Ξεκίνησαν χθες στα Γιάννενα τα 21α Ακριτίδεια

on .

AKRITIDEIA DHMARXEIO 27 6 18

• Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών Γιώργος Παπαδιώτης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων  στους αρχηγούς των αποστολών και εκπαιδευτικούς που θα λάβουν μέρος στα 21α Ακριτίδεια, που ξεκίνησαν χθες στα Γιάννενα και θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή, 1 Ιουλίου.
Πρόκειται για το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο οποίο συμμετέχουν 19 ομάδες από περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου. Τα  γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες είναι του ΠΕΑΚΙ, του Περάματος και της Κατσικάς.
Ο Γ. Παπαδιώτης
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης αφού καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς και αρχηγούς των αποστολών των ομάδων υποστήριξε ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που περνά μέσα από τον αθλητισμό ως έκφραση του πολιτισμού που σφυρηλατεί σχέσεις και ενιαία αντίληψη, με τους εκπαιδευτικούς να εκφράζονται συλλογικά και σε ζητήματα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά να το πετυχαίνουν μέσα από ανάλογες τέτοιες συναντήσεις.
Ο Στ. Σίντος
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στέφανος Σίντος αφού καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς στα Γιάννενα, τόνισε ότι έχει γίνει μια προσπάθεια να περάσουν αυτές τις μέρες όσο καλύτερα γίνεται, καθώς όχι μόνο θα υπάρχει η διεξαγωγή του πρωταθλήματος αλλά έχουν προγραμματίσει και άλλες δράσεις – εκδηλώσεις με σκοπό να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί των άλλων περιοχών τις ομορφιές, την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
O Στέφανος Μιχάλης από την πλευρά της ΕΠΣΗΠ ευχήθηκε καλή επιτυχία και να μην υπάρχουν τραυματισμοί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει γίνει γνωστό ότι τα Ακριτίδεια θα γίνουν το 2019 στη Λάρισα, το 2020 στην Κοζάνη και το 2021 στην Κύπρο.
Οι ομάδες
Η ομάδα των Ιωαννίνων που θα έχει προπονητή τον Μίλτο Μάστορα τοποθετήθηκε στον Α’ Όμιλο και θα αντιμετωπίσει τη Λαμία, την Καβάλα και την Κοζάνη.
Να σημειωθεί ότι στα Ακριτίδεια που είχαν γίνει πέρυσι στην Αλεξανδρούπολη είχε αναδειχθεί τρίτη, ενώ έχει ιδρυθεί το 1985 έχοντας παραδοσιακά μια καλή ομάδα.
Β’ Όμιλος: ΠΟΕΔ Λεμεσού, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Λάρισα.
Γ’ Όμιλος: Άρτα, Χαλκίδα, Ξάνθη, ΠΟΕΔ Λάρνακας-Αμμοχώστου-Μόρφου
Δ’ Όμιλος: Τρίκαλα, Αιτωλοακαρνανία, Φλώρινα-Καστοριά, Ημαθία.
Ε’ Όμιλος: Έβρος, Κέρκυρα, Πρέβεζα.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ