Νέα του ερασιτεχνικού

on .

ANATOLH

Ανανεώσεις και αποχωρήσεις στην Κράψη
• Με εντατικούς ρυθμούς κινείται η διοίκηση της Κράψης στο να μπορέσει να έχει έτοιμη την ομάδα για την έναρξη της προετοιμασίας.
Έτσι ο πρόεδρος Γιάννης Πασιάς ανανέωσε την συνεργασία με τέσσερις ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ και συγκεκριμένα τους Βαγγέλη Σήτο, Σπύρο Κατσούδα και τους τερματοφύλακες Θεόδωρο Μποζιάρη και Απόστολο Νικολαίδη, ενώ στον μεταγραφικό τομέα επέστρεψε ο Άγγελος Τσακιρίδης ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στην Καστρίτσα. Στον αντίποδα υπήρχε μια αποχώρηση και αυτή είναι του αρχηγού Βαγγέλη Αλεξίου.

Στην Καστρίτσα συνεχίζουν οι Δημήτρης και Αλέξανδρος Μπούκας
• Στην Καστρίτσα θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τη νέα χρονιά οι Δημήτρης και Αλέξανδρος Μπούκας.
Ο Δημήτρης Μπούκας ήταν από τα βασικά στελέχη της ομάδας και βασικός σε όλη την κούρσα του περσινού πρωταθλήματος της Β' κατηγορία, ενώ ο Αλέξανδρος Μπούκας ήταν ο άτυχος της περσινής περιόδου μιας και τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι (αστράγαλο) στην αναμέτρηση με την Πλατανιά και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση χάνοντας το υπόλοιπο της χρονιάς.
Ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και η διοίκηση της ομάδας τον κράτησε στο ρόστερ της.

Δέκα μεταγραφές και δώδεκα ανανεώσεις στην Ανατολή
• Μεταγραφές, ανανεώσεις και ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας ανακοίνωσε η ομάδα της Ανατολής.
Ξεκινώντας από τις ανανεώσεις παρέμειναν στην ομάδα οι τερματοφύλακες Διαμάντης και Θεμέλης, οι αμυντικοί Νικολάου, Φωλίνας και Γκαρτζονίκας, οι μέσοι Κλιτσινάρης, Δήμος, Χριστοφορίδης, Κατσίφας και οι επιθετικοί Μάντζιος, Θανάσης και Χριστακόπουλος.
Όσον αφορά τις μεταγραφές αποκτήθηκαν οι Σκανδάλης (Κρανούλα), Ζήσης (Πέραμα), Νεφρός (Κατσικά), Τζίμας (Σερβιανά), Μπίζιος, (Πέραμα), Κίτσιος (Μουσιωτίτσα), Αλεξίου (Μουσιωτίτσα), Σκλιβανίτης (Σερβιανά) και οι Ελευθεριάδης και Δημακόπουλος.
Να τονίσουμε ότι οι Σκανδάλης, Κίτσιος, Μπίζιος και Αλεξίου έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην ομάδα της Ανατολής. Προωθούμενοι από τα τμήματα υποδομής του Α.Ο. Ανατολής – ΑΕΚ F.C. Development Network τέσσερις (4) νεαροί αθλητές που τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνο.
Η έναρξη προετοιμασίας της ομάδας ορίζεται για την Δευτέρα 23/7/2018 και ώρα 17:30 στο γήπεδο της Ανατολής με την διοίκηση της ομάδας να εύχεται σε όλα τα στελέχη της υγεία και δύναμη.

Eνίσχυση με Ζώτο κάτω από τα δοκάρια η Αγία Μαρίνα
• Την πρώτη της μεταγραφική κίνηση ανακοίνωσε ο ΠΑΣ Αγίας Μαρίνας, καθώς απέκτησε τον τερματοφύλακα Νίκο Ζώτο από τον Κένταυρο Μουσιωτίτσας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Να ανακοινώσουμε την πρώτη μας μεταγραφή που είναι ο τερματοφύλακας Νίκος Ζώτος, αποκτήθηκε από τον Κένταυρο Μουσιωτίτσας. Είναι ένας παίχτης επιπέδου Α' Κατηγορίας, είχε προτάσεις από αρκετές ομάδες, τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και ευχόμαστε να έχουμε μαζί πολλές επιτυχίες».

Στην Κόντσικα Παπάζης και Στούκας
• Δύο σπουδαίες μεταγραφές πραγματοποίησε η ομάδα της Κόντσικας η οποία απέκτησε από το Ροδοτόπι τους Γιάννη Παπάζη και τον τερματοφύλακα Κώστα Στούκα. Η διοίκηση κινείται για την ενίσχυση της ομάδας και εντός των ημερών αναμένονται να ανακοινωθούν και άλλοι παίκτες.

Πήρε Μπαζώρα και Στεφάνου
ο Πωγωνάτος
• Την απόκτηση του Φοίβου Μπαζώρα (φωτο) από τον Ατρόμητο και του Χρήστου Στεφάνου από το Κεφαλόβρυσο ανακοίνωσε ο Πωγωνάτος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Δύο μεταγραφές για την ομάδα: ο Φοίβος Μπαζώρας από τον Ατρόμητο και ο Χρήστος Στεφάνου από την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου. Τους καλωσορίζουμε στην οικογένεια μας και τους ευχόμαστε υγεία πάνω από όλα και μέσα από την ομάδα να εκπληρώσουν τους στόχους τους.

Ο Λιαπάκης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ροδοτοπίου
• Ένας γνώριμος προπονητής στη διοίκηση του Ροδοτοπίου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας και αυτός είναι ο Μανώλης Λιαπάκης.
Ο Λιαπάκης ο οποίος την περσινή περίοδο ήταν για 1,5 μήνα ως προπονητής στο Ροδοτόπι αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο να χτίσει την ομάδα από την αρχή αφού ήδη βασικά στελέχη από το περσινό ρόστερ (Παπάζης, Σταυρόπουλος, Κυπριανός) έχουν αποχωρήσει.
Η ανακοίνωση του Ροδοτοπίου αναφέρει τα εξής:
«Το Δ.Σ. του ΠΑΣΣΑΡΩΝ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ ανακοινώνει ότι προπονητής αναλαμβάνει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΙΑΠΑΚΗΣ. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του».

Ο Βασίλης Δήμος εκ νέου πρόεδρος στη Μουσιωτίτσα
• Για μια ακόμη χρονιά στην προεδρία της Μουσιωτίτσας θα βρίσκεται ο Βασίλης Δήμος.
Μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στην ομάδα το νέο Δ.Σ. είναι το εξής:
Πρόεδρος: Βασίλης Δήμος
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Κίτσιος
Γραμματέας: Αθανάσιος Αναστάσης
Ταμίας: Δημήτρης Κίτσιος
Γεν. Αρχηγός: Βασίλης Θάνος
Μέλος: Γιάννης Τάσης
Σκοπός και στόχος της διοίκησης και του προπονητή είναι να απαρτίζεται η ομάδα με όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από την γύρω περιοχή της Μουσιωτίτσας.
Ο σχεδιασμός θα ξεκινήσει με συζητήσεις με τους παίκτες που ήδη υπάρχουν στην ομάδα, ενώ θα γίνουν και οι ανάλογες κινήσεις για να ενισχυθεί με μεταγραφές.

Πήραν Μάντζιο και Ζώνιο οι Κραψήτες Καππαδόκες
• Δύο μεταγραφές πραγματοποίησαν οι Κραψήτες Καππαδόκες και συγκεκριμένα αποκτήθηκαν ο αμυντικός Μάκης Μάντζιος από τους Μικρασιάτες και ο τερματοφύλακας Μάριος Ζώνιος από την Κρύα.
Η διοίκηση της ομάδας κάνει το καλύτερο δυνατό για να ενισχύσει το ρόστερ μιας και τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β' ερασιτεχνικής.

Ανασκόπηση 2017-18 γυναικών Α.Ο.Ανατολής
• Ολοκληρώθηκε μια αθλητική χρονιά γεμάτη από δράση και συγκινήσεις για τον Α.Ο. Ανατολής, που εδώ και δυο χρόνια έχει συστήσει Γυναικεία Ομάδα για την εκμάθηση του ποδοσφαίρου σε κορίτσια.
Στη Γυναικεία Ομάδα του Α.Ο. Ανατολής με συνέπεια, ήθος, επιμονή και υπομονή τα νέα κορίτσια γυμνάζονται και ταυτόχρονα μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Με το τέλος της σεζόν 2017-2018 η Γυναικεία Ομάδα είχε 18 ενεργά κορίτσια, όλα Γιαννιωτόπουλα, ηλικίας 9 έως 20 ετών (μέσος όρος ηλικίας τα 13 έτη) που αθλούνται συστηματικά στο ποδόσφαιρο.
«Επιλέξαμε τον «δύσκολο» δρόμο να βρούμε νεαρές σε ηλικία αθλήτριες, με μικρή ή καθόλου εμπειρία στο ποδόσφαιρο, και να τις διδάξουμε από την αρχή το άθλημα. Μια κίνηση που μπορεί να μην έχει άμεσα αποτελέσματα, ωστόσο θα διαμορφώσει μια υγιή βάση αθλητριών που θα συμβάλει στην βιωσιμότητα του αθλήματος και θα δημιουργήσει μια συνεκτική και σταθερή βάση αθλητριών και φιλάθλων. Και ήδη υπάρχουν τα πρώτα θετικά μηνύματα των προσπαθειών μας μιας και πέντε αθλήτριες μας, μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου, επιλέχθηκαν φέτος να δοκιμαστούν στην Προεθνική Κορασίδων».
Πολύτιμη αρωγός σε αυτή την προσπάθεια στάθηκε η προπονήτρια κα Κατερίνα Λισγάρα. Όντας Γυμνάστρια, με ειδικότητα στο Ποδόσφαιρο, κάτοχος πιστοποίησης UEFA B’ και ενεργή ποδοσφαιρίστρια, υπήρξε παιδαγωγός και πρότυπο για τις νεαρές αθλήτριες της ομάδας μας.
Την σεζόν 2017-2018 η ομάδα συμμετείχε σε Τουρνουά ποδοσφαίρου, ενώ συμμετείχε σε αρκετούς φιλικούς αγώνες με ομάδες υποδομών της Ε.Π.Σ. Ηπείρου Κ14 και Κ12.
Για την ερχόμενη αθλητική χρονιά 2018-2019 η Ανατολή θα συμμετάσχει στην Γ’ Εθνική Κατηγορία Γυναικών της Ε.Π.Ο..
Στον υποψήφιο όμιλο θα συμμετάσχουν ομάδες της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων, της Δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν της Θεσσαλίας. Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση ευχαριστεί τον Δήμο Ιωαννιτών, την Ε.Π.Ο., την Ε.Π.Σ. Ηπείρου και τους χορηγούς της που χάρη στην πολύτιμη βοήθειά τους γίνεται πραγματικότητα το όνειρό μας.
Η Ανατολή επίσης θα συμμετάσχει επιπλέον σε πολλές δράσεις της Ε.Π.Ο., της Ε.Π.Σ. Ηπείρου, του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Ιωαννιτών και άλλων κοινωνικών φορέων τονίζοντας τον εκπαιδευτικό, κοινωνικό, αθλητικό και πολιτισμικό της χαρακτήρα.
Συνοπτικά οι δραστηριότητες της Ανατολής την σεζόν 2017-2018 ήταν οι ακόλουθες:
04-09-2017 Ρεπορτάζ της Εκπομπής στον Παλμό του Ερασιτεχνικού του Ήπειρος TV1 για την Γυναικεία Ομάδα του Α.Ο. Ανατολής
05-09-2017 Αγιασμός στην Ακαδημία του Α.Ο. Ανατολής
22-10-2017 Φιλικός αγώνας μεταξύ της Γυναικείας Ομάδας του Α.Ο. Ανατολής και του Αστέρα Ιωαννίνων Κ14 Α’
12-11-2017 Φιλικός αγώνας μεταξύ της Γυναικείας Ομάδας του Α.Ο. Ανατολής και της Θύελλας Ελεούσας Κ14 Α’
07-12-2017 Φιλικός αγώνας μεταξύ της Γυναικείας Ομάδας του Α.Ο. Ανατολής και των Εκπαιδευτηρίων Γέννεσις
09-12-2017 Φιλικός αγώνας μεταξύ της Γυναικείας Ομάδας του Α.Ο. Ανατολής και των Ελπίδων Ιωαννίνων Κ14 Α’
16-12-2017 Επίσκεψη Υπεύθυνων Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ F.C. Development Network 12-2017 Εκδόθηκε το ημερολόγιο Γυναικών Α.Ο. Ανατολής για το έτος 2018
16-12-2017 Συμμετοχή στον χριστουγεννιάτικο χορό του Α.Ο. Ανατολής
15-01-2018 Φιλικός αγώνας μεταξύ της Γυναικείας Ομάδας του Α.Ο. Ανατολής και του Α.Ο. Ανατολής Κ14 Β’
05-02-2018 Κοπή πίτας στην Ακαδημία του Α.Ο. Ανατολής
10-03-2018 Δοκιμαστικά Εθνικής Κορασίδων Ποδοσφαίρου. Συμμετοχή με 5 αθλήτριες
12-03-2018 Ρεπορτάζ της Εκπομπής στον Sports Arena του ITV για την Γυναικεία Ομάδα του Α.Ο. Ανατολής
17-03-2018 Φιλικός αγώνας μεταξύ της Γυναικείας Ομάδας του Α.Ο. Ανατολής και της Θύελλας Ελεούσας Κ12 Α’
04-04-2018 Συμμετοχή στο Τουρνουά του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα σε ομάδες Κ12
18-04-2018 Φιλικός αγώνας μεταξύ της Γυναικείας Ομάδας του Α.Ο. Ανατολής και της Θύελλας Κατσικάς Κ12 και Κ14
06-05-2018 Παρακολούθηση αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Ολυμπιακό στο γήπεδο των Ζωσιμάδων, προσκαλεσμένη της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966
13-05-2018 Συμμετοχή στου Τουρνουά Γυναικείου Ποδοσφαίρου του Πανλευκάδιου και με την συμμετοχή του Κεραυνού Θεσπρωτικού
02-06-2018 Φιλικός αγώνας μεταξύ Γυναικών Α.Ο. Ανατολής φίλων και συγγενών.