστα, ενδεικτικό του μπάχαλου που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι το ματς αναβλήθηκε τελικά τρεις ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης, ενώ το επίσημο χαρτί της ΕΠΟ έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
Ο Γιάννης Πετράκης και το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα ετοίμασαν ένα πρόγραμμα…διακοπής. Η ομάδα της Ηπείρου ακολουθεί μια μίνι προετοιμασία και όλη την  προηγούμενη εβδομάδα έδωσε έμφαση στη φυσική κατάσταση. Μάλιστα το έριξε μέχρι και στο…κολύμπι καθώς μεσοβδόμαδα πήγε για ασκήσεις στο κολυμβητικό κέντρο «Αστερίας».
Το Σαββατοκύριακο οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα είχαν ρεπό και σήμερα θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, εν αναμονή και των δικαστικών αποφάσεων αλλά και του πότε θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Super League.
Μέσω ανακοίνωσης οι Ηπειρώτες ζήτησαν το αναβληθέν παιχνίδι με τον Απόλλωνα να μην γίνει εμβόλιμα, αλλά πριν την διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής, αίτημα απολύτως λογικό για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος στη μάχη της πεντάδας αλλά και της ουράς της βαθμολογίας.
Αφαίρεση βαθμών στον Παναθηναϊκό
Στη μάχη της πεντάδας με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην 5η θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Ξάνθη με 35 βαθμούς καθώς επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού και εκμεταλλεύτηκε τις ισοπαλίες των Πανιωνίου και Αστέρα Τρίπολης. Ο ΠΑΣ βρίσκεται μεν στην 9η θέση με 30 βαθμούς, έχει όμως ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Απόλλωνα που δεν έγινε λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος.
Ο Παναθηναϊκός είναι μέχρι τώρα 8ος με 32 βαθμούς όμως ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών ακόμα και υποβιβασμούς είναι πολύ ορατός για τους «πράσινους». Η υπόθεση του Γερμανού Βέμερ εκδικάστηκε μαζί με αυτές των Εσιέν, Λέτο και Τότσε.
Οι «πράσινοι» συνολικά οφείλουν στον Γερμανό Βέμερ 600.000 ευρώ, στον Γκανέζο Εσιέν περίπου 500.000 ευρώ, στον Αργεντινό Λέτο 100.000 ευρώ και στον Ισπανό Τοτσέ περίπου 50.000 ευρώ.
Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών και ο κίνδυνος, πλέον είναι τετραπλός, ενώ υπενθυμίζεται πως στις τρεις αφαιρέσεις βαθμών προβλέπεται υποβιβασμός. Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν, ότι ο δρόμος της πεντάδας είναι ακόμα ανοιχτός για τον ΠΑΣ, αρκεί να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα της έδρας στα τρία τελευταία παιχνίδια στο «Ζωσιμάδες» με Απόλλωνα, Λάρισα και Ολυμπιακό.
Στην Εθνική Ελπίδων Μανθάτης και Μαυροπάνος
Στην Εθνική Ελπίδων για τα παιχνίδια με Σαν Μαρίνο και Τσεχία κλήθηκαν ο Γιώργος Μανθάτης του ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ηπειρώτης Ντίνος Μαυροπάνος, ο οποίος πήρε πρόσφατα μεταγραφή στην αγγλική Άρσεναλ.
Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Νικοπολίδης έκανε τις κλήσεις για τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Εθνικής Ελπίδων.
Στις κλήσεις για τους αγώνες με Σαν Μαρίνο (22/3 17:00) και Τσεχία (27/3 16:00) συμπεριλαμβάνονται και οι Μανθάτης και Μαυροπάνος. Και οι δύο αγώνες θα πραγματοποιηθούν στα Πηγάδια της Ξάνθης στην έδρα της ξανθιώτικης ομάδας.
Φιλικό στην Ισπανία ο Τζημόπουλος
Από τις προπονήσεις της τρέχουσας εβδομάδας θα απουσιάσει ο Τζημόπουλος, ο οποίος θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής Νέας Ζηλανδίας.
Οι Νεοζηλανδοί δίνουν φιλικό παιχνίδι με τον Καναδά την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαρτίου στην Ισπανία.