Πρωταθλητής στις…ισοπαλίες!!!

on .

PAS LARISA 2 22 4 18
Ακόμα μια ισοπαλία, την ένατη εντός έδρας και συνολικά 13η της φετινής σεζόν παραχώρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο χθεσινό παιχνίδι με αντίπαλο την Λάρισα.
Οι «κυανόλευκοι» εμφανίστηκαν «φλύαροι» καθ’ όλη την διάρκεια του ματς και παρόλο που οι Θεσσαλοί προέρχονταν από ένα έντονο… 95λεπτο την προηγούμενη Τετάρτη με αντίπαλο την ΑΕΚ στον ημιτελικό του κυπέλου, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την κούραση και την απογοήτευση των «βυσσινί».
Έτσι οι Ηπειρώτες παρέμειναν κάτω από την μέση του βαθμολογικού πίνακα και στην 11η θέση με 31 βαθμούς  δυο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Π αρόλο τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε χθες στο «Ζωσιμάδες» η ατμόσφαιρα θύμιζε γιορτή. Λίγο η κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ και η άνοδος του ΠΑΣ Γιάννινα για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ’ Εθνική, λίγο τα εγκαίνια του νέου Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα δίπλα από την μπουτίκ της ομάδας και λίγο η άνευ κινήτρου, και για τις δυο ομάδες, αναμέτρηση προμήνυαν έναν ανοιχτό και χωρίς σκοπιμότητες αγώνα.
Μολονότι οι προσδοκίες των φιλάθλων για νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα και μια μικρή εξιλέωση για την ομολογουμένως κακή πορεία της ομάδας τη φετινή χρονιά δεν επιβεβαιώθηκαν με τους  Ηπειρώτες να κάνουν μια μέτρια εμφάνιση και να μένουν στο «στείρο» 0-0.
Πως έπαιξαν
Με το προσφιλές 3-5-2 κατέβασε την ομάδα του ο Γιάννης Πετράκης με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Τζημόπουλο, Σκόνδρα και Μιχαήλ στην άμυνα, στα φτερά τους Μπουκουβάλα και Τσικάρσκι, στο κέντρο τους Λίλα, Μανθάτη και Βιδάλ, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Νικολιάς και Κόντε.
Από την πλευρά του ο Σωτήρης Αντωνίου κατέβασε και αυτός την ομάδα του με 3-5-2  με τον Θεοδωρόπουλο στο τέρμα, Γκοΐκοβιτς, Γιοβάνοβιτς και Γκόλια στην άμυνα, Μασούρα και Κριζμάν στα άκρα, Μλαντένοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς και Χούμπτσεφ στο κέντρο, με τους Αγκάνοβιτς και Ντέλετιτς στην επίθεση.
Δυνατά μπήκε ο ΠΑΣ
Ορεξάτος μπήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο χθεσινό παιχνίδι, παίρνοντας από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Λάρισας.
Η πρώτη διπλή ευκαιρία για τους κυανόλευκους έγινε στο 10’ όταν έπειτα από πλάγιο του Μπουκουβάλα, ο Νικολιάς γύρισε την μπάλα από δεξιά στο πίσω δοκάρι με τον Τσικάρσκι να πλασάρει δυο φορές αλλά και τις δυο η μπάλα να βρίσκει σε σώματα αμυντικών και να απομακρύνεται.
Στο 13’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Τσικάρσκι να δημιουργεί από αριστερά και το Νικολιά από το ύψος του πέναλτι να αναγκάζει τον Θεοδωρόπουλο να διώξει με υπερένταση.
Μετά το εικοσάλεπτο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τους παίκτες του Γιάννη Πετράκη να έχουν την υπεροχή αλλά να μην καταφέρνουν να την μετουσιώσουν σε γκολ.
Στο 38’ είχαμε την πρώτη αναγκαστική αλλαγή για την Λάρισα με τον Χούμπτσεφ να αφήνει την θέση του στον Μπάλλα λόγω σοβαρού τραυματισμού στο χέρι σε μια διεκδίκηση με τον Νικολιά.
Η τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου έγινε στο 39’ με τον Κόντε να κάνει το πλασέ και τον Θεοδωρόπουλο να μπλοκάρει με ευκολία την μπάλα.
Ο γύρος του θριάμβου
Με το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου παρουσιάστηκε η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα η οποία χθες νίκησε τον συμπολίτη IBC στον δεύτερο τελικό των play-off για την Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ, καταφέρνοντας την άνοδο στην Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι παίκτες του ΠΑΣ με το κύπελλο του πρωταθλητή έκαναν τον γύρο του γηπέδου γνωρίζοντας την αποθέωση, ευχαριστώντας και αυτοί από την πλευρά τους φιλάθλους της ομάδας για την ομολογουμένως συγκινητική παρουσία τους σε όλη την διάρκεια της χρονιάς.
«Νωθρό» το β’ ημίχρονο
Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την ανούσια υπεροχή χωρίς όμως να καταφέρνει να γίνεται απειλητικός προς την εστία του Θεοδωρόπουλου.
Από την πλευρά τους οι Θεσσαλοί είχαν ταμπουρωθεί στην άμυνά τους περιμένοντας να «χτυπήσουν» στην κόντρα.
Στο 57’ ο Γιάννης Πετράκης έκανε την πρώτη αλλαγή για την ομάδα του ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Χαλκιαδάκη στη θέση του Μανθάτη, δίνοντας στον Ελληνοβραζιλιάνο την «μπαγκέτα» στο χώρο του κέντρου, χωρίς όμως αυτή η κίνηση να αλλάξει την εικόνα του ΠΑΣ.
Ο ρυθμός διακόπτονταν αρκετά συχνά με τους παίχτες της Λάρισας να βρίσκονται συνεχώς στο χορτάρι με κράμπες.
Ο Πετράκης προσπαθούσε να βρει λύσεις και έριξε στο 70’ τον Γιάκο στην θέση του Λίλα προσπαθώντας να τονώσει ακόμη περισσότερο την επιθετική του γραμμή.
Δοκάρι ο Κόντε
Πάντως όσες φάσεις δεν είδαμε σε 85 λεπτά παιχνιδιού τις είδαμε μαζεμένες στο τελευταίο πεντάλεπτο. Στο 86’ ο ΠΑΣ κερδίζει φάουλ έξω από την περιοχή του Θεοδωρόπουλου. Ο Κόντε αναλαμβάνει την εκτέλεσή του και με ένα άψογο σουτ με εξωτερικό φάλτσο «τραντάζει» το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των «βυσσινί» ο οποίος είχε μείνει άγαλμα.
Στο 87’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ με το Νικολιά να κάνει το σουτ και τον Θεοδωρόπουλο να κάνει νέα σωτήρια επέμβαση με τα πόδια διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 89’ ήταν η σειρά του Χέλκβιστ να χάσει νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν έπειτα από γύρισμα του Κόντε ο Σουηδός πλάσαρε άστοχα.
* * *
Ήταν η ένατη ισοπαλία του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες» σε σύνολο δεκατεσσάρων αγώνων. Από την στιγμή λοιπόν που οι κυανόλευκοι δεν εκμεταλλεύονται τον παράγοντα έδρα, που άλλοτε αποτελούσε το μεγάλο τους ατού, είναι φυσικό και επακόλουθο να «βολοδέρνει» κάτω από το μέσο της βαθμολογίας. Μένουν ακόμα δυο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί ο φετινός «γολγοθάς» τόσο για τους παίκτες όσο και για τους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα.
Απαιτούνται ριζικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα και προγραμματισμός ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, έτσι ώστε να εμφανιστεί η ομάδα του χρόνου όσο το δυνατόν καλύτερη. Ας μην ξεχνάμε ότι φέτος ανεβαίνουν ΟΦΗ και Άρης, ομάδες με ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και «βάρος» φανέλας, οπότε η νέα αγωνιστική περίοδος προμηνύεται πιο ανταγωνιστική.
Εξυπακούεται ότι στους τελευταίους δυο αγώνες η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα οφείλει να εμφανιστεί σοβαρή για να ολοκληρώσει την χρονιά με θετικό πρόσημο.

* * *

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης    1-3
ΠΑΟΚ-Ξάνθη    2-1
Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός    1-0
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός    0-3
ΠΑΣ Γιάννινα-Λάρισα    0-0
Παναιτωλικός-Λαμία    1-0
ΑΕΚ-Λεβαδειακός    2-0
Ατρόμητος-Πλατανιάς    4-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕΚ     66    49-12
2. ΠΑΟΚ     61    53-19
3. Ολυμπιακός     54    59-25
4. Ατρόμητος     50    38-21
5. Αστέρας Τρίπολης     39    35-23
6. Ξάνθη     39    28-29
7. Παναιτωλικός     35    31-34
8. Παναθηναϊκός*     35    29-25
9. Λεβαδειακός     34    23-31
10. Πανιώνιος     34    28-30
11. ΠΑΣ Γιάννινα     31    27-32
12. Λάρισα     30    21-39
13. Απόλλων Σμύρνης     29    22-33
14. Λαμία     26    17-32
15. Κέρκυρα     21    19-47
16. Πλατανιάς     10    13-60
* Έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 2 βαθμών

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29/4/2018)
Ξάνθη-Λάρισα
Πλατανιάς-Πανιώνιος
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπ.-Απόλλων Σμύρνης
Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα
Λεβαδειακός-Ατρόμητος
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Κέρκυρα-ΑΕΚ