Σε αναμονή εξελίξεων για τη Super League

on .

SUPER LEAGUE

• Εβδομάδα εξελίξεων και αποφάσεων για το μέλλον του πρωταθλήματος της Super League είναι αυτή που ξεκίνησε, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να βρίσκεται σε αναμονή και το τεχνικό επιτελείο να προσπαθήσει τους ποδοσφαιριστές σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Καταρχήν, το τοπίο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος  παραμένει  θολό. Μάλιστα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού  Γιώργος Βασιλειάδης σε δηλώσεις του την περασμένη Παρασκευή  εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το πρωτάθλημα της Super League θα επαναρχίσει μετά το Πάσχα. Οι αρχικές πληροφορίες συνέκλιναν ότι το πρωτάθλημα θα άρχιζε και πάλι το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου – 1 Απριλίου, όμως ο κ. Βασιλειάδης  ξεκαθάρισε ότι δεν θα ξεκινήσουν οι αγώνες αν πρώτα δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις από τις ΠΑΕ σχετικά με τα τρία βασικά θέματα που ζητούν επίλυση. Αυτά αφορούν τη δέσμευση των ΠΑΕ για αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα,  την αυστηροποίηση των μέτρων και των ποινών για περιστατικά βίας και επεισόδια μεγάλης έκτασης, που θα οδηγούν ακόμα και σε υποβιβασμό ομάδων, αλλά στην αποδέσμευση της αστυνομίας από τα γήπεδα.
Από Τετάρτη η απόφαση για το ντέρμπι
Σχετικά με την εκδίκαση της  υπόθεσης του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, χτες κατέθεσε γραπτώς το υπόμνημά του ο Θεσπρωτός διαιτητής Γιώργος Κομίνης ο οποίος ουσιαστικά «καίει» τον ΠΑΟΚ. Έτσι η απόφαση για το ντέρμπι της Τούμπας και όλα όσα έλαβαν χώρα θα παρθεί από το βράδυ της Τετάρτης και μετά, ενδεχομένως την Πέμπτη. Πάντως θεωρείται δεδομένο ότι το… δικαστικό σίριαλ θα έχει και συνέχεια, καθώς όποια από τις δύο ομάδες δεν θα είναι ικανοποιημένη από την πρωτόδικη απόφαση θα ασκήσει έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.
Επέστρεψε στις προπονήσεις ο ΠΑΣ
Το Σαββατοκύριακο οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα είχαν ρεπό και χθες επέστρεψαν στις προπονήσεις ενόψει και του φιλικού της Παρασκευής με την Κέρκυρα. Απόντες στην χθεσινή προπόνηση ήταν οι Μιχαήλ και Περιστερίδης που βρέθηκαν στην συνάντηση του ΠΣΑΠ με εκπροσώπους ποδοσφαιριστών των ομάδων, μαζί φυσικά με τους 4 διεθνείς που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες.
Συγκεκριμένα, ο Τζημόπουλος ενσωματώθηκε στην Εθνική Νέας Ζηλανδίας, η οποία την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαρτίου αντιμετωπίζει την ομάδα του Καναδά στην Ισπανία. Ο Λίλα βρίσκεται στην Εθνική Αλβανίας για το διεθνές φιλικό με τη Νορβηγία τη Δευτέρα (26/03).
Ο Μανθάτης είναι μέλος της Εθνικής Ελπίδων, η οποία δίνει την Πέμπτη (22/03) και την άλλη Τρίτη (27/03) δύο παιχνίδια με Σαν Μαρίνο και Τσεχία αντίστοιχα για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Τέλος, ο νεαρός Γώγος έχει  ενσωματωθεί στην Εθνική Παίδων, η οποία λαμβάνει μέρος στο Elite Round του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Πάτρα από 18 ως 27 Μαρτίου. Για τους υπόλοιπους το πρόγραμμα είχε γυμναστήριο και παιχνίδια σε περιορισμένο χώρο.
Η επόμενη προπόνηση για τους παίκτες του Γιάννη Πετράκη θα διεξαχθεί σήμερα στο ΠΕΑΚΙ…
Άρχισαν τα… μείον στον Παναθηναϊκό
Στη μάχη της πεντάδας με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην 5η θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Ξάνθη με 35 βαθμούς καθώς επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού. Ο ΠΑΣ βρίσκεται μεν στην 9η θέση με 30 βαθμούς, έχει όμως ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Απόλλωνα που δεν έγινε λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος.
Ο Παναθηναϊκός μετά την χθεσινή απόφαση για -3 βαθμούς μετά την προσφυγή του Γερμανού Βέμερ φαίνεται ότι αποχαιρετά οριστικά το όνειρο της πεντάδας και πλέον κινδυνεύει και με άμεσο υποβιβασμό αν οι προσφυγές συνεχίσουν να βγαίνουν κατά της ομάδας μιας και στις τρεις αφαιρέσεις βαθμών προβλέπεται υποβιβασμός. Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν, ότι ο δρόμος της πεντάδας είναι ακόμα ανοιχτός για τον ΠΑΣ, αρκεί να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα της έδρας στα τρία τελευταία παιχνίδια στο «Ζωσιμάδες» με Απόλλωνα, Λάρισα και Ολυμπιακό.
Στην Αθήνα οι Μιχαήλ-Περιστερίδης
Συνάντηση με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στη Σούπερ Λίγκα είχε το Δ.Σ του ΠΣΑΠ αντιπροσωπείες των ομάδων. Από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα παραβρέθηκαν ο αρχηγός Αλέξης Μιχαήλ και ο Κώστας Περιστερίδης.
Άπαντες συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί άμεσα το πρωτάθλημα, αλλά και να διαφυλαχτούν με κάθε τρόπο οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν σε αυτό.