Το... σήκωσε στο «Ζωσιμάδες» ο Θρίαμβος Σερβιανων

on .

 SERBIANA

• Ένα γκολ του Βασίλη Παράσχη στο πρώτο πεντάλεπτο στάθηκε αρκετό για τον Θρίαμβο Σερβιανών, ώστε να επικρατήσει στον τελικό του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά και να αναδειχτεί για πρώτη φορά στην ιστορία του κυπελλούχος ΕΠΣΗΠ.
Η ομάδα του Αλέκου Τάτση είναι πλέον πολύ κοντά στο πανηγυρίσει το νταμπλ, το οποίο θα σημάνει την άνοδό της στην Γ Εθνική, ενώ θα εκπροσωπήσει και την ΕΠΣΗΠ στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας.
Το ματς ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο 2' η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Σερένο δέχτηκε την κάθετη πάσα και βγήκε απέναντι από τον Κυρικλίδη, δεν κατάφερε όμως να τον νικήσει, στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.
Το γκολ που έκρινε τον τελικό σημειώθηκε τρία λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 5' ο Διαμαντόπουλος ανέβηκε από αριστερά και πάσαρε στον Παράσχη, ο οποίος ξεμαρκαρίστηκε με ωραία προσποίηση και με πλασέ νίκησε τον Ζότα Τ. ανοίγοντας το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Οι ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν και τα Σερβιανά απέκτησαν το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Οι παίκτες του Αγροτικού Αστέρα προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ο Σερένο έμοιαζε αποκομμένος στην επίθεση της ομάδας του Παρακάλαμου. Μετά το γρήγορο πρώτο πεντάλεπτο, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά και η επόμενη φάση ήρθε για τα Σερβιανά στο 24' όταν ο Ηλίας έκανε καλή ατομική ενέργεια και σούταρε, όμως η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας και ο Ζότα Τ. μπλόκαρε εύκολα. Στο 28' ο Θρίαμβος πέτυχε και δεύτερο γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως off side. Ο Τσιαφίτσας έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο προωθημένος Πάκος πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, όμως υποδείχτηκε σε θέση off side από τον βοηθό Αντωνίου.  Στο 37' ο σκόρερ Παράσχης έκανε φαλτσαριστό σουτ, όμως ο Ζότα Τ. έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Αγροτικός Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Πάκος έκανε το λάθος, έκλεψαν οι παίκτες του Αγροτικού Αστέρα και ο Νούσης επιχείρησε το σουτ, όμως ο Τζίμας κόντραρε τη μπάλα σωτήρια για τα Σερβιανά.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Θανάσης Χαρίσης έριξε στο ματς τον Ντρίκο στη θέση του Τάσσου, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά και να εκμεταλλευτεί τις καλές εκτελέσεις του Ντρίκου στις στατικές φάσεις. Όμως τα Σερβιανά κυριάρχησαν και έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Αρχικά στο 51' με το διαγώνιο σουτ του Παράσχη, το οποίο απομάκρυνε με τα πόδια σωτήρια ο Ζότα Τ. Στο 58' ο Θρίαμβος έχασε τεράστια ευκαιρία να "κλειδώσει" το ματς όταν ο Γιάκος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ριστάνης νίκησε τους αμυντικούς του Αγροτικού στον αέρα και πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Ζότα Τ. Από στημένη φάση προήλθε και η μεγαλύτερη απειλή του Αγροτικού Αστέρα στο β' μέρος. Στο 76' ο Σερένο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, όμως ο Κυρικλίδης με τις γροθιές έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ. Όσο το ματς πλησίαζε προς τη λήξη, οι παίκτες του Αγροτικού έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια για την ισοφάριση, κυρίως μέσα από στημένες φάσεις, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι ουσιαστικά. Η ομάδα του Παρακάλαμου ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Καραβά με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.
Διαιτησία: Θάνος (Αντωνίου - Κόττορος)
Θρίαμβος Σερβιανών (Αλέκος Τάτσης): Κυρικλίδης, Βραχνός, Τζίμας, Γιάκος (80' Σκούφης), Παράσχης (85' Αλεξίου), Τσιαφίτσας (88' Κομπίλας), Διαμαντόπουλος, Ηλίας, Μπάλλας, Πάκος, Ριστάνης (64' Μουζακίτης).
Αγροτικός Αστ. Άνω Καλαμά (Θανάσης Χαρίσης): Ζότα Τ., Καραβάς, Τάσσος (46' Ντρίκος), Ζότα Ρ., Πανίδης, Ζότα Α.(90' Μπαρίμης), Μακρής, Πατσούρας, Γκόνης (68' Παππάς), Σερένο, Νούσης (83' Ντε Σόουζα).

* * *

Παραλειπόμενα
- Πάνω από 1.500 θεατές παρακολούθησαν τον τελικό παρά το κρύο και την βροχή.
- Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έγινε από όλους τους εμπλεκόμενους (ΕΠΣΗΠ, Σερβιανά και Αγροτικό) η διεξαγωγή του τελικού.
- Οι Δήμαρχοι Δωδώνης και Πωγωνίου παρακολούθησαν τις προσπάθειες των δύο ομάδων.
- Ο Βασίλης Παράσχης ψηφίστηκε από τους δημοσιογράφους MVP της αναμέτρησης.
- Ο Κώστας Θανάσης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 12 γκολ.
- Στο ζέσταμα τραυματίστηκε ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας του Αγροτικού Δημήτρης Μαργωμένος με την ομάδα του Χαρίση να μένει μόνο με ένα τερματοφύλακα.
- Ο Βαγγέλης Ριστάνης που είχε την ονομαστική του εορτή δέχθηκε το καλύτερο δώρο από τους συμπαίκτες του που ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου.
- Τα επινίκια για τους κυπελλούχους γιορτάστηκαν με τραπέζι σε γνωστό μαγαζί της πόλης και η συνέχεια ήταν σε γνωστό κέντρο διασκέδασης.