Φιλική νίκη γοήτρου, 1-0 ο ΠΑΣ επί της Λάρισας

on .

FILIKO PAS LARISA 17 7 18

Με νίκη ξεκίνησε τα φιλικά της καλοκαιρινής προετοιμασίας ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε χτες το απόγευμα με 1-0 της Λάρισας στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου. 

Ο Αλέξης Νικολιάς πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.
Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, ΠΑΣ Γιάννινα και Λάρισα αναμετρήθηκαν στο Καρπενήσι στο πρώτο φιλικό τεστ της σεζόν, με το ίδιο μάλιστα σκορ. Πέρυσι τη νίκη είχε χαρίσει στον ΠΑΣ το γκολ του Ναδάλες και χτες ήταν ο Νικολιάς αυτός που πέτυχε το νικητήριο γκολ, σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Γιάννης Πετράκης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 22 παίκτες, δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Εκτός του χτεσινού φιλικού έμειναν οι Κόντε, Βιδάλ, Μπετρά και οι τραυματίες Λέο και Παμλίδης. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός δοκίμασε το 4-4-2, ένα σύστημα που δουλεύει αρκετά τις πρώτες 15 ημέρες της προετοιμασίας.
Στο α' μέρος ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Κακούμπα, ενώ Μιχαήλ και Γώγος ήταν στο κέντρο της άμυνας. Σιόντης και Παπαδόπουλος ήταν τα αμυντικά χαφ, δεξιά ο Νικολιάς, αριστερά ο Λιάσος και στην επίθεση οι Γιάκος και Ξύδας.
Στο β΄μέρος ο Περιστερίδης ήταν στην εστία, δεξί μπακ ο Μπουκουβάλας και αριστερό ο Τσικάρσκι, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Τζημόπουλος και Σκόνδρας. Κάστρο και Λίλα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Ουκρανός Κούζικ έπαιξε σαν αριστερό εξτρέμ, δεξιά στην επίθεση ο νεαρός Πήλιος και στην κορυφή της επίθεσης οι Ντόλοβατς και Λουκίνας.

Καλύτερος ο ΠΑΣ, γκολ ο Νικολιάς
Ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και παρά το σουτ του Μόρσι στο 3' για την ΑΕΛ, ήταν αυτός που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 10' οι Ηπειρώτες πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης όταν ο Γιάκος βρήκε έξυπνα τον Νικολιά, αυτός ξεμαρκαρίστηκε με ωραία ατομική ενέργεια και με σουτ νίκησε τον Σουλούκο και έκανε το
1-0.

Αργός ρυθμός, λιγοστές φάσεις
Όπως είναι φυσιολογικό για φιλικό προετοιμασίας και μάλιστα μετά από καθημερινές διπλές προπονήσεις, οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν σφιγμένοι με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλός ρυθμός στο παιχνίδι. Ένα φάουλ του Αποστολόπουλου στο 30' και ένα σουτ του Καρανίκα στο 39' ήταν οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Ο ρυθμός του παιχνιδιού έγινε ακόμα πιο αργός στην επανάληψη και παρά τις αλλαγές δεν παίχτηκε ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΣ είχε δύο καλά σουτ του Κούζικ στο 67' και το 78' αντίστοιχα και μια κεφαλιά του Σκόνδρα στο 85' χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει άλλο τέρμα και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.
Κορυφαίος του ΠΑΣ στο α' μέρος ο σκόρερ Νικολιάς, ενώ πολύ καλά στοιχεία έδειξε και ο Ουγκαντέζος Κακούμπα από αριστερά. Ιδιαίτερα καλοί και οι 3 πιτσιρικάδες του ΠΑΣ, οι νεαροί Γώγος, Παπαδόπουλος και Λιάσος.
Στο β'΄μέρος ξεχώρισε κυρίως ο Κούζικ με τις επελάσεις του από αριστερά, ενώ και ο νεαρός Πήλιος έδειξε καλά στοιχεία αγωνιζόμενος από τη δεξιά πτέρυγα.
Το επόμενο φιλικό του ΠΑΣ είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Παρασκευή (20/07) με αντίπαλο τη Λαμία, η οποία προετοιμάζεται κι αυτή στο Καρπενήσι.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Γώγος, Κακούμπα, Σιόντης, Λιάσος, Νικολιάς, Παπαδόπουλος, Γιάκος, Ξύδας.
Στο β΄μέρος αγωνίστηκαν οι: Περιστερίδης, Λουκίνας, Κούζικ, Κάστρο, Τζημόπουλος, Τσικάρσκι, Πήλιος, Σκόνδρας, Λίλα, Μπουκουβάλας, Ντόλοβατς.
Λάρισα (Σωτήρης Αντωνίου): Σουλούκος, Καρανίκας, Μόρας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Πέτροβιτς, Ντέλετιτς, Μόρσι.
Στο β' μέρος αγωνίστηκαν και οι: Θεοδωρόπουλος, Σαχίτι, Γκοίκοβιτς, Γρομητσάρης, Κάσσος, Φρίου, Μπάλλας, Μπάμης, Πινακάς, Νούσιος, Φουρκιώτης, Χοτζάλι.