Βαριά καμπάνα στον ΠΑΟΚ, μια ανάσα από τον τίτλο η ΑΕΚ

on .

EPEISODIA

• Με το... πρωτάθλημα φαίνεται ότι θα πληρώσει ο ΠΑΟΚ την κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης τιμωρήθηκε χτες με αφαίρεση βαθμών για την εισβολή του οπλοφόρου Σαββίδη και το πρωτάθλημα καταλήγει, όπως όλα δείχνουν, στην ΑΕΚ.
Συγκεκριμένα, το  Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League  και ο δικαστής Καπποδίστριας τιμώρησε με αφαίρεση τριών βαθμών τον ΠΑΟΚ από το φετινό πρωτάθλημα, δύο από το επόμενο, μηδενισμό στο ματς της Τούμπας, το οποίο  κατακυρώθηκε στην ΑΕΚ, 63.000 ευρώ πρόστιμο, καθώς και με τρεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι των Δικεφάλων.
Παράλληλα, επέβαλε ποινή αποκλεισμού τριών ετών στον Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο στις καθυστερήσεις, που είχε ως αποτέλεσμα και την οριστική διακοπή της αναμέτρησης. Επίσης, στον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ επέβαλε ποινή απαγόρευσης εισόδου 90 ημερών, καθώς και πρόστιμο 15.000 ευρώ.
Μετά την απόφαση αυτή, είναι δεδομένο ότι από πλευράς ΠΑΟΚ θα καταθέσουν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης προκειμένου να μειωθεί η ποινή τους, αν και δύσκολα μπορεί να ανατραπεί και πάλι από την Επιτροπή Εφέσεων και τον δικαστή Σκουτέρη, ο οποίος έβγαλε μεταμεσονύκτια την απόφαση που επέστρεφε τους βαθμούς στον ΠΑΟΚ και άνοιξε τις θύρες
της Τούμπας για το ματς με την ΑΕΚ.
Τα νέα βαθμολογικά δεδομένα φέρνουν την ΑΕΚ μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς παίρνοντας στα χαρτιά το τρίποντο ανέβηκε στους 57 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ υποχώρησε στους 49 και τον προσπέρασε και ο Ολυμπιακός, ο οποίος είναι πλέον δεύτερος με 50. Φυσικά, για να ισχύσουν οι αλλαγές και επίσημα στη βαθμολογία, θα πρέπει η υπόθεση να τελεσιδικήσει.
30.000 πρόστιμο για τους «Ζωσιμάδες»
Πρόστιμο 30.000 ευρώ επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ το πρωτοβάθμιο όργανο της Σούπερ Λίγκας για όσα έγιναν στους «Ζωσιμάδες», στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Παράλληλα, η πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού για τη δίωξη του «δικεφάλου», προκειμένου να αναθεωρήσει ο αθλητικός δικαστής της Λίγκας και να αλλάξει το κατηγορητήριο, έτσι ώστε να προβλέπεται αφαίρεση βαθμών, απορρίφθηκε.
Μεγάλη Τετάρτη το ΠΑΣ-Απόλλων  
Την Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα στις 19:30 θα διεξαχθεί η εξ' αναβολής αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 25η αγωνιστική.
Πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι εκείνης της αγωνιστικής, το οποίο αναβλήθηκε μετά την απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.
Παρά την επιθυμία των Ηπειρωτών να γίνει το ματς πριν την 26η αγωνιστική, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και έτσι οι παίκτες του ΠΑΣ θα έχουν ένα ακόμα αγώνα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.
Ενδεικτικό της προχειρότητας πάντως με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα η Super League είναι ότι ενώ είχε ανακοινωθεί η ημέρα του αγώνα με την "Ελαφρά Ταξιαρχία" είχαν...ξεχάσει να προσθέσουν την ώρα, η οποία τελικά είναι στις 19:30.
Ο Σέζος διαιτητής στο Αγρίνιο
Ο Αθανάσιος Σέζος από το Κιλκίς ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
Βοηθοί του Σέζου θα είναι ο Βασίλης Καραβασίλης από την Καβάλα και ο Νίκος Σάββας από τις Σέρρες, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Στέφανος Κουμπαράκης από τη Θράκη.
Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Αθανάσιος Βέλλιος από την Ξάνθη.