Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

on .

KRAPSH NHSI 1 4 18

Κράψη - Νησί 0-2
• Σπουδαία νίκη πήρε στο ντέρμπι παραμονής το Νησί επικρατώντας 0-2 της Κράψης σε ένα ματς που ο Αετός ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια και εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε είχε και τρία δοκάρια.
Από την άλλη πλευρά η Κράψη ήταν σαν να μην μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν καταγράψαμε ούτε μια ευκαιρία για την ομάδα του Λάζαρου Γιώτη.
Το Νησί είχε ευκαιρία στο 22’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπαδάμου, ο Κοτσίνας από καλή θέση έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Στο 27’ ο Μάτσιας εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.
Νέο δοκάρι για το Νησί στο 36’ με δυνατό σουτ του Γιόγιακα.
Ο ίδιος παίκτης στο 51’ είχε το τρίτο δοκάρι για τους φιλοξενούμενους.
Η υπεροχή του Αετού καρποφόρησε στο 64’ όταν ο Μπίλης βρήκε τον Πρέντζα και αυτός με σουτ  έκανε το 0-1.
Τη νίκη για το Νησί «κλείδωσε» στο 67’ ο Γιόγιακας ο οποίος πήρε τη μπαλιά από τον Μπίλη και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
Διαιτησία: Μπαλατσούκας (Κόλλιας-Θανασιάς).
Κράψη: Τσακμάκης, Ηλίας, Καλές, Μασούρας, Νιτσιάκος, Σήτος (71’ Αλεξίου Ε.), Γιαννακούλης, Κατσάνος, Κολοβός (46’ Κατσούδας), Μάης (58’ Συνοδινός), Αλεξίου Ν. (58’ Τσάμος).
Νησί: Γκάμας, Κοτσίνας, Βλαχιώτης (74’ Ράδης), Στραγάλης (32’ Μπίλης), Γιώτης Ε., Τζιμογιάννης, Πρέντζας (77’ Χριστογιώργος), Παπαδάμος, Γιόγιακας, Μάτσιας (85’ Λάππας), Σπαθάρης.

Κατσικά - Κρύα 2-0

• Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα η Κατσικά με δύο γκολ που πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη νίκη με 2-0 από την Κρύα η οποία συνεχίζει την προσπάθεια της που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία.
Στο πρώτο ημίχρονο όσοι φίλαθλοι παρακολουθούσαν την αναμέτρηση θα το μετάνιωσαν αφού οι δύο ομάδες δεν είχαν πλην μιας μεγάλης ευκαιρίας της Κρύας, να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο.
Πολλά τα λάθη, η μπάλα τις περισσότερες φορές  στον αέρα και γενικά είχαμε μια κακή εικόνα. Στο 34’ ο Σίμος έκανε την ατομική προσπάθεια, αλλά λίγο πριν φτάσει απέναντι από τον τερματοφύλακα Μάντζιο Ξ., ήρθε με αυτοθυσία και τον έκοψε ο Μάντζιος Β.
Η μεγάλη ευκαιρία για την Κρύα χάθηκε στο 41’ όταν ο Κατσαρός εκτέλεσε κόρνερ, ο Τζώρτζης έκανε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Μπαμπούλια Η. που βρέθηκε μέσα στη μικρή περιοχή απέναντι από τον Μάντζιο Ξ. έκανε το πλασέ όμως  ο τερματοφύλακας της Κατσικάς εξ’ επαφής απέκρουσε σωτήρια τη μπάλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Κατσικά μετά το γκολ που πέτυχε είχε κάποιες καλές ενέργειες μέσα στο παιχνίδι και κατάφερε στο τέλος να πετύχει και δεύτερο τέρμα.
Το 1-0 έγινε στο 63’ όταν ο Βλάχος εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί της Κρύας έδιωξαν τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Παπαλάμπρη που με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Βάσιου κάνοντας το 1-0.
Στο 68’ ο Βλάχος έκανε τη σέντρα, ο Ασωνίτης με κεφαλιά σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ.
Την ίδια τύχη είχε και το πλασέ του Γιαννάκη στο 82’ μετά από σέντρα του Λέκκα.
Οι γηπεδούχοι στο 90’ πέτυχαν το 2-0 όταν ο Γιαννάκης έκανε τη σέντρα και ο Βλάχος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Διαιτησία: Πάνος Ι. (Τάτσης-Καραλής).
Κατσικά: Μάντζιος Ξ., Μάντζιος Β. (46’ Αντωνίου), Μαρούλης, Παπαλάμπρης, Νεφρός, Γούλας (62’ Χαλιάσος), Παππάς, Λέκκας, Γιαννάκης, Βλάχος, Ασωνίτης.
Κρύα: Βάσιος, Μπαμπούλιας Α., Δούβλης, Τζώρτζης, Πέτσιος, Κατράνας, Σίμος, Μπαμπούλιας Η., Κατσαρός (65’ Κώστας), Μάντζαρης, Θανάσης.

Ανατολή-Αγροτικός Αστέρας 1-2
 Σε φονιά των πρωτοπόρων εξελίχθηκε τη φετινή χρονιά ο Αγροτικός ο οποίος μετά τους πέντε βαθμούς που έκοψε από τα Σερβιανά (μία νίκη και μία ισοπαλία), νίκησε εκτός έδρας και μάλιστα με ολική ανατροπή στο σκορ 1-2 την Ανατολή και τις έκοψε τις όποιες ελπίδες είχε για να διεκδικήσει μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα.
Ήταν ένα παιχνίδι που είχε πολύ καλό ρυθμό, πολλές ευκαιρίες, τέσσερα δοκάρια (ένα για την Ανατολή και τρία για τον Αγροτικό) και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο Ματέο Σερένο ο οποίος πέτυχε τα δύο γκολ για την ομάδα του και είχε ένα δοκάρι.
Οι ευκαιρίες στο παιχνίδι ήταν πολλές και από τις δύο ομάδες δείγμα του ότι παίχθηκε ανοιχτό παιχνίδι.
Ο Αγροτικός βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 12’ όταν ο Ηλιόπουλος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζότα Τ. κάνοντας έτσι το 1-0.
Ο Αγροτικός έβγαλε αντίδραση στάθηκε όμως άτυχος στο 31’ αφού ο Σερένο με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Διαμάντη.
Νέο διπλό δοκάρι για τον Αγροτικό στο 43’ με τον Νούση να κάνει την κεφαλιά η μπάλα βρίσκει το δοκάρι, επιστρέφει στον ίδιο που έκανε το σουτ στέλνοντας την και πάλι στο δοκάρι!
Στο δεύτερο μέρος η Ανατολή στο 54’ είχε δοκάρι με σουτ του Ηλιόπουλου.
Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα ανέλαβε δράση ο Ματέο Σερένο και αφού αρχικά στο 74’ κατάφερε να ισοφαρίσει με πλασέ σε 1-1, στο 86’ έδωσε τη χαριστική βολή στην Ανατολή και με πλασέ έκανε το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Να σημειώσουμε ότι ο προπονητής του Αγροτικού Θανάσης Χαρίσης πέρυσι ήταν στον πάγκο της Ανατολής και έχασε τον τίτλο του πρωταθλητή από την Κρανούλα, ενώ φέτος στερεί από την Ανατολή να διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες είχε για να φτάσει τον Θρίαμβο Σερβιανών.
Διαιτησία: Νέος (Γεωργίου Β.-Σιόντης).
Ανατολή: Διαμάντης, Νάνος (68’ Νικολάου), Φωλίνας, Γκαρτζονίκας, Μάντζος (84’ Χριστοφορίδης), Κλιτσινάρης, Ηλιόπουλος, Δήμος, Ορφανός, Κατσίφας, Χριστακόπουλος.
Αγροτικός: Ζότα Τ., Δρίβας (22’ Ζότα Α.), Τάσσος, Ζότα Ρ., Πανίδης, Μπαρίμης, Παππάς, Πατσούρας, Γκόνης, Σερένο, Νούσης (79’ Μπενέκος).
Θύελλα Ελεούσας- Χουλιαράδες 0-2
• Με φόντο την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα αγωνίστηκαν Ελεούσα και Χουλιαράδες με την ομάδα του Σπύρου Τασιούλα να επικρατεί 0-2 και να μειώνει τη διαφορά που τη χωρίζει από την αντίπαλο της στον ένα βαθμό.
Η αναμέτρηση είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι, με ένταση, πάθος από τους παίκτες των δύο ομάδων με τους φιλοξενούμενους να είναι αυτοί που είχαν το πάνω χέρι και την υπεροχή στον αγώνα.
Οι Χουλιαράδες πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 8’ με τον Γούλα να εκμεταλλεύεται τις κόντρες και με σουτ να κάνει το 0-1.
Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την Ελεούσα όταν στο 14΄ο Γεωλδάσης Π. αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Μωϋσιάδη για εξύβριση.
Οι φάσεις στη συνέχεια του πρώτου μέρους ήταν ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες με τις ομάδες να πηγαίνουν με το 0-1 στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο μέρος η Ελεούσα θέλησε να ισοφαρίσει και στο 56’ ο Πεπόνης έκανε τη σέντρα και η μπάλα με τη βοήθεια του αέρα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.
Το τελικό 0-2 έγινε στο 83’ με τον Κακαράντζα να δίνει την πάσα στον Οικονόμου και αυτός με πλασέ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Γεωλδάση Γ.
Διαιτησία: Μωυσιάδης (Παπαδόπουλος-Σπυρογιώτης).
Ελεούσα: Γεωλδάσης Γ., Γιώτης (35΄ λτρ. Μητρογιάννης), Πότσης Γ. (87΄ Τζιάλλας), Οικονόμου Γ., Γεωλδάσης Π., Πότσης Θ., Τσίκας (69΄ Σπυρόπουλος), Κωνσταντινίδης, Βελτσίστας, Πεπόνης (83΄ Λάμα), Μιχαήλ.
Χουλιαράδες: Βελτσίστας, Τσακμάκης, Κρανάς, Κακαράντζας, Τσουμάνης Π. (53΄ Κρανάς Θ.), Ξυλογιάννης, Γεωργούλης, Ρίζος (86΄ Ηλίας), Λάμπρου (87΄ Κονδύλης), Τσουμάνης Α., Γούλας (78΄ Οικονόμου).
Πέραμα-Πράμαντα 1-0
• Πιο εύκολα από ότι μαρτυρά το τελικό σκορ (1-0) η Προοδευτική Περάματος επιβλήθηκε της Α.Ε Πραμάντων στο «Γ. Πρίσκας» βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τη βαθμολογική της θέση. Από την άλλη, τα Πράμαντα παραμένουν με την πλάτη στον τοίχο και θα δώσουν μεγάλη μάχη τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Νίκου Γκούρα πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον αντίπαλό της.
Μόλις στο 8’ ο Τάτσης απείλησε τον Κάλλια, ενώ λίγο αργότερα ο Μανούρης αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 31ο λεπτό, όταν ο Τάτσης βρέθηκε απέναντι από τον Κάλλια και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον κίπερ των Πραμάντων για το 1-0.
Η μοναδική καλή στιγμή για την ομάδα των Πραμάντων στο α’ μέρος ήρθε λίγο πριν από το φινάλε με μακρινό σουτ του Λιόντου, το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Οικονόμου παρότι η μπάλα «έσκασε» μπροστά του.
Ίδιο μοτίβο και στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν απόλυτα το ματς και τους φιλοξενούμενους να θέλουν αλλά να μην μπορούν, απόρροια και της κακής φυσικής τους κατάστασης.
Το Πέραμα έχασε ευκαιρίες με το… τσουβάλι για το 2-0, με κυριότερους εκφραστές τους Τάτση και Μανούρη, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ, με το πιο επικίνδυνο να καταγράφεται στο 53’ από τον Νίστα.
Με αυτόν τον τρόπο η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τον κ. Μπούμπα να ακυρώνει λανθασμένα, μετά από υπόδειξη του α’ βοηθού, γκολ του Μανούρη για οφσάιντ στο 75’, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης στο 90.30!
Διαιτησία: Μπούμπας (Αντωνίου-Λιόντος)
Πέραμα (Ν. Γκούρας): Οικονόμου, Στόλης, Νούτσος (70’ Στεργίου), Τσακανίκας, Λισγάρας, Ντόβας, Τάτσης, Καράσας, Μανούρης, Ζήσης, Τζιάλλας
Πράμαντα (Κ. Γεωργάκης): Κάλλιας, Μωραΐτης (87’ Αρλέτος), Χαρατσής Π. (46’ Δόσης), Χήρας, Δόσης, Γερογιάννης, Μπάφας, Νίστας, Ορφανός, Λιόντος (53’ Σιαπλαούρας), Ζαμπέτας (74’ Σταύρου).

αποτελέσματα 26η

Βελισσάριο-Μουσιωτίτσα    α.α. 0-3
Ελεούσα-Χουλιαράδες    0-2
Κατσικά-Κρύα    2-0
Πέραμα-Πράμαντα    1-0
Ανατολή-Αγροτ. Αστέρας    1-2
Σερβιανά-Αμπελόκηποι    9-0
ΠΑΣ Κράψης-Αετός Νήσου    0-2
Μικρασιάτες-Ροδοτόπι    2-1

επόμενη 27η

Πράμαντα-Χουλιαράδες
Αγροτ. Αστέρας-Πέραμα
Αμπελόκηποι-Ελεούσα
Κρύα-Ανατολή
Μουσιωτίτσα-Σερβιανά
Ροδοτόπι-Κατσικά
Αετός Νήσου-Βελισσάριο
ΠΑΣ Κράψης-Μικρασιάτες

βαθμολογία

1. Σερβιανά     71    71-18
2. Ανατολή     62    78-21
3. Ελεούσα     50    62-26
4. Χουλιαράδες     49    37-23
5. Πέραμα     48    46-23
6. Κατσικά     48    55-25
7. Αγροτ. Αστέρας    45    49-36
8. Μουσιωτίτσα     35    45-45
9. ΠΑΣ Κράψης     29    26-33
10. Ροδοτόπι     28    34-40
11. Πράμαντα     27    33-60
12. Αετός Νήσου     27    38-49
13. Μικρασιάτες     23    26-38
14. Κρύα     22    27-45
15. Αμπελόκηποι     11    17-77
16. Βελισσάριο     -7    7-92