Στη «γύρα» για αναζήτηση επιθετικού ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS

• Συνεχίστηκε και χθες με δυο προπονήσεις –μια πρωινή και μια απογευματινή- η προετοιμασία των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα υπό τις οδηγίες του Γ. Πετράκη αλλά κυρίως του προπονητή φυσικής κατάστασης Βασίλη Αλεξίου, ο οποίος σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας επωμίζεται και με την περισσότερη δουλειά. Χαρακτηριστικό της χθεσινής μέρας, το ιδιαίτερα καλό κλίμα και η συγκέντρωση των παικτών στην προετοιμασία παρότι αυτή διεξάγεται κάτω από αφόρητη ζέστη.  
Η χθεσινή προπόνηση περιελάμβανε αερόβιες ασκήσεις και ιδιαίτερη έμφαση στην φυσική κατάσταση των παικτών, ενώ με τα «μούτρα» έχει πέσει στην δουλειά και ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων Γιάννης Πλαβούκος, ο οποίος σιγά σιγά γνωρίζεται με τους Βελλίδη, Περιστερίδη, Βενετικίδη και Παπαϊωάννου.
Έκλεισε και με το κλασικό πλέον οικογενειακό δίτερμα. Για σήμερα Παρασκευή οι παίκτες του ΠΑΣ θα κάνουν πάλι δυο προπονήσεις με την πρωινή να ξεκινά στις 8 και τη απογευματινή στις 7.
Από το μεταγραφικό μέτωπο, δεδομένη είναι η απόκτηση επιθετικού, ασχέτως με την πώληση ή μη του Πέδρο Κόντε, ο οποίος σημειωτέον δίνει κανονικά το παρών στην προετοιμασία. Πάντως, ανακοινώσεις για επόμενες μεταγραφικές κινήσεις θα ανακοινωθούν από την ερχόμενη εβδομάδα και σίγουρα μία ή δύο πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Καρπενήσι την μεθεπόμενη Κυριακή όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Τροπολογία για έκτροπα
Εν τω μεταξύ τροπολογία που θα προβλέπει την απαγόρευση εισόδου, στα γήπεδα, όσων συλλαμβάνονται και τους ασκείται ποινική δίωξη για έκτροπα, θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες, προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Γιώργος Βασιλειάδης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με στόχο να σταματήσουν οι αντινομίες στο ποδόσφαιρο και κάλεσε τόσο τις ΠΑΕ, όσο και το πολιτικό σύστημα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και "να μην χαϊδεύουν αφτιά".
"Στις 12 Ιουλίου έχουμε μία καταληκτική σύσκεψη στο υπουργείο και με την αρωγή της UEFA και των αρμοδίων δικαστικών Αρχών θα γυρίσουμε σελίδα", είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού και έκανε σαφές ότι οι ΠΑΕ θα έχουν την ευθύνη της ασφάλειας, τόσο για τη μετακίνηση των οπαδών τους όσο και μέσα στα γήπεδα.
Ο κ. Βασιλειάδης πρόσθεσε: "Τα κινήματα οπαδών δεν κινούνται με οπαδικά κριτήρια, αλλά και με άλλα ελατήρια που ξεκινούν με τις πολιτικές πεποιθήσεις των προέδρων των ΠΑΕ, γι αυτό βλέπουμε να παίρνουν πολιτικές θέσεις οι οπαδοί. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας ταρακουνήσει. Δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από το αυτοδιοίκητο. Πρώτη φορά FIFA και UEFA γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση θέλει να το λύσει".
Η φύλαξη των γηπέδων
Αναφερόμενος στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο υφυπουργός Αθλητισμού προανήγγειλε αλλαγές. "Το ηλεκτρονικό εισιτήριο λειτουργεί, έχει όμως προβλήματα με την είσοδο των οπαδών. Υπάρχει μια θολούρα ποιος έχει τον έλεγχο και αυτό το κενό θέλουμε να καλύψουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Δημοσίας Τάξης. Θα το ξεδιαλύνουμε το επόμενο διάστημα.
Η αστυνομία θα είναι απέξω από τα γήπεδα και τον έλεγχο θα τον κάνει ο ιδιωτικός "σεκιούριτι" με ευθύνη της ΠΑΕ.
Θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν σωματικό έλεγχο και ταυτοποίηση και θα τους παραδίδει στην αστυνομία. Να μη ρίχνουμε τα βάρη στην αστυνομία, που δεν τα κάνει όλα καλά, αλλά δεν μπορεί να έχει όλες τις ευθύνες. Αυτές πρέπει να τις αναλάβουν οι ΠΑΕ. Πρότεινα στις ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να κάνουμε ομαδικές μετακινήσεις, δεν το έκαναν. Έρχεται όμως η ώρα των ευθυνών", υπογράμμισε ο κ. Βασιλειάδης.