«Σέντρα» το Σαββατοκύριακο για τις ομάδες της Super League

on .

PAS

• Στην αγωνιστική δράση θα επιστρέψει, όπως όλα δείχνουν, ο ΠΑΣ Γιάννινα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο καθώς το χτεσινό ΔΣ της Super League αποφάσισε να δεχτεί ομόφωνα όλες τις απαιτήσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.
Με ομόφωνη απόφαση όλων των ομάδων και χωρίς εξαιρέσεις αποφασίστηκε να αποδεχτούν με κοινή δήλωσή τους τις δεσμεύσεις που είχε ζητήσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ζητώντας παράλληλα διαβούλευση.
Το....μπαλάκι λοιπόν πάει στην πολιτεία και πλέον το πιθανότερο είναι το πρωτάθλημα της Super League να ξεκινήσει και πάλι το Σάββατο (31/03) με τη διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής.
Το αίτημα του ΠΑΣ Γιάννινα να διεξαχθεί το αναβληθέν παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης πριν την 26η αγωνιστική, κάτι που είχε ζητήσει και μέσω ανακοίνωσης η ομάδα της Ηπείρου, δεν έγινε δεκτό και η αναμέτρηση με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα διεξαχθεί την Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου, προοπτική που δεν «ενθουσιάζει» τους φιλάθλους καθώς πρόκειται για μέρα με τα καταστήματα ανοικτά, ενώ υπάρχουν και οι Ακολουθίες στους Ιερούς ναούς.
Έτσι η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα φέρει τον ΠΑΣ να ταξιδεύει στο Αγρίνιο για την 26η αγωνιστική, όπου και θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό. Πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος το ματς ήταν ορισμένο να γίνει πρώτο χρονικά, Σάββατο στις 15:00, όμως το ακριβές πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.
Παραμένη η ποινή του υποβιβασμού
Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του χτεσινού ΔΣ της Super League ήταν και το θέμα των αδειοδοτήσεων και των ποινών.
Συγκεκριμένα, η πρόταση της ΑΕΚ για μη υποβιβασμό των ομάδων που δεν θα πάρουν αδειοδότηση δεν έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία και έτσι τα πράγματα ζορίζουν πολύ για τον Παναθηναϊκό, αλλά και άλλες ομάδες της Super League.
Η ΑΕΚ είχε προτείνει να να υπάρξει αλλαγή στο ποινολόγιο αδειοδοτήσεων και αν αυτή περνούσε από το ΔΣ, τότε θα γινόταν πρόταση στην ΕΠΟ για κατάργηση της ποινής υποβιβασμού για ομάδες που έχουν χρέη και δεν μπορούν να καταθέσουν ολοκληρωμένο φάκελο αδειοδότησης. Η πρόταση της ΑΕΚ ωστόσο δεν πέρασε καθώς οι ψήφοι ήταν 7 υπέρ και 6 κατά, ενώ για να περάσει ήθελε 12 ψήφους.
Συγκεκριμένα υπέρ ήταν της πρότασης ήταν οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία και Πανιώνιος.
Κατά της πρότασης ψήφισαν 6 ΠΑΕ και συγκεκριμένα οι: Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα και Πλατανιάς. Επίσης απείχε ο Λεβαδειακός, παρών ψήφισε η Ξάνθη και λευκό η Κέρκυρα.
Πλέον όλες οι ομάδες θα πρέπει να τρέξουν, καθώς η προθεσμία για κατάθεση των φακέλων στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ εκπνέει στις 31 Μαρτίου και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει και η παράταση των δύο εβδομάδων που είχαν σκεφτεί αρχικά να ζητήσουν κάποιες ομάδες.
Από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπάρχει καμία ανησυχία επί του θέματος, για αυτό τον λόγο άλλωστε και ο πρόεδρος των Ηπειρωτών Γιώργος Χριστοβασίλης τάχθηκε κατά της πρότασης για "χαλάρωση" των ποινών.
Η ηπειρώτικη ΠΑΕ έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα και όπως όλα δείχνουν τα χρήματα από τη μεταγραφή του Μαυροπάνου στην Άρσεναλ χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθούν αρκετές τρύπες στις οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας.