ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

on .

PANAITOLIKOS PAS 2 1 4 18


Χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα, αλλά και ούτε να απειληθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος στην αγωνιστική δράση και συγκεκριμένα για την 26η αγωνιστική. Ένα γκολ του Πάουλο στο πρώτο τέταρτο χάρισε τη νίκη στους Αγρινιώτες και κράτησε τον ΠΑΣ στους 30 βαθμούς. Πρώτη ήττα μετά από τέσσερις αγωνιστικές για τους Ηπειρώτες, που αγωνίστηκαν για μισή ώρα με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Αποστολόπουλου.

Αν επιχειρήσει κανείς να υπολογίσει τους φετινούς «πεταμένους» βαθμούς του ΠΑΣ Γιάννινα, πραγματικά θα χάσει το μέτρημα. Η ομάδα της Ηπείρου ηττήθηκε με 1-0 το Σάββατο στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, σε μια αναμέτρηση που δεν απειλήθηκε καθόλου από τους Αγρινιώτες χάρη σε ένα γκολ του Πάουλο στο πρώτο τέταρτο. Με παίκτη λιγότερο για σαράντα λεπτά ο ΠΑΣ λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη του Αποστολόπουλου.  
PANAITOLIKOS PAS 3 1 4 18
Πως έπαιξαν
Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ με διάταξη 4-4-2 σε ρόμβο, σύστημα που συνηθίζει στα τελευταία παιχνίδια. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βελλίδης, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Μπουκουβάλας, ενώ Μιχαήλ και Τζημόπουλος αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη βάση του ρόμβου ο Γαρουφαλιάς, αριστερά ο Βιδάλ, δεξιά ο Μανθάτης και στην κορυφή ο Γιάκος, πίσω από τους Χαλκιαδάκη και Κόντε, οι οποίοι αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο.
Από την άλλη ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Κυριακίδης, δεξί μπακ ο Γιαννιώτης, αριστερό ο Μαρινάκης, σέντερ μπακ οι Χαντάκιας και Μιχάι. Αμυντικά χαφ οι Πάουλο και Μπράβο, στα άκρα οι Ντίας και Ρόσα και επιτελικό χαφ ο Μάζουρεκ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μοράρ.

Καλός ρυθμός,ελάχιστες φάσεις
Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλούς οιωνούς και γρήγορο ρυθμό, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και να περιορίζει σε παθητικό ρόλο τον Παναιτωλικό.
Η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού ήταν για τους Ηπειρώτες και ήταν στο 6’. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Μανθάτης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Χαλκιαδάκης πήρε την κεφαλιά, δεν έβαλε το σώμα του όμως όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ.

Γκολ από το πουθενά
Μετά το καλό πρώτο δεκάλεπτο του ΠΑΣ, ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και στάθηκε τυχερός καθώς άνοιξε το σκορ στην πρώτη επίσκεψη του στην εστία του Βελλίδη. Συγκεκριμένα, στο 14’ ο Ντίας έκανε καλό κοντρόλ και συνδυάστηκε ωραία με τον Μάζουρεκ, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Πάουλο, ο οποίος πρόλαβε τους αμυντικούς του ΠΑΣ και με προβολή έκανε το 1-0.
Μετά τη ψυχρολουσία του γκολ του Παναιτωλικού ο ΠΑΣ χρειάστηκε κάποια λεπτά για να συνέλθει. Η ομάδα της Ηπείρου συνέχισε να έχει τα ηνία της αναμέτρησης και απείλησε και πάλι στο 27΄. Οι Γιαννιώτες αναπτύχθηκαν ωραία από τα αριστερά και ο Γιάκος πάσαρε στον Κόντε, ο Ισπανός έπιασε χωρίς χρονοτριβή το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κυριακίδη.
Στο 35΄ο Κόντε και πάλι πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Βιδάλ από αριστερά, όμως ήταν αδύναμη, με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη.
Ο Παναιτωλικός απείλησε μετά το γκολ μόνο στο 39' με βολέ του Ρόσα στο όριο της περιοχής μετά από απομάκρυνση των αμυντικών του ΠΑΣ, όμως  ο Βελλίδης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.
Το πρώτο μέρος έληξε με τον Παναιτωλικό να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος και τον ΠΑΣ να βρίσκεται πίσω στο σκορ για ακόμα μια φορά δεχόμενος ένα «κρύο» γκολ και χωρίς καλή αμυντική αντίδραση.

Καλύτερος ο ΠΑΣ, αποβολή Αποστολόπουλου
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στην ισοφάριση και διαμαρτύρεται δικαίως για μια απόφαση του Σέζου. Στο 46’ μετά από ένα γέμισμα και μια αρχική απομάκρυνση των αμυντικών του Παναιτωλικού, ο Κόντε προσπάθησε να ντριπλάρει τον Ντίας, αυτός έκοψε με το χέρι, όντας καθαρά μέσα στην περιοχή, όμως ο Σέζος αντί να δώσει πέναλτι, έδωσε φάουλ εκτός περιοχής.
Τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ για τους Ηπειρώτες στο 53', καθώς έμειναν με δέκα παίκτες, όταν ο Αποστολόπουλος έκανε κίνηση να χτυπήσει με το χέρι τον Μπράβο σε μία διεκδίκηση στην πλάγια γραμμή και είδε την απευθείας κόκκινη του Σέζου. Προφανώς  ο διαιτητής τιμώρησε την πρόθεση και την κίνηση και όχι την ενέργεια, καθώς ο Αποστολόπουλος δεν φαίνεται να βρίσκει τον αντίπαλό του.
Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα, ο ΠΑΣ διατήρησε τον έλεγχο και ήταν αυτός που έχασε και την επόμενη ευκαιρία στο 61’ όταν ο Νικολιάς, ο οποίος μπήκε στο ματς στη θέση του Μανθάτη, έκανε σέντρα από δεξιά και ο Κόντε έπιασε κεφαλιά που πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κυριακίδη.
Οι παίκτες του Παναιτωλικού προσπάθησαν να διατηρήσουν το προβάδισμα και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, ενώ δεν έλειψαν και οι αρκετοί τραυματισμοί.
Μάζουρεκ, Ντίας και Μοράρ αντικαταστάθηκαν αναγκαστικά από Ιταμπέλ, Κλέσιο και Βακράκο αντίστοιχα, δείχνοντας ότι ήταν επηρεασμένοι από την διακοπή του πρωταθλήματος.
Ο Γιάννης Πετράκης έριξε στο ματς τους Λίλα και Χέλκβιστ στις θέσεις των Γαρουφαλιά και Γιάκου. Ο Χέλκβιστ στο 78’ βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα του Μπουκουβάλα, αλλά αντί να σουτάρει προτίμησε να στρώσει στον Κόντε και να σιγουρέψει το γκολ, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς το σουτ του Ισπανού πήρε ύψος και η μπάλα έφυγε άουτ.
Οι Αγρινιώτες ολοκλήρωσαν κι αυτοί το παιχνίδι με 10 παίκτες καθώς τραυματίστηκε και ο Ιταμπέλ σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Βελλίδη και καθώς ο Δέλλας είχε ήδη κάνει και τις τρεις αλλαγές, έμειναν κι αυτοί με παίκτη λιγότερο.
Ο ΠΑΣ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική ισορροπία και στο 90+2' ο Λίλα με μακρινό σουτ λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Κυριακίδη που όμως κατάφερε να αποκρούσει, κρατώντας ανέπαφη την εστία του και τελικά τη νίκη για τον Παναιτωλικό.
Το 1-0 δεν άλλαξε στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, με τον ΠΑΣ να γνωρίζει την ήττα μετά από 4 αγωνιστικές και να μένει καθηλωμένος στους 30 βαθμούς, αδυνατώντας για ακόμα μια αγωνιστική να εκμεταλλευτεί τις βαθμολογικές απώλειες Ξάνθης και Πανιωνίου.
Την Μεγάλη Τετάρτη η ομάδα της Ηπείρου υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος χτες επικράτησε με 3-0 της Λάρισας, για το εξ αναβολής παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής.

* * *

Δηλώσεις Προπονητών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Πιστεύω ότι ήταν ένα άδικο αποτέλεσμα για μας σήμερα (σ.σ. Σάββατο). Ξέραμε ότι είχαμε να παίξουμε με μια καλή και ποιοτική ομάδα. Παρόλα αυτά νομίζω ότι ελέγχαμε και στα 90 λεπτά τον αγώνα.  Κάναμε προϋποθέσεις και κάναμε ευκαιρίες. Είχαμε τον έλεγχο και με 11 παίκτες και 10 παίκτες όταν είχαμε την αποβολή στο ξεκίνημα του β΄μέρους. Μας αφήνει μεγάλη στεναχώρια αυτό  το ματς γιατί είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω.  Αυτό όμως είναι κάτι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Οι παίκτες μου έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και νομίζω ότι ήμασταν καλοί σε όλες τις φάσεις του αγώνα.  Μια ποιοτική ομάδα την περιορίσαμε και δεν είχε ευκαιρίες, παρά μόνο το γκολ και ένα ακόμα σουτ που προήλθε από λάθος δικό μας. Για όλα αυτά είμαστε στεναχωρημένοι, αλλά από την άλλη πλευρά είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα της ομάδας, την οποία κρατάμε σαν παρακαταθήκη για τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια που έχουμε μέχρι να τελειώσει η χρονιά».
Για τις αντεπιθέσεις του Παναιτωλικού:  «Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να διαφυλάξει το αποτέλεσμα, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει στο ματς. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η δική μας λειτουργία και συμπεριφορά. Η πίεση που εξασκήσαμε και η καλή κυκλοφορία που είχαμε, περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον Παναιτωλικό».
Για το αν επηρέασε τον ΠΑΣ η αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις: «Νομίζω ότι η ομάδα η δικιά μας ήταν φρέσκια και ο Παναιτωλικός φάνηκε επηρεασμένος. Έγιναν πολλές διακοπές στο παιχνίδι και τραυματίστηκαν παίκτες του Παναιτωλικού, πιθανόν από την έλλειψη ρυθμού. Εκτός του Γαρουφαλιά που έγινε αναγκαστική αλλαγή, εμείς δεν είχαμε κάποιον άλλο παίκτη να έδειξε τέτοια συμπτώματα. Είχαμε καλή κινητικότητα και ενέργεια στο παιχνίδι μας».
Για τα τεκταινόμενα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, σχολίασε: «Η απάντηση έχει να κάνει με την στάση μου, όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετώ  το ποδόσφαιρο. Εδώ που είμαστε, είμαστε για να βοηθάμε το ποδόσφαιρο να προοδεύει  και να πηγαίνει ένα βήμα μπροστά και να είναι ελκυστικό. Για να έρθει ο κόσμος στα γήπεδα, αυτή είναι η προσδοκία μας».

ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΔΕΛΛΑΣ (Παναιτωλικός):
«Πολύ σημαντικό παιχνίδι και τρεις σημαντικοί βαθμοί. Αν αναλύσουμε λίγο το παιχνίδι, σε καμία περίπτωση δεν είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίξαμε. Απέναντι μας είχαμε μια πιο έμπειρη ομάδα από μας, αλλά και ο τρόπος που αγωνίστηκε. Ο ρόμβος του ΠΑΣ με τους δύο καλούς επιθετικούς που έχει μας ανάγκασε να τους δώσουμε χώρο και να πάμε περισσότερο στο πλάι για να είμαστε έτοιμοι για τις μεγάλες σέντρες και τα γεμίσματα του ΠΑΣ. Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα ώστε να βγούμε κι εμείς δημιουργικά μπροστά. Το παιχνίδι θα κρινόταν στο γκολ και ευτυχήσαμε να το βάλουμε εμείς. Υποφέραμε αρκετά και με έντεκα και με δέκα παίκτες από τον ΠΑΣ. Αυτό που κρατάω είναι η αυταπάρνηση των παικτών μου για να κρατήσουν το τρίποντο. Πραγματικά έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν. Μια δύσκολη μέρα από πλευράς ζέστης, δεν είμαστε συνηθισμένοι, αλλά σιγά σιγά πρέπει να συνηθίσουμε και σε αυτό. Κάτι που επηρέασε και τις δύο ομάδες, αλλά εμάς περισσότερο. Λίγο το άγχος, λίγο η απειρία κάποιων νέων παιδιών έπαιξαν τον ρόλο τους. Επίσης δύο παιδιά, ο Μάζουρεκ και ο Ντίας τραυματίστηκαν πολύ νωρίς και έσφιξαν τα δόντια για να βγάλουν το παιχνίδι. Και οι τρεις αλλαγές που κάναμε ήταν αναγκαστικές, αλλά και ο τραυματισμός του Ιταμπέλ που μας ανάγκασε να παίξουμε στα τελευταία λεπτά με παίκτη λιγότερο. Κρατάω την οργάνωση στο αμυντικό κομμάτι, την προσπάθεια των παιδιών και κοιτάμε μπροστά. Να ευχηθώ σε όλο τον φίλαθλο κόσμο καλό Πάσχα με υγεία και εύχομαι ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Μακάρι η Ανάσταση που έρχεται να αναστήσει και το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για το Grexit και αν αποτελεί λύση: «Το ότι εμείς σαν Εθνική ομάδα πήραμε το EURO το 2004 δε μας νομιμοποιεί να παίρνουμε αποφάσεις. Δε μας έχει ζητήσει σε κανέναν από εμάς την άποψη για το τι πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλοι κρατούν τις τύχες του ποδοσφαίρου, παίρνουν τις αποφάσεις και ανάλογα κρίνονται».

* * *

Αποτελέσματα 26η

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα    1-0
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ    0-2
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός    1-1
Πανιώνιος-Ξάνθη    0-0
Απόλλων Σμύρνης-Λάρισα    3-0
Κέρκυρα-Λαμία    0-0
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός    3-0
Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς    (σήμερα)

Βαθμολογία 26η

1. ΑΕΚ    60    46-12
2. ΠΑΟΚ     55    48-17
3. Ολυμπιακός     51    54-23
4. Ατρόμητος     47    34-19
5. Ξάνθη     36    24-27
6. Πανιώνιος     34    27-24
7. Αστέρας Τρίπολης*     33    28-21
8. Παναιτωλικός     32    28-30
9. Παναθηναϊκός**     32    25-25
10. Λεβαδειακός     31    22-29
11. ΠΑΣ Γιάννινα*     30    27-28
12. Λάρισα     26    17-37
13. Λαμία     25    17-31
14. Απόλλων Σμύρνης*     22    20-33
15. Κέρκυρα     21    17-39
16. Πλατανιάς*     10    12-51
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
** Έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 2 βαθμών

Επόμενη 27η

(27η - 14, 15, 16/4/2018)
Λαμία-Απόλλων Σμύρνης
Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος
Λάρισα-Παναιτωλικός
Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος
Πλατανιάς-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Κέρκυρα