Το 3ο ΓΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα στους σχολικούς αγώνες μπάσκετ

on .

SXOLIKO MPASKET 19 3 18

• Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα σημεία, το 3ο ΓΕΛ Ιωαννίνων επικράτησε με 48-47 του ΓΕΛ Ζωσιμαίας και κατέκτησε το πρωτάθλημα μπάσκετ αγοριών Λυκείων του Νομού Ιωαννίνων.
Το κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας ήταν κατάμεστο από μαθητές που παρακολούθησαν ένα αγώνα ανάμεσα σε δυο καλές ομάδες όπου στο παιχνίδι υπήρξαν αρκετές εναλλαγές στο σκορ και τελικά κρίθηκε στον πόντο.
To παιχνίδι εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό ντέρμπι μέχρι το φινάλε. Στο πρώτο οκτάλεπτο οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, ενώ στο δεύτερο το 3ο ΓΕΛ έκανε το επιμέρους σκορ 7-13, όντας ιδιαίτερο εύστοχο κάτω από τη ρακέτα και κλείνοντας καλά τους διαδρόμους στους καλούς σουτέρ της Ζωσιμαίας.
Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Τσίγκας Π με Καρρά ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι και εύστοχοι σε κρίσιμα καλάθια με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά το ΓΕΛ Ζωσιμαίας 32-31, 1.52 πριν τη λήξη του οκταλέπτου, ενώ στην εκπνοή το 3ο με εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Βάτσιο πέρασε μπροστά με 35-36.
Στο τελευταίο οκτάλεπτο το σκορ κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα με τις δυο ομάδες κυρίως να διαφυλάσσουν τα νώτα τους, με το ΓΕΛ Ζωσιμαίας 11.8 πριν το φινάλε να βάζει καλάθι με τον Καρρά και τον Κολόκα για το 3ο ΓΕΛ να ευστοχεί κάτω από τη ρακέτα. Στη τελευταία προσπάθεια του ΓΕΛ Ζωσιμαίας να κερδίσει τον αγώνα, ο Τσίγκας Π αστόχησε στο καθοριστικό καλάθι με αποτέλεσμα το 3ο ΓΕΛ Ιωαννίνων να πανηγυρίσει αυτή την επιτυχία.
Τα οκτάλεπτα: 11-13, 18-24, 35-36, 47-48.
ΓΕΛ Ζωσιμαίας: Μπρέχας 2, Καρασλανίδης, Καρράς 12 (1), Τσιόκος, Τσιμιχοδήμος, Σταλίκας, Γερμανόπουλος, Τσίγκας Μ. 4, Κωστόπουλος, Τσίγκας Π. 22 (3), Μασαλάς.
3ο ΓΕΛ Ιωαννίνων: Σουρλίγκας 2, Κατσανάκης 3 (1), Τσαμπούρης, Χαρίτος, Βελογιάννης 14(1), Λογοθέτης 1, Κολόκας 4 (1), Κέσκος, Βελογιάννης 2, Φώτης, Σκούμπος 14 (!), Βάτσιος 8 (1).
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ