Όλοι πιέζουν για άμεση επανέναρξη της Super League

on .

SUPER LEAGUE

• Σε αναμμένα «κάρβουνα» κάθονται οι ομάδες της Super League, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν και πότε θα ξαναρχίσει η αγωνιστική δραστηριότητα.
Η πιθανότητα να έχουμε «σέντρα» το επόμενο Σαββατοκύριακο, είναι ιδιαίτερα ισχυρή καθώς προς αυτή την κατεύθυνση πιέζει και το συνδρομητικό κανάλι. Η κατάσταση ενδέχεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο 24ωρο και εφόσον οι ΠΑΕ υπογράψουν το δεσμευτικό έγγραφο που έχει ζητήσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης με τις βασικές τρεις δέσμες μέτρων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το έγγραφο αυτό  θα έχει το σκέλος των κανόνων ασφαλείας στα γήπεδα με την μετατόπιση ευθυνών στις ομάδες και τους υπεύθυνους ασφαλείας, την αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα για το 2018 αλλά και το σκέλος που επιμένει ο κ. Βασιλειάδης.
Σε δύο περιπτώσεις επεισοδίων να υπάρχει υποβιβασμός και να μην παίρνει αδειοδότηση η ομάδα! Ακόμα θα γίνεται μνεία και σε ποινές και κυρώσεις για εμπρηστικές και προκλητικές δηλώσεις που επιφέρουν προβλήματα και για την διαιτησία αλλά και για την βία.
Συνάντηση Βασιλειάδη με αρχηγούς Εθνικής και NOVA
Χθες ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε με τους αρχηγούς της Εθνικής Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Βασίλη Τοροσίδη παρουσία του αντιπροέδρου του ΠΣΑΠ  Γιώργου Γεωργίου και του ταμία του Συνδέσμου Γιάννη Λαζανά.
Οι διεθνείς θέλησαν να ενημερωθούν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς και στις πρωτοβουλίες που προτίθεται να πάρει η Πολιτεία προκειμένου να επαναρχίσει το πρωτάθλημα.
Παράλληλα εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του προπονητικού κέντρου της Εθνικής ενόψει της επικείμενης μετεγκατάστασής του από τον Άγιο Κοσμά. Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Βασιλειάδης τα είπε και με τη NOVA.
Οι εκπρόσωποι του συνδρομητικού καναλιού έθεσαν και το ζήτημα της εφαρμογής ρητρών ενώ ξεκαθάρισαν πως περιμένουν άμεσο restart στην Super League.
Υπομνήματα από ΠΑΟΚ- ΑΕΚ
την κατάθεση των υπομνημάτων από πλευράς ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συνεχίστηκε χτες το δικαστικό σίριαλ του πολύκροτου ντέρμπι της Τούμπας, το οποίο διακόπηκε μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.
Οι αρχικές εκτιμήσεις ότι το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League θα έβγαζε αυθημερόν ή το αργότερο σήμερα Πέμπτη διαψεύστηκαν, καθώς η απόφαση αναμένεται  να καθυστερήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το καλύτερο σενάριο αυτή την στιγμή είναι να εκδοθεί η απόφαση την Παρασκευή ή το αργότερο  τη Δευτέρα.
Ο αθλητικός δικαστής Σπύρος Καποδίστριας, έχει στα χέρια του τεράστιο όγκο εγγράφων και ισχυρισμών, πολυσέλιδα υπομνήματα και βίντεο και όπως προκύπτει, θα χρειαστεί αρκετό χρόνο ώστε να τα μελετήσει όλα και να ανακοινώσει την απόφασή του.
Μια απόφαση που θα συνοδεύεται και από το σκεπτικό της, το οποίο αναμένεται να είναι δεκάδων σελίδων.
Το ζητούμενο είναι ότι ακόμα εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, όπως εκείνη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την ποινή του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στο ντέρμπι με την ΑΕΚ…