«Εδραίωση στις γυναίκες άνοδος στους άνδρες»

on .

PAYLOY KALYBAS GIOTITSAS

• Το όνομα του στο Πέραμα σίγουρα αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς καθώς ο αείμνηστος πατέρας του ίδρυσε πριν 50 χρόνια την Προοδευτική Πέραματος. Ο πρόεδρος της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας της Προοδευτικής Περάματος Κώστας Παύλου μίλησε στον «Πρωινό Λόγο» και τους Χρήστο Καλύβα και Νίκο Γιωτίτσα για όλους και για όλα σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.
Από τη μεγάλη επιτυχία της γυναικείας ομάδας και την άνοδο στην Α Εθνική, ο πρόεδρος της Προοδευτικής Περάματος αναφέρθηκε και στη δική του ιστορική ευθύνη απέναντι στην ομάδα και το γυναικείο ποδόσφαιρο της περιοχής μας. Ο κ. Παύλου μας μίλησε ακόμα τον στόχο της επόμενης χρονιάς, την έδρα που θα αγωνίζεται η ομάδα, αλλά και τις μεταγραφικές προσθήκες που ετοιμάζει με τον προπονητή Βασίλη Καλτσή. Για την ανδρική ομάδα ο κ. Παύλου αναφέρθηκε στην περασμένη σεζόν, τον στόχο της ανόδου στην Γ Εθνική, ενώ αποκάλυψε και ένα μακρόπνοο σχέδιο του που αφορά τη συγχώνευση ομάδων από τον πρώην Δήμο Περάματος.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Παύλου στον «Πρωινό Λόγο»:
• Κύριε Παύλου  ευχαριστούμε για τη τιμή που μας κάνετε να δώσετε συνέντευξη για την ανδρική ομάδα και τη γυναικεία στις οποίες είστε πόσα χρόνια πρόεδρος;
-Τέσσερα χρόνια στην ανδρική και τρία στη γυναικεία.
• Να ξεκινήσουμε από τη γυναικεία και τη μεγάλη επιτυχία που έφερε φέτος για το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο με την άνοδο στην Α’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της.
-Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία το να έχουμε μια γυναικεία ομάδα στην Α’ Εθνική Κατηγορία. Βέβαια  ο φίλαθλος κόσμος των Ιωαννίνων γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι για να μπορέσει αυτή η ομάδα να φτάσει στην Α’ Εθνική έχει περάσει από σαράντα κύματα, από αγωνίες, από μεγάλες προσπάθειες, από ξενύχτια και από πάρα πολύ δουλειά από μέρους των κοριτσιών.  Όμως αυτός ο αγώνας, μας δικαίωσε. Καταφέραμε, τα κορίτσια κατά κύριο λόγο και ανεβάσαμε την ομάδα στην Α’ Εθνική Γυναικών και έτσι έχουμε μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα και μια γυναικεία ομάδα που θα αντιπροσωπεύει την πόλη των Ιωαννίνων,  την Ήπειρο στα σαλόνια της Α’ Εθνικής Κατηγορίας.
• Ποια προβλήματα αντιμετώπισε αυτές τις τρεις χρονιές η ομάδα με αποκορύφωμα την περσινή;
-Πολλά προβλήματα αντιμετωπίσαμε, πρώτα απ΄όλα γιατί το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν ήταν γνωστό στην Ελλάδα, δεν ήταν γνωστό στα Γιάννινα. Μια νέα προσπάθεια, μια γυναικεία ομάδα έχει πολλούς κινδύνους, πολλά ερωτηματικά, πολλές υποχρεώσεις, αγώνα και αγωνία. Τα κορίτσια από τα οποία πολλές ήταν φοιτήτριες, είχαν τη δουλειά τους, τα μαθήματά τους στο σχολείο, να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική. Στην πορεία, είδαμε ότι τα κορίτσια έχουν ταλέντο ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο δε διαφέρει σε κάτι από το ανδρικό. Είναι εξίσου συναρπαστικό, έχει δύναμη, πάθος, αγωνία και μας συνεπήρε και εμάς τη διοίκηση και όσο πιο πολύ ζούσαμε το γυναικείο ποδόσφαιρο τόσο πιο πολύ γινόμασταν φανατικοί του γυναικείου ποδοσφαίρου. Έτσι, λοιπόν, σιγά - σιγά ξεπεράσαμε τις πρώτες δυσκολίες, καταφέραμε να βρούμε συμπαραστάτες να βοηθήσουν και οικονομικά και θα έλεγα ότι οι επιχειρηματίες και οι απλοί φίλαθλοι έχουν τεράστια συμβολή στην άνοδο της ομάδας στην Α’ Εθνική, όπως συμβολή έχουν και φορείς της πόλης. Ο Δήμος Ιωαννιτών στάθηκε στο πλευρό μας από τη πρώτη στιγμή, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος  ζούσαν μαζί τις αγωνίες μας και προσπαθούσαν σε κάθε μας πρόβλημα να δώσουν μια λύση και τους ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμπαράστασή τους αυτή.  Βέβαια, τα προβλήματα συνεχίζονται γιατί η Β και η Γ Εθνική είχαν πολύ χαμηλό μπάτζετ. Φέτος όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, θα αντιμετωπίζουμε ομάδες από τη Δράμα μέχρι την Κρήτη,Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, στην Αθήνα τρεις ομάδες. Οπότε καταλαβαίνετε ότι τα έξοδα είναι μεγάλα, προσπαθούμε λοιπόν με όλους αυτούς τους ανθρώπους, φορείς, επιχειρηματίες, φιλάθλους να συγκεντρώσουμε τα χρήματα ούτως ώστε η ομάδα να κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση, να σταθεί στην Α’ Εθνική και γιατί όχι να ανέβει όσο πιο ψηλά μπορεί στη βαθμολογία που είναι φέτος και η παρθενική της χρονιά.
• Πώς θα μπορέσει η ομάδα να αντεπεξέλθει στο αγωνιστικό κομμάτι μιας και τα κορίτσια θα έχουν να αντιμετωπίσουν και διεθνείς παίχτριες;
-Δε μας τρομάζουν ούτε οι μεγάλες ομάδες, ούτε οι διεθνείς παίχτριες γιατί έχουμε και εμείς παίχτριες που αγωνίζονταν ή αγωνίζονται στην Εθνική Ελλάδος ή Νεανίδων. Μας τρομάζει μόνο ο εαυτός μας. Θα προσπαθήσουμε με έναν καινούριο προπονητή που έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής στο ποδόσφαιρο της πόλης των Ιωαννίνων,  τον Βασίλη Καλτσή, πρώτα να αποκτήσουν τα κορίτσια τη νοοτροπία των παιχτριών της Α’ Εθνικής, φυσική κατάσταση, συνέπεια στις προπονήσεις, να μπορέσουμε να γίνουμε ένα σύνολο πιο οργανωμένο από ό,τι ήμασταν στη Γ και στη Β και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Βέβαια, η δεξαμενή των παιχτριών της πόλης μας είναι περιορισμένη άρα εμείς μπορούμε να ενισχυθούμε αγωνιστικά από τις γύρω ομάδες και αυτή είναι μόνο οι Αμαζόνες Θεσπρωτίας, καμία άλλη. Εκεί έχουμε έρθει σε επαφή με δυο-τρεις  πολύ καλές παίχτριες που εκτιμώ θα ενταχθούν στην ομάδα μας, θα μας ενισχύσουν σημαντικά.Έχουμε έρθει, επίσης, σε επαφή με τη διοίκηση του Πανηλειακού, έχουμε με τον πρόεδρο μια καλή φιλία και θα μας ενισχύσει με κοπέλα που αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδος και θα πάρει μεταγραφή για ιταλική ομάδα από την επόμενη χρονιά, απομένει μια χρονιά να τελειώσει το σχολείο και ελπίζουμε αυτή τη χρονιά να αγωνιστεί με τα χρώματα της Προοδευτικής. Κάποιες άλλες επαφές διερευνητικές που έχουμε κάνει με κορίτσια εκτιμώ ότι μια, δυο, τρεις ακόμα προσθήκες θα τις κάνουμε στην ομάδα για να μπορέσει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.
• Θα είναι η ομάδα δηλαδή ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα;
-Επειδή σαν στρατιωτικός, από τη πρώτα μέρα που μπήκα στη Σχολή Ευελπίδων  το όνειρό μου και του κάθε συμμαθητή μου ήταν να γίνει στρατηγός. Αλίμονο αν οι παίχτριες που θα παίξουν στην Α’ Εθνική δεν έχουν όνειρο όχι απλά να παραμείνουν αλλά να ανέβουν όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία. Αυτό θα είναι το όνειρό τους, ο αγώνας τους, η αγωνία τους και ότι καλύτερο μπορούν να πετύχουν στη ποδοσφαιρική τους καριέρα μαζί με τη μια κλήση στην Εθνική Ελλάδος. Γιατί έχουμε πάρα πολύ καλές κοπέλες, οι οποίες είναι καλές μονάδες και σε συζήτηση που είχα με το προπονητή της Εθνικής γυναικών και νεανίδων μου υποσχέθηκε ότι θα είναι κοντά μας, θα δει την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι κάποιες από αυτές θα τις καλέσει στην Εθνική Ελλάδος.
• Έχετε προαναγγείλει τη δημιουργία ακαδημίας. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει μέλλον στην ομάδα;
-Η ακαδημία είναι το άλφα και το ωμέγα μιας ομάδας. Χωρίς ακαδημία πιστεύω ότι η ομάδα δεν έχει μέλλον, μπορεί να έχει ένα πρόσκαιρο παρόν αλλά το μέλλον θα σβήσει. Εμείς πιστεύουμε ότι στα Γιάννινα υπάρχει μια τεράστια δεξαμενή κοριτσιών που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Το στηρίζω αυτό γιατί παρακολούθησα πρόσφατα το γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Λυκείων και συμμετείχαν οκτώ λύκεια. Αυτές λοιπόν οι κοπέλες που συμμετείχαν στις ομάδες των οκτώ λυκείων δεν βρέθηκαν ξαφνικά να κλωτσάνε τη μπάλα, έπαιζαν ποδόσφαιρο και πιο πριν και σε μικρότερες ηλικίες. Αυτές τις μικρότερες ηλικίες σκοπεύουμε να τις φέρουμε κοντά μας για να τις μυήσει ο προπονητής στα μυστικά του ποδοσφαίρου, να βελτιώσουν τη τεχνική τους, να αποκτήσουν ποδοσφαιρική παιδεία, να παίξουν τακτικό ποδόσφαιρο και αύριο να έχουμε κορίτσια από τα Γιάννενα που θα μπορέσουν να στελεχώσουν  τη γυναικεία ομάδα. Όνειρο και στόχος μας είναι η ομάδα να καθιερωθεί στην Α’ Εθνική.
• Κάνατε αρκετές συναντήσεις με προέδρους ομάδων Α’ Εθνικής. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από αυτές τις επαφές;
-Εξεπλάγην από τη συμπεριφορά των άλλων ομάδων. Βρήκα απόλυτη κατανόηση, απόλυτη σύμπνοια απόψεων πλην των λεγόμενων μεγάλων ομάδων, οι οποίες η εκτίμησή μου είναι ότι έχουν καβαλήσει όχι καλάμι αλλά κολόνα της ΔΕΗ. Αυτή είναι η εξαίρεση με μια δυο ομάδες, όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι στο ίδιο μήκος κύματος, επιθυμούν να αναβαθμιστεί το γυναικείο ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο οργανωμένο, αξιόπιστο που θα παίζεται με ίσους όρους και θα μπορέσει κάθε ομάδα να αναπτύξει τις ικανότητές της και η καλύτερη να κερδίσει το πρωτάθλημα. Τα πρωταθλήματα δεν κερδίζονται στις διαδικτυακές ομάδες, στο facebook και σε site, κερδίζονται μέσα στα γήπεδα. Άρα εμείς και οι υπόλοιπες ομάδες θα εστιάσουμε τον αγώνα μας στα γήπεδα, στο «ευ αγωνίζεσθαι»  στο να παίξουμε καλύτερο, αξιόπιστο και με ηθικούς κανόνες ποδόσφαιρο και μέσα από το γήπεδο θα βγαίνει ένας νικητής. Και ο ηττημένος και ο νικητής θα βγαίνουν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο, να είναι αγαπημένοι και έτσι πιστεύω θα κάνουμε ένα βήμα για την αναβάθμιση του γυναικείου ποδοσφαίρου.
• Πέρυσι η ομάδα είχε έδρα το γήπεδο της ΕΠΣΗΠ, φέτος;
-Για να παίξουμε σε ένα γήπεδο πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, πρέπει να υπάρχει η αδειοδότηση του γηπέδου να τηρούνται οι προϋποθέσεις. Έχουμε πάλι το γήπεδο της ΕΠΣΗΠ, το γήπεδο στο Epirus Sport and Health Center του αγαπητού φίλου Κώστα Δοβανά ο οποίος μας παραχωρεί το γήπεδο. Εκεί θα είναι η βασική μας έδρα, εναλλακτικά θα έχουμε ΕΠΣΗΠ και Λιμνοπούλα, εφόσον η Λιμνοπούλα πάρει αδειοδότηση. Πριν ένα μήνα που μίλησα με τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ δεν είχε πάρει ακόμη αδειοδότηση. Αυτά είναι τα τρία γήπεδα και η ομάδα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θα αγωνίζεται στο καλύτερο γήπεδο.

• Αν θέλετε να προσθέσετε κάτι τελευταίο για τη γυναικεία ομάδα.
-Για τη γυναικεία ομάδα θα ήθελα να πω κάτι τελευταίο γιατί με αυτά τα κορίτσια που ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια ήταν η ψυχή της ομάδας που μας έχουν μυήσει και εμάς στο γυναικείο ποδόσφαιρο και μας έκαναν να το αγαπήσουμε έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Εμείς τις βλέπουμε σαν δικά μας κορίτσια, όχι μόνο σαν παίχτριες και ειλικρινά θα σας έλεγα ότι οποιοσδήποτε επιχειρήσει να κάνει κάτι κακό σε αυτές τις κοπέλες αμέσως έρχεται αντιμέτωπος με όλους εμάς. Αυτή η ομάδα είναι οικογένεια για εμάς, έχουν μπει στην καρδιά μας  και εμείς να τις βοηθήσουμε να εκπληρώσουν όλα τα ποδοσφαιρικά τους όνειρα, να παίξουν στην Α’ Εθνική, να κάνουν μια καλή εμφάνιση και να παραμείνει η ομάδα και γιατί όχι να παίξουν με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος.
• Πάμε στο δεύτερο κομμάτι στην ομάδα που είστε πρόεδρος, στην ανδρική στην Α’ Ερασιτεχνική. Τι έχετε τραβήξει αυτά τα τέσσερα χρόνια;
-Τέσσερα χρόνια πρόεδρος στην ανδρική ομάδα. Το άλλο μισό κομμάτι της καρδιάς μας για να μη πω μεγαλύτερο από το μισό. Μας αρέσει το ποδόσφαιρο, ασχοληθήκαμε με την ομάδα πριν τέσσερα χρόνια. Περιττό να σας πω ότι η ομάδα αυτή που ιδρύθηκε το 1968 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής ιδρύθηκε από το συγχωρεμένο τον πατέρα μου, ο οποίος ήταν και ο πρώτος της πρόεδρος. Άρα, λοιπόν, για μένα είναι τεράστια η ευθύνη το να είμαι πρόεδρος της Προοδευτικής Περάματος και της ανδρικής ομάδας και της γυναικείας ομάδας. Επιθυμώ το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Φέτος ξεκινάει μια καινούρια χρονιά, πιστεύω ότι τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια είχαμε μια αξιόλογη παρουσία στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής και κατά την άποψη μου φέτος ήρθε ο καιρός το Πέραμα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, να μπορέσουμε την ομάδα αυτή να τη φέρουμε στη Γ’ Εθνική. Να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη παλιά δόξα της Προοδευτικής Περάματος που αγωνιζόταν επί σειρά ετών στη τότε Δ’ Εθνική και να μπορέσουμε να αναβιώσουμε τις ευχάριστες μνήμες του παρελθόντος.
• Περιμένατε κάτι παραπάνω από την ομάδα την περσινή χρονιά;
-Θα πω ψέματα αν πω ότι δεν περίμενα κάτι παραπάνω. Κάναμε μια πολύ καλή οργάνωση στην αρχή, είχαμε αξιόλογες μεταγραφές, αξιόλογα παιδιά, κάπου στη πορεία δε μας βγήκε. Ίσως, η Ανατολή και τα Σερβιανά να ήταν καλύτερες ομάδες, πάντα υπάρχει και ο καλύτερος αντίπαλος. Πρέπει να του δώσουμε το χέρι και να του πούμε συγχαρητήρια. Με τις υπόλοιπες ομάδες η βαθμολογική μας διαφορά ήταν στους τρεις βαθμούς. Η Κατσικά τερμάτισε στη τρίτη θέση, είχαμε διαφορά τρεις βαθμούς και ήμασταν τρεις με τέσσερις ομάδες που συνωστιζόμασταν στη τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση. Άρα, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη περσινή χρονιά, φέτος θέλουμε να βάλουμε διαφορετικές βάσεις, διαφορετικούς στόχους και να κερδίσουμε κάτι καλύτερο. Έχουμε προπονητή και τη νέα χρονιά τον Νίκο Γκούρα, έχουμε ανανεώσει με τον κορμό της ομάδας, με 11-12 ποδοσφαιριστές, οι απουσίες από το περσινό ρόστερ θα είναι τρεις-τέσσερις για διάφορους λόγους ο καθένας, έχουμε ήδη ενισχυθεί με πέντε ποδοσφαιριστές, τους οποίους θα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες, περιμένουμε να πάρουμε τα δελτία από τις ομάδες τους, πιστεύω ότι με μια δυο ακόμη καλές προσθήκες η ομάδα θα έχει μια πάρα πολύ καλή παρουσία και θα διεκδικήσει με αξιώσεις ακόμη και τη πρώτη θέση.
• Πώς τα βγάζετε πέρα οικονομικά στην ανδρική ομάδα; Γιατί βλέπουμε ο κόσμος του Περάματος να μην είναι κοντά στην ομάδα.
-Αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία και ευτυχώς η γυναίκα μου δε βλέπει τοπικά κανάλια γιατί μπορεί να φτάναμε και στα διαζύγια σε αυτή την ηλικία. Όντως υπάρχει πρόβλημα οικονομικό, υπάρχει στην κοινωνία όχι μόνο στο Πέραμα, παντού οικονομικό πρόβλημα, όλες οι ομάδες αναστενάζουν. Όλες οι ομάδες τα βγάζουν με δυσκολία τα οικονομικά τους, πρέπει να γίνει μια ριζική αναθεώρηση του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές ότι με αυτές τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες οι ομάδες δε μπορούν να παρέχουν τα τρελά ποσά που ζητούσαν πριν μερικά χρόνια. Οι ομάδες δεν έχουν πόρους, έχουν πέντε-έξι παράγοντες που αγαπούν το άθλημα είναι οι εραστές του αθλήματος, βάζουν το χέρι στη τσέπη, αφιερώνουν πάρα πολύ από τον προσωπικό, επαγγελματικό, οικογενειακό τους χρόνο προς όφελος της ομάδας. Πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να πλαισιωθούν με όσο περισσότερους αγνούς φιλάθλους θέλουν να ενισχύσουν την ομάδα και να μπορέσουν να τη συντηρήσουν οικονομικά. Λίγα ο καθένας, δε χρειάζεται δυο-τρεις να βάζουν πολλά που δεν υπάρχουν σήμερα αυτοί οι άνθρωποι. Και να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές ότι οι απαιτήσεις τους πλέον είναι εξωπραγματικές για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
• Στον πρώην Δήμο Περάματος είστε έξι ομάδες. Γιατί δε κάθεστε όλοι οι παράγοντες  σε ένα τραπέζι να κάνετε μια συζήτηση για συγχώνευση;
-Προσπάθησα να το κάνω και δεν το κρύβω ότι είναι μέσα στις προσεχείς σκέψεις. Όταν στο πρώην δήμο υπάρχουν έξι ομάδες με είκοσι ποδοσφαιριστές ρόστερ η καθεμία, είναι 120 ποδοσφαιριστές. Ας αφήσουμε την Κρανούλα γιατί έχει διακριθεί και  είναι στη Γ’ Εθνική. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα μπορούσαμε να έχουμε μια ισχυρή ομάδα με ένα ισχυρό διοικητικό συμβούλιο που θα μπορούσε να σταθεί άνετα ακόμη και στη Γ’ Εθνική. Πρέπει όμως να καθίσουμε κάτω, να το συμφωνήσουμε, να το σχεδιάσουμε, να το οργανώσουμε και να το υλοποιήσουμε.
• Πόσο δύσκολο είναι να διοικείτε ανδρική και γυναικεία ομάδα;
-Δε θα έλεγα ότι είναι δύσκολο. Το επάγγελμά μου είναι αξιωματικός, έχω ασχοληθεί με διοίκηση από 22 χρονών όταν αποφοίτησα από τη Σχολή Ευελπίδων. Διοίκησα μονάδες, διοικητής συντάγματος, ταξιαρχία, υποδιοικητής μεραρχίας. Όλη αυτή η ενασχόλησή μου με το στρατό μου άφησε κάποια βιώματα που τα χρησιμοποιώ τώρα για τη διοίκηση, την οργάνωση της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας. Εκείνο που πάσχουμε αυτή τη στιγμή είναι να πλαισιωθούμε από καινούριους ανθρώπους γιατί ένας, δυο, τρεις άνθρωποι δε μπορούν να τα φέρουν βόλτα μόνοι τους, με δυσκολία τα φέρνουν γιατί θέλει πάρα πολύ χρόνο. Εάν όμως έχουμε αρκετούς ανθρώπους να πλαισιώσουν το διοικητικό συμβούλιο, ο καθένας να αναλάβει συγκεκριμένο έργο, να είμαστε πιο οργανωμένοι, μονοιασμένοι και πιστεύω το έργο μας θα είναι πολύ εύκολο και αποδοτικό.
• Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές με την ενασχόλησή σας με το ποδόσφαιρο;
-Εννοείται και οι περισσότερες είναι οι δύσκολες στιγμές. Μερικές φορές ξυπνούσα τα βράδια και κρατούσα σημειώσεις που δεν το έκανα ούτε σαν αξιωματικός, κάποιες ιδέες, προβλήματα που με ταλάνιζαν για να μπορέσω να τα θυμηθώ την επόμενη μέρα για να δώσουμε λύση.
• Η πιο δύσκολη στιγμή;
-Η πιο δύσκολη στιγμή με τη γυναικεία ομάδα ήταν ο τελικός που παίξαμε στην Κατερίνη και ο νικητής θα ανέβαινε κατηγορία και πήραμε τη νίκη στο 94’, ήταν η πρώτη φορά που μας χαμογέλασε η τύχη και δεν το κρύβω ότι έσπασαν καρδιές, πρέπει να είχα πίεση σαράντα. Όσον αφορά την ανδρική η πρώτη χρονιά γιατί δεν ήξερα τι συμβαίνει στο ερασιτεχνικό, τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών, των άλλων ομάδων, έκανα πολύ χρόνο να προσαρμοστώ, να μιλήσω με ανθρώπους και να ανταλλάξουμε σκέψεις, απόψεις ώστε να μπορέσουμε να χαράξουμε μια στρατηγική βιώσιμη  για την ομάδα μας ώστε να έχουμε μια ζωντανή παρουσία στην Α’ Ερασιτεχνική.
• Κλείνοντας, να κάνετε μια ευχή για τη νέα χρονιά...
-Καταρχήν εύχομαι σε όλους τους ποδοσφαιριστές να είναι υγιείς, να μην έχουμε τραυματισμούς  γιατί ένας τραυματισμός μπορεί να στοιχίσει σε ένα ποδοσφαιριστή ακόμη και να κόψει το ποδόσφαιρο και ειδικά στο ερασιτεχνικό το λατρεύουν. Το δεύτερο να αλλάξουν μυαλά οι παράγοντες, να έχουν επικοινωνία μεταξύ τους, να ξεκαβαλήσουν το καλάμι, να προσγειωθούν στη πραγματικότητα για το καλό του ερασιτεχνικού. Για τη γυναικεία ομάδα, να κάνει μια καλή παρουσία στην Α’ Εθνική και να κρατηθεί, να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα, τα κορίτσια και αυτά να μην έχουν τραυματισμούς, οι φοιτήτριες να πάνε καλά στις σπουδές τους και γενικά να είναι μια ήρεμη χρονιά χωρίς εντάσεις και να κερδίζονται οι αγώνες στα γήπεδα.