Εντυπωσιακές οι μάχες Κωπηλασίας στην Παμβώτιδα

on .

OKTAKOPOS NOI XRYSH

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η δεύτερη φάση του 84ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας που αφορούσε τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων και επίδειξης ΑΜΕΑ στη λίμνη Παμβώτιδα.
Ο Ναυτικός όμιλος Ιωαννίνων υπήρξε άψογος διοργανωτής, δίνοντας τα καλύτερα διαπιστευτήρια, ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 23 που θα φιλοξενηθεί στις ίδιες εγκαταστάσεις το φθινόπωρο του 2019.
Αυτό το διήμερο οι 300 και πλέον αθλητές και αθλήτριες κάτω από ιδανικές αγωνιστικές συνθήκες έδωσαν σπουδαίες μάχες, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον είναι μπροστά τους και η ελληνική κωπηλασία θα συνεχίσει να μας προσφέρει επιτυχίες. Στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν εκατοντάδες φίλοι του αθλήματος, συγγενείς και φίλοι χειροκροτώντας τους αθλητές.
Το παρών έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (ΕΚΟΦΝΣ) Ιωάννης Καρράς, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Ο Γ.Γ. Αθλητισμού
Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «η Κωπηλατική Ομοσπονδία κάνει μία τεράστια προσπάθεια για να αναπτύξει το άθλημα και συγκαταλέγεται ανάμεσα σ’ αυτές που θεωρούνται νοικοκυρεμένες και έχουν μέλλον. Η Κωπηλασία είναι εθνικό άθλημα ενταγμένο στον εθνικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει την αναβάθμιση υποδομών όπως αυτή των Ιωαννίνων μέσω συνεργειών με πολλούς φορείς…».

Άλλες δηλώσεις
• Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς έκανε λόγο για μία πραγματική γιορτή της Κωπηλασίας, καθώς όπως είπε, όλα κύλησαν ομαλά, οι θεατές ήταν πολλοί, ο καιρός τέλειος και οι αθλητές χάρηκαν τους αγώνες.
• Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σε μία λακωνική δήλωση υπογράμμισε πως «η αρχή ήταν καλή και πρέπει η συνέχεια να είναι ακόμα πιο δυνατή»!
• Ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Ευάγγελος Παλατζίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι μέλημα είναι να προετοιμαστεί ο χώρος για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και τα σωματεία, ανέφερε ότι η Περιφέρεια,το ΠΕΑΚΙ, ο Δήμος, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τα σωματεία έδωσαν τα διαπιστευτήρια για μια πετυχημένη διοργάνωση, διαβεβαιώνοντας ότι η Περιφέρεια και ο Αλέκος Καχριμάνης είναι πάντα αρωγοί.
• Η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Μάρθα Παλαιοπάνου στο περιθώριο της δεύτερης μέρας της διοργάνωσης εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός ότι η δεύτερη φάση του 84ου πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, ενώ τόνισε ότι έχουν μπει γερές βάσεις και στις εγκαταστάσεις με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, του ΠΕΑΚΙ και της Ομοσπονδίας, κάνοντας και αναφορά στο Ευρωπαϊκό που θα γίνει στη πόλη μας το 2019. «Όπου και να κοιτάξει κανείς διαπιστώνει ότι οι κωπηλατικές μας εγκαταστάσεις είναι διεθνών προδιαγραφών. Έχουν τεθεί οι βάσεις για φιλοξενία όχι μόνο του Πανευρωπαϊκού Νέων του 2019 αλλά και για άλλες μεγάλες διοργανώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσο για τον Ναυτικό Όμιλο επεσήμανε ότι τα παιδιά πήγαν πολύ καλά, είναι νέα φουρνιά και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ευελπιστώντας ότι του χρόνου θα έρθουν μεγαλύτερες επιτυχίες, καθώς φέτος όπως είπε ήταν μεταβατικό στάδιο.

Και ο… survivor Γιάννης Τσίλης
Ο Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας Γιάννης Τσίλης, που βρέθηκε στις κερκίδες σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να συμμετάσχουν σε αυτό το πρωτάθλημα, ενώ εξέφρασε τη χαρά του που του δείχνουν τόση αγάπη και παίρνουν παραδείγματα από τους μεγαλύτερους όχι μόνο για τα αθλήματα, αλλά κυρίως συμπεριφοράς.
Για το αν ο ίδιος μετά την ολοκλήρωση του Survivor ξανατραβήξει «κουπί», είπε πως «ναι», αλλά ακόμη δε γνωρίζει σε ποιο επίπεδο, γιατί έχει καιρό που απέχει. Διαβεβαίωσε ότι του χρόνου θα κατέβει στο πανελλήνιο και αν τα καταφέρει και με την εθνική ομάδα.

Τα αποτελέσματα
Ο μεγάλος όμως θριαμβευτής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ήταν αναμφίβολα ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης που συγκέντρωσε συνολικά 29 μετάλλια και στις δυο φάσεις, εκ των οποίων τα 12 χρυσά, 9 ασημένια και 8 χάλκινα. Στη δεύτερη θέση των μεταλλίων ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών (11-3-2) και στη τρίτη συγκεντρωτικά ο ΟΕΑΝΑ Βόλου με (5-9-3).
Στη συνολική βαθμολογία ο ΝΟΘ ήταν πρώτος με 366.5 βαθμούς, εκθρονίζοντας μετά από πάρα πολλά χρόνια τον Ν.Ο.Ι με 279.5 που έμεινε δεύτερος και τρίτος ο ΕΝΟΑ με 227.5.
Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων στη δεύτερη φάση του 84ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος σε αυτή την κατηγορία που διεξήχθη στα Γιάννενα ήταν στη τέταρτη θέση με 1 χρυσό μετάλλιο και 2 αργυρά. Συνολικά και στις δυο φάσεις συγκέντρωσε 19 μετάλλια εκ των οποίων τα 5 χρυσά, έξι αργυρά και 8 χάλκινα.
Όσον αφορά τη δεύτερη φάση, χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γιαννιώτες αθλητές στην οκτάκωπο παίδων με τους Γεωργίου Σπύρο, Καρέτσο Ανδρέα, Μπλέτσα Ηλία, Κοσσαρά Μιχαήλ, Βαρθολομαίο Αλέξιο, Τσακίρη Χρήστο, Γκίνη Τηλέμαχο, Μάστακα Αθανάσιο και Κιτσάκο Ιάσων.
Μαζί με το κύπελλο της Οκτακώπου, απονεμήθηκε στη Γιαννιώτικη Οκτάκωπο και το επαμειβόμενο κύπελλο που έχει αθλοθετήσει ο Ναυτικός Όμιλος στη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου του Σωτήρη Στάμου, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του τόσο στον Όμιλο όσο και στην Ελληνική Κωπηλασία γενικότερα.
Αργυρά μετάλλια κατέκτησε στο Σκιφ Παίδων με τον Ζήση Μπουκουβάλα και στο τετραπλό σκιφ κορασίδων με τις Δρούβη Νικολέτα, Γκόγκου Αικατερίνη, Μαργαρίτη Καλυψώ και Χατζή Ξανθή.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ