Β. Σκουντής: «Το έπος του '87 άλλαξε τον αθλητικό χάρτη της Ελλάδας»

on .

SKOYNTHS BIBLIO 6 7 18

• Το βιβλίο του με τίτλο «Είμαστε πια πρωταθλητές» παρουσίασε χθες στο ξενοδοχείο Olympic o γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.

Το βιβλίο περιέχει διάφορες μπασκετικές ιστορίες με εστίαση στο έπος του 87’. Το έπος του ’87 αναβιώνει εξάλλου στη πόλη μας καθώς τα Γιάννενα είναι συνδεδεμένα με τον θρίαμβο της Εθνικής τόσο λόγω της παρουσίας του Νίκου Φιλίππου όσο και για το γεγονός ότι η Σοβιετική Ένωση πραγματοποίησε στάδιο προετοιμασίας τότε στο γήπεδο της Λιμνοπούλας. 31 χρόνια μετά και με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου σπουδαίες προσωπικότητες του αθλήματος όπως ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Σάκης Τζαλαλής και με την ευγενική χορηγία του Hall of Brands που αυτές τις μέρες διοργανώνει το 3x3 FIBA Endorsed Hall Of Brands Tournament στη πλατεία Μαβίλη, άνθρωποι του αθλήματος ένιωσαν και πάλι συγκίνηση εξιστορώντας εκείνες τις στιγμές και το πώς εξελίχθηκε το μπάσκετ. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Μερτζιανίδης.

Χαιρετισμοί
Ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Νίκος Γκόλας χαρακτήρισε το βιβλίο βοήθημα για τα νέα παιδιά που δεν είχαν τη χαρά να βιώσουν το έπος του 1987. Από το Hall of Brands o κ. Πολυμερόπουλος αναφέρθηκε και στη διοργάνωση που γίνεται αυτές τις μέρες στη πλατεία Μαβίλη, ελπίζοντας ότι ο θεσμός αυτός θα συνεχιστεί.
Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Γιαννιώτης Σάκης Τζαλαλής ανέφερε ότι ο Βασίλης Σκουντής μαζί με Συρίγο και Αντωνόπουλο που έφυγαν από τη ζωή είναι το μπάσκετ. O παλαίμαχος μπασκετμπολίστας της Εθνικής Ελλάδος και του Ολυμπιακού Δημήτρης Παπανικολάου ανέφερε ότι το μπάσκετ αναπτύχθηκε μετά το έπος του 1987 και επεσήμανε ότι αυτό το γεγονός έκανε πολλά παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ και να σωθούν από άλλες εξαρτήσεις. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και ο πρώην διαιτητής Κώστας Μητσόπουλος.

Ο Βασίλης Σκουντής
Αφού εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε για μια ακόμη φορά σε εκδήλωση στη πόλη μας, ανέφερε ότι τον τίτλο του βιβλίου τον εμπνεύστηκε από το ομώνυμο τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου που βγήκε για το έπος του ' 87 από τον οποίο πήρε την άδεια. Είπε ότι το βιβλίο περιλαμβάνει απίστευτες ιστορίες και ότι όλα τα συγκλονιστικά πράγματα που συνέβησαν αργότερα στον ελληνικό αθλητισμό αποτελούν παρακαταθήκη εκείνου του έπους, όπως το έπος στην Πορτογαλία, η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Εθνική Ελλάδος το 2004 στο ποδόσφαιρο, την κατάκτηση του ευρωμπάσκετ το 2005 καθώς και επιτυχίες σε στίβο, άρση βαρών και στα υπόλοιπα αθλήματα, άλλαξε ο αθλητικός χάρτης στην Ελλάδα είπε χαρακτηριστικά..