Χρειάζεται ακόμη ενίσχυση ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

OMADA PAS 18 7 2018

Την αναγκαιότητα απόκτησης ενός ακόμα ποδοσφαιριστή και πιθανότατα «δεκαριού» υποστήριξε και προανήγγειλε στις δηλώσεις του μετά το νικηφόρο φιλικό του ΠΑΣ Γιάννινα ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Πετράκης.
Οι εξελίξεις στα μεταγραφικά του ΠΑΣ και ενδεχομένως και η απόκτηση και ενός ακόμα παίκτη θα εξαρτηθεί πάντως με την εξέλιξη της υπόθεσης του Κόντε, το αν δηλαδή θα πουληθεί ή όχι ο Ισπανός επιθετικός σε άλλη ομάδα.
Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός απέφυγε να αναφερθεί στις εντυπώσεις του από το πρώτο φιλικό τεστ και σημείωσε ότι περιμένει το επερχόμενο πρωτάθλημα να είναι πιο ανταγωνιστικό λόγω του υποβιβασμού περισσότερων ομάδων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Πετράκη
«Ήταν το πρώτο φιλικό και θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλες τις ομάδες και όλους τους αθλητές. Επίσης, εύχομαι να υπάρχει εξέλιξη και αναβάθμιση στην ποιότητα.
Για το φιλικό, είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι ή να κάνουμε σχόλια και για μας και για τον αντίπαλο. Έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας. Όλοι δουλεύουμε για το καλύτερο. Στην προετοιμασία πάντα όλοι είμαστε ευχαριστημένοι. Αν κερδίσουμε λέμε ότι πάμε καλά, αν χάσουμε λέμε ότι φταίει η κούραση.
Στο νέο πρωτάθλημα θα πέσουν περισσότερες ομάδες και αυτό θα κάνει ανεβάσει τον ανταγωνισμό. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες θα εμφανιστούν ενισχυμένες. Εμείς από την πλευρά μας πιστεύουμε στην ομάδα μας και τη δουλειά μας».
Ο Γιάννης Πετράκης αναφέρθηκε επίσης και στην «υπόθεση» Κόντε:
«Αυτή τη στιγμή- είπε- είμαστε μαζί με τον Κόντε. Αν φύγει, θα τοποθετηθώ μετά για αυτό το θέμα. Μας λείπει ο Λέο ενώ προέκυψε και ένα πρόβλημα με τον Παμλίδη. Οπότε είναι νωρίς για λογικά συμπεράσματα. Ας αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν. Πιστεύω ότι έχουμε βάθος στην επίθεση και θα δούμε πως μπορούμε να ανταποκριθούμε».
Αποκάλυψε επίσης τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις, λέγοντας τα εξής:
«Είμαστε καλά. Θέλουμε να πάρουμε έναν παίκτη ακόμα και πιθανόν να χρειαστεί να πάρουμε και δεύτερο, αλλά αυτό θα μας το δείξει η πορεία. Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει το αν θα φύγει ή θα μείνει ο Κόντε».

Διπλή προπόνηση
Με διπλή προπόνηση συνεχίστηκε και χτες το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Γιάννης Πετράκης μαζί με το τεχνικό του επιτελείο ανέλυσαν στους παίκτες θετικά και αρνητικά που προέκυψαν στο πρώτο φιλικό τεστ με τη Λάρισα, ενώ το απόγευμα έγινε αρκετή δουλειά πάνω στο επιθετικό transition και τα τελειώματα φάσεων.

Παρασκευή με Λαμία
Το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή με αντίπαλο τη Λαμία, ομάδα με την οποία συνδιαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο του Καρπενησίου, το AVARIS.
Μάλιστα, χτες η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε και την ώρα διεξαγωγής του φιλικού, το οποίο θα γίνει στις 17:15 στο βοηθητικό γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου.
* * *
Mικρά-μικρά από την προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καρπενήσι
• Στο πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα στην ευρυτανική πρωτεύουσα βρέθηκε την περασμένη Τρίτη o «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» με τους Χρήστο Καλύβα και Νίκο Γιωτίτσα που παρακολούθησαν τόσο την πρωινή προπόνηση, όσο και το νικηφόρο φιλικό παιχνίδι κόντρα στους Θεσσαλούς.
- Αίθριος ήταν ο καιρός στο Καρπενήσι με τις συνθήκες να είναι ιδανικές τη Τρίτη για τη πραγματοποίηση της προπόνησης αλλά και του παιχνιδιού.
- Νωρίς-νωρίς, στις 8 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τους Γιάννη Πετράκη, Βασίλη Αλεξίου και Πλαβούκο να έχουν πολύ δουλειά με τους ποδοσφαιριστές.
- Μετά την προπόνηση του ΠΑΣ, ακολούθησε αυτή της Λαμίας η οποία διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο με τους Ηπειρώτες το «Avaris». Στη Λαμία αγωνίζεται πλέον ένας παλιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ, ο πάντα χαμογελαστός και ευγενικός Βάντερσον Σκαντορβέλι. Όσο για τον έτερο πρώην παίχτη των Ηπειρωτών Νόε Ακόστα αυτός δεν έχει μεταβεί ακόμη στο Καρπενήσι και το μέλλον του είναι αβέβαιο στη Λαμία.
- Ένα πολυτελές ξενοδοχείο με σύγχρονες εγκαταστάσεις που προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς είναι το ξενοδοχείο «Avaris» με τον ιδιοκτήτη του Θοδωρή Χονδρό και το προσωπικό να παρέχουν σε όλους άψογη εξυπηρέτηση. Τους ευχαριστούμε και εμείς για τη φιλοξενία.
- Παρά το εργάσιμο της μέρας, το κέντρο του Καρπενησίου έσφυζε από ζωή με ντόπιους, τουρίστες αλλά και μέλη αποστολών ομάδων να περνούν χαλαρές στιγμές, πίνοντας καφέ στην όμορφη πλατεία της πόλης.
- Δεκάδες φίλαθλοι παρακολούθησαν το παιχνίδι κόντρα στη Λάρισα μεταξύ των οποίων και κάποιοι φίλοι του ΠΑΣ που ταξίδεψαν από τα Γιάννενα.
- Μάλιστα, μέλη του συνδέσμου «Blue Vayeros» τα είπαν με τον μεγαλομέτοχο των βυσσινί Αλέξη Κούγια, ο οποίος συνομίλησε και με τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Πάντως το παιχνίδι το παρακολούθησαν ξεχωριστά, εξάλλου οι σχέσεις των δυο ανδρών ήταν ανέκαθεν τυπικές.
- Αντιμέτωπος του ΠΑΣ στο προχθεσινό φιλικό, βρέθηκε ο μέχρι πρότινος παίχτης του Νίκος Καρανίκας, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να δει πρώην φίλους και συμπαίκτες.
- Με πέντε Γιαννιώτες αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα. Πέρα από τις «σημαίες» του ΠΑΣ εδώ και χρόνια Αλέξη Μιχαήλ και Ευριπίδη Γιάκο, αγωνίστηκαν ο νεοαποκτηθείς Στέφανος Σιόντης και οι ποδοσφαιριστές της Κ20 Γώγος και Παπαδόπουλος.
- Οι δυο αυτοί πιτσιρικάδες μαζί με Πήλιο που αγωνίστηκε στην επανάληψη και τον Λιάσο (καταγωγή από Φλώρινα) είχαν διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και φαίνεται ότι με συστηματική δουλειά και κατάλληλη καθοδήγηση από το τεχνικό τιμ θα έχουν μέλλον.
- Πέρα από τον Στέφανο Σιόντη που ήταν σταθερά καλός στα μετόπισθεν, ένας άλλος νεοαποκτηθείς που άφησε καλές εντυπώσεις αγωνιζόμενος στην αριστερή πτέρυγα ήταν ο Ουγκαντέζος Κακούμπα, ενώ καλά στοιχεία έδειξε και ο Ουκρανός Όρεστ Κούζικ.
- Πριν την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης ο Πέδρο Κόντε, που δεν ήταν στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη για το φιλικό, είχε σύντομη συνομιλία με τον Γιώργο Χριστοβασίλη και τον Δημήτρη Νιαρχάκο.
- Συμπτωματικά και πέρυσι το πρώτο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΣ στο Καρπενήσι είχε πραγματοποιηθεί κόντρα στην ΑΕΛ στις 15 Ιουλίου 2017 και έληξε με 1-0 χάρη στο γκολ του Φόνσι Ναδάλες. Σε εκείνο το παιχνίδι πάντως έβρεχε στο Καρπενήσι, σε αντίθεση με το ματς της Τρίτης.
- Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται και η παρουσία δυο(!) πούλμαν της ΑΕΛ στο Καρπενήσι. Το ένα μάλιστα ήταν επί εποχής Κωστή Πηλαδάκη, ο οποίος το είχε πάρει όταν αποχώρησε από την Λάρισα στην Αλεξανδρούπολη, αλλά το πούλμαν επέστρεψε στους βυσσινί τον περασμένο Σεπτέμβριο.
- Πιο ξεκούραστο είναι κατά γενική ομολογία το ταξίδι Καρπενήσι-Ιωάννινα μέσω Τρικάλων. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβή η διαδρομή λόγω διοδίων, από αυτές μέσω Κομποτίου ή Αγρινίου, αλλά είναι πιο ξεκούραστη.