Στην Α Εθνική οι γυναίκες του Περάματος, 1-2 τις Νεφέλες Πιερίας

on .

GYNAIKES PERAMA NEFELES 1 4 18

• Την άνοδο της στην Α’ Εθνική πανηγυρίζει η γυναικεία ομάδα της Προοδευτικής Περάματος καθώς επικράτησε με 1-2 των Νεφέλων Πιερίας και κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής  χάρη σε γκολ της  Μαρίας  Ράπτη στις καθυστερήσεις,
Η ομάδα του Νίκου Κύργιου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και νωρίς  πίσω στο σκορ, όμως με δύο γκολ της Ράπτη στην επανάληψη πέτυχε την επική ανατροπή και πανηγύρισε το πρωτάθλημα και την άνοδο.
Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την γιαννιώτικη ομάδα, η οποία βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 7’ μετά από λάθος απομάκρυνση της άμυνας της Προοδευτικής, η μπάλα πήγε στην Καραγιαννίδου και αυτή με σουτ νίκησε την Συμεωνίδη και άνοιξε το σκορ για τις Νεφέλες.
Το πρώτο μέρος κύλησε ουσιαστικά χωρίς άλλες φάσεις, με τις δύο ομάδες να περιορίζονται στον χώρο του κέντρου και σε δυνατές μονομαχίες.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Προοδευτική έφερε το ματς στα ίσια πολύ νωρίς. Στο 48’ η Πελεκούδα βρήκε με ωραία πάσα την Ράπτη, αυτή μπήκε στην περιοχή και με πλασέ νίκησε την Αργυροπούλου και ισοφάρισε σε 1-1.
Μετά την ισοφάριση οι γηπεδούχοι Νεφέλες πήραν τα ηνία της  αναμέτρησης και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για γκολ. Αρχικά στο 72’ όταν και είχαν δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ της Σκαμπαρδώνη και στη συνέχεια στο 86’ όταν η Κόλτση πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και πάλι της Σκαμπαρδώνη, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.
Στο 89’ η Ράπτη είχε μεγάλη ευκαιρία με πλασέ σε τετ α τετ με την Αργυροπούλου, όμως τρία λεπτά αργότερα δεν έχασε τη νέα ευκαιρία που της παρουσιάστηκε. Συγκεκριμένα, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Μαρία Ράπτη μπήκε μέσα στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 1-2, χαρίζοντας τη νίκη και την άνοδο στο Πέραμα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Διαιτησία:  Μελτζανίδης (Γιάντση – Χριστοδούλου)
Νεφέλες Πιερίας (Βαγγέλης Μύθημης):  Αργυροπούλου,  Μιχαηλίδου Ε., Ασσιχίδου, Μιχαηλίδου Π., Σκαμπαρδώνη, Καλογεροπούλου, Ναβροζίδου, Κουκουστρίκα (63’ Μιχαηλίδου Μ.), Καπέτα, Τριγωντζή, Καραγιαννίδου (84’ Κόλτση).
Προοδευτική Περάματος (Νίκος Κύργιος): Συμεωνίδη, Αρσένη, Σαμουηλίδου, Υφαντή, Πελεκούδα, Σκούρου, Παπαδημητρίου,  Ράπτη, Λισγάρα, Γρίβα, Ντόκου.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ