ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ

on .

PAS KARPENISI 3 7 16

Ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο η νέα ποδοσφαιρική σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να περνούν από εξετάσεις και τα απαραίτητα εργομετρικά τεστ.• Η εκκίνηση της νέας σεζόν φέρνει εντός της ομάδας αλλά και στους φιλάθλους την ελπίδα ότι ο ΠΑΣ  το ερχόμενο πρωτάθλημα θα παρουσιαστεί καλύτερος και πιο βελτιωμένος σε σχέση με το περσινό και θα διεκδικήσει με αξιώσεις  το κάτι παραπάνω, τον στόχο της πεντάδας.
Οι παίκτες του ΠΑΣ χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και το Σάββατο και χτες Κυριακή έγιναν τα εργομετρικά τεστ υπό την επίβλεψη του προπονητή φυσικής κατάστασης του ΠΑΣ Γιάννινα Βασίλη Αλεξίου, αλλά και του ιατρικού επιτελείου της ομάδας.
Παρόντες όλοι οι παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ του φετινού ΠΑΣ Γιάννινα, ακόμα και τα έξι νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Μοναδικός απόντας ο Πέδρο Κόντε, ο οποίος συνεχίζει τις διακοπές του, περιμένοντας να έρθει η πρόταση για την πώληση-μεταγραφή του από τον ΠΑΣ.
Σκοπός των εργομετρικών και αιματολογικών εξετάσεων είναι να διαπιστώσει το τεχνικό επιτελείο και ειδικότερα ο προπονητής φυσικής κατάστασης Βασίλης Αλεξίου σε τι κατάσταση επέστρεψαν οι παίκτες του ΠΑΣ μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά και σε ποιο βαθμό ετοιμότητας είναι τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Με βάση αυτές τις εξετάσεις ο γυμναστής του ΠΑΣ θα καταρτίσει το αερόβιο πρόγραμμα εκγύμνασης και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ήδη πάντως χτες ο Κολομβιανός Φάμπρι Κάστρο ξεκίνημα ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης με αρκετό τρέξιμο στο γήπεδο του ΠΕΑΚΙ της Ανατολής.
«Πρώτη» αύριο Τρίτη
Σήμερα το πρωί θα γίνουν οι αιματολογικές εξετάσεις όλων των παικτών, ενώ το απόγευμα θα γίνει και η πρώτη προπόνηση της φετινής σεζόν, η οποία θα έχει ανεπίσημο χαρακτήρα.
Η επίσημη πρώτη προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της νέας σεζόν έχει οριστεί για αύριο Τρίτη το απόγευμα στις 18:00 στο ΠΕΑΚΙ της Ανατολής, τα γήπεδα του οποίου έχουν βελτιωθεί μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν στον χλοοτάπητα. Μαζί με την επίσημη πρώτη του ΠΑΣ Γιάννινα, θα πραγματοποιηθεί και ο αγιασμός της ομάδας, παρόντος του προέδρου των Ηπειρωτών, Γιώργου Χριστοβασίλη.
Παρών φυσικά στην «πρώτη» του ΠΑΣ και τον αγιασμό και ο Γιάννης Πετράκης. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός αναμένεται το πρωί της Τρίτης στα Γιάννινα και θα ξεκίνησει την έκτη του σεζόν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Η ομάδα της Ηπείρου θα κάνει, όπως συνηθίζει, το πρώτο στάδιο προετοιμασίας στα Γιάννινα με διπλές προπονήσεις, πρωί-απόγευμα, μέχρι την Κυριακή 15 Ιουλίου, όταν και θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι.
Στο Καρπενήσι το βασικό στάδιο
Το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας θα διεξαχθεί και φέτος στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας για 12 ημέρες, από τις 15 έως τις 27 Ιουλίου. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, ο ΠΑΣ  θα παραμείνει και φέτος στο ξενοδοχείο Avaris (φωτό) μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου, όταν και θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής για τη βάση του στα Γιάννενα.
Εννιά φιλικά το καλοκαίρι
Για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του το φετινό καλοκαίρι, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ήδη προγραμματίσει 9 φιλικά παιχνίδι, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Καρπενήσι, αλλά και μετά την επιστροφή του από την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. Κάτι που αποτελούσε και επιθυμία του Γιάννη Πετράκη και του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου ήταν να δοθούν όσο το δυνατόν περισσότερα φιλικά για να τεστάρεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών και η αφομοίωση των όσων θα μαθαίνουν στις επίπονες προπονήσεις.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Καρπενήσι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Λάρισα (17/07), τη Λαμία (20/07) και τον Λεβαδειακό (26/07), ομάδες που θα κάνουν κι αυτές στο Καρπενήσι το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας.
Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό σε δύο φιλικές αναμετρήσεις σε διάστημα 4 ημερών. Το πρώτο θα γίνει στο Αγρίνιο το Σάββατο 4 Αυγούστου, ενώ το δεύτερο στο «Ζωσιμάδες» την Τετάρτη 8 Αυγούστου. Θα ακολουθήσουν άλλα τρία φιλικά στα Γιάννινα με αντιπάλους την Παναχαϊκή, τα Τρίκαλα και τον Βόλο στις 11, 12 και 17 Αυγούστου αντίστοιχα, ενώ η πρόβα τζενεράλε του ΠΑΣ θα γίνει το Σάββατο 18 Αυγούστου με αντίπαλο τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης.
Επτά ανανεώσεις, έξι μεταγραφές
Σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, στα μεταγραφικά του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν ήδη γίνει κινήσεις προς την ενίσχυση της ομάδας, ενώ επίκεινται ακόμα κι άλλες.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση των Ηπειρωτών έχει προχωρήσει σε επτά ανανεώσεις ποδοσφαιριστών που τα συμβόλαια τους έληγαν. Για την ακρίβεια έξι και έγινε και μια πρόωρη ανανέωση στο συμβόλαιο του Αλέξη Νικολιά, το οποίο ολοκληρώνονταν τον προσεχή Δεκέμβριο. Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος και Περιστερίδης ανανέωσαν για ακόμα δύο χρόνια τη συνεργασία τους με τον ΠΑΣ, ενώ και ο Αλέξης Νικολιάς θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2020.
Πέραν των ανανεώσεων ο ΠΑΣ προχώρησε και σε 6 μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι Σιόντης και Παμλίδης από την Κέρκυρα που υποβιβάστηκε, ο Λουκίνας από την ΑΕ Καραϊσκάκης, ο Λέο από τον Κισσαμικό, ο Ουκρανός Κούζικ, ενώ το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα είναι ο Κολομβιανός μέσος Φάμπρι Κάστρο.
Ίδια συνταγή στην άμυνα
Αν επιχειρήσει κανείς να κάνει «ακτινογραφία» στις μέχρι τώρα κινήσεις της ομάδας, θα διαπιστώσει με ευκολία ότι στην άμυνα πρόσωπα και συνταγή θα παραμείνουν ίδια τη νέα σεζόν.
Όλες οι ανανεώσεις αφορούν το αμυντικό κομμάτι. Μιχαήλ, Σκόνδρας και Τζημόπουλος θα είναι τα στόπερ της ομάδας, είτε αγωνίζεται με 3-5-2 είτε με κάποιο άλλο σχηματισμό.
Μοναδικές αποχωρήσεις στην αμυντική γραμμή ήταν αυτές του Καρανίκα που πήγε στη Λάρισα, αλλά και ο Μπέριος που αποχώρησε μετά από 6 χρόνια στα Γιάννινα και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ουγγαρία με τη φανέλα της Κισβάρντα,
Πλέον, το μοναδικό ερωτηματικό που αφορά την άμυνα είναι το αριστερό άκρο. Ο Σκοπιανός Τσικάρσκι έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΣ, ωστόσο δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πλην Μπουκουβάλα για τη θέση. Δεν αποκλείεται λοιπόν ο ΠΑΣ να κρατήσει τον Τσικάρσκι και να κινηθεί και για την απόκτηση ενός ακόμη παίκτη σε αυτή τη θέση. Ήδη έχουν ακουστεί και γραφτεί αρκετά ονόματα όπως του Ιταλού Φιλιπίνι από τη Λάτσιο και του Αυστριακού Στεφάν Πάλα, χωρίς όμως να προχωρήσει κάποια από αυτές τις περιπτώσεις, ενώ τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ενδιαφέρον για τον Γουάλας που θα μείνει ελεύθερος από τη Λάρισα.
Συναινετικό «διαζύγιο» με Χαλκιαδάκη
Παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί και επίσημα ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης καθώς βρέθηκε εξωδικαστικός συμβιβασμός και λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Ελληνοβραζιλιάνου μεσοεπιθετικού.
Ο Χαλκιαδάκης είχε καταθέσει προσφυγή εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, ζητώντας τα δεδουλευμένα και την ελευθερία του. Η υπόθεση αρχικά πήρε μια αναβολή για τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, αλλά τελικά βρέθηκε λύση εξωδικαστικά και η υπόθεση δεν κατέληξε να εκδικαστεί από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.
Με μια λιτή ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε και επίσημα τέλος στη συνεργασία της με τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη. Ο Ελληνοβραζιλιάνος αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα και πέτυχε 3 γκολ, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ.
Παρά τα όσα γράφτηκαν για ενδιαφέρον τουρκικής ομάδας, φαίνεται ότι ο Ελληνοβραζιλιάνος μεσοπιθετικός επιθυμεί την επιστροφή του στη Βραζιλία και ήδη υπάρχουν ομάδες από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.
Ενισχυμένος στην επίθεση
Από τις έξι μεταγραφές που έχει κάνει ο ΠΑΣ, οι τέσσερις είναι στο επιθετικό και μεσοεπιθετικό κομμάτι. Παμλίδης και Λουκίνας είναι κλασικά φορ περιοχής, με διαφορετικά βέβαια χαρακτηριστικά ο καθένας, ενώ Ζαν Μπαπτίστ Λέο και Κούζικ είναι εξτρέμ που αγωνίζονται στα «φτερά» της επίθεσης. Μάλιστα οι πληροφορίες για τον 23χρονο Ουκρανό είναι πως μπορεί να παίξει με επιτυχία τόσο από αριστερά όσο και από δεξιά.
Είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, πάντως η διαφαινόμενη αποχώρηση του Κόντε με μεταγραφή, αυτομάτως σημαίνει ότι ο ΠΑΣ πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση ενός έμπειρου «ενδεκαδάτου» επιθετικού. Ήδη ο Γιάννης Πετράκης έχει τσεκάρει αρκετές περιπτώσεις που ενδιαφέρουν τον ΠΑΣ και η διοίκηση του ΠΑΣ κάτω από άκρα μυστικότητα προσπαθεί να «βολιδοσκοπήσει» περιπτώσεις παικτών, έτσι ώστε να βρεθεί ο αντί-Κόντε.