«Διπρόσωπος» ο ΠΑΣ Γιάννινα, ήλθε ισόπαλος 2-2 με Λαμία

on .

PAS LAMIA FILIKO IOYL 2018

• Ισόπαλος 2-2 αναδείχτηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο χτεσινό φιλικό με τη Λαμία στο Καρπενήσι, το δεύτερο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Σκόρερ για τους Ηπειρώτες που είχαν δύο πρόσωπα στο ματς οι Βιδάλ και Κόντε.
Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία αναμετρήθηκαν στο Καρπενήσι σε φιλική αναμέτρηση και μάλιστα αναδείχτηκαν και πάλι ισόπαλοι, αυτή τη φορά με 2-2. Οι Ηπειρώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος που ήταν κακοί, όμως βελτιώθηκαν αισθητά στην επανάληψη και με γκολ των Βιδάλ και Κόντε ανέτρεψαν το σκορ, τελικά όμως δέχτηκαν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις με γκολ του Ασίγκμπα.
Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-4-2 και χρησιμοποίησε συνολικά 23 παίκτες.
Στο πρώτο μέρος αγωνίστηκε με τον Περιστερίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Μπουκουβάλας και αριστερό ο Κακούμπα, Σκόνδρας και Γώγος στο κέντρο της άμυνας. Κάστρο και Λιάσος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, δεξιά ο Νικολιάς και αριστερά ο Ντόλοβατς με τους Γιάκο και Λουκίνα να αποτελούν το δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης.
Στην επανάληψη οι Ηπειρώτες αγωνίστηκαν με τους Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Τσικάρσκι, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Τζημόπουλος και Μιχαήλ. Στα αμυντικά χαφ αγώνιστηκαν οι Σιόντης και Λίλα, ο Βιδάλ δεξιά ο Κούζικ αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης οι Ξύδας και Κόντε. Χρόνο συμμετοχής προς το τέλος του παιχνιδιού πήρε και ο νεαρός Βασιλάκης.
Κακό ξεκίνημα
Ο ΠΑΣ δεν μπήκε καλά στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Η Λαμία είχε την κατοχή της μπάλας και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 11΄με κεφαλιά του Μπούτνικ μετά από σέντρα του Βάντερσον.
Οι Λαμιώτες άνοιξαν το σκορ στο 14' με τον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος δέχτηκε την πάσα του Δημούτσου και με διαγώνιο σουτ από δεξιά νίκησε τον Περιστερίδη και έκανε το 0-1.
Ο ΠΑΣ προσπάθησε να αντιδράσει στο εποόμενο λεπτό με τον Ντόλοβατς να σουτάρει όμως πάνω στα σώματα των αμυντικών, ενώ στο 17' η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ όταν ο Μπούτνικ σούταρε άστοχα προ κενής εστίας μετά από πάσα του Βασιλαντωνόπουλου.
Στο 35' και πάλι ο Βασιλαντωνόπουλος απείλησε την εστία του Περιστερίδη, όμως το σουτ με εξωτερικό φάλτσο ήταν άστοχο και αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία φάση του πρώτου μέρους.
Πλήρης ανατροπή σκηνικού
Η είσοδος των λεγόμενων βασικών παικτών στην επανάληψη ανέτρεψε πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα.
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη απείλησε στο 46' με τον Ξύδα, ο οποίος σούταρε άστοχα και έφτασε στην ισοφάριση στο 51' όταν ο Βιδάλ κινήθηκε από δεξιά και με εξαιρετικό διαγώνιο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ και ισοφάρισε σε 1-1.
Προβάδισμα με Κόντε
Η απόλυτη υπεροχή του ΠΑΣ συνεχίστηκε και μετά το γκολ της ισοφάρισης, με τον Πέδρο Κόντε να χάνει τρεις κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Ο Ισπανός επιθετικός ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος και αποτελούσε μια διαρκή απειλή για την άμυνα της Λαμίας.
Αρχικά στο 52' ο Κόντε έκλεψε από τον Μπλάζιτς και έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από τα δοκάρια του Σαράνοφ. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε λάθος του Αντέτζο και πλάσαρε τον Σαράνοφ, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας έσωσε την ομάδα του.
Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα ο Σαράνοφ είπε "όχι" σε κεφαλιά ψαράκι του Κόντε, διώχνοντας σωτήρια σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Βιδάλ, ο προωθημένος Λίλα πήρε την κεφαλιά, όμως ούτε αυτός κατάφερε να νικήσει τον Σέρβο τερματοφύλακα της Λαμίας.
Τελικά το γκολ για τον ΠΑΣ ήρθε στο 67' στην τέταρτη και φαρμακερή τελική προσπάθεια του Κόντε. Ο Λίλα έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Ισπανός με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ και έκανε το 2-1 για τον ΠΑΣ.
Ο ρυθμός έπεσε αισθητα στο τελευταίο τέταρτο και σε αυτό συνετέλεσε και η πεντάλεπτη διακοπή όταν άνοιξαν τα ποτιστικά στο γήπεδο.
Τελικά η Λαμία ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 95' όταν ο Βάντερσον Σκαρντοβέλι εκτέλεσε φάουλ και ο Ασίγκμπα με προβολή στο δεύτερο δοκάρι πρόλαβε τους αμυντικούς του ΠΑΣ και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Το επόμενο φιλικό του ΠΑΣ είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Πέμπτη (26/07) με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, μία ημέρα πριν την αναχώρηση της ομάδας από το Καρπενήσι.
Διαιτησία: Καλύβας (Μπύρος - Κολιοκώτσης)
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Γώγος, Μπουκουβάλας, Κακούμπα, Ντόλοβατς, Κάστρο, Νικολιάς, Λιάσος, Γιάκος, Λουκίνας.
Στο β΄μέρος αγωνίστηκαν και οι: Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Βιδάλ, Κούζικ, Σιόντης, Λίλα, Κόντε, Ξύδας, αλλά και ο νεαρός Βασιλάκης.
ΠΑΣ Λαμίας (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Αντέντζο, Ασίγκμπα, Μπούτκνικ, Βάντερσον, Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Δημούτσος, Καραγκούνης, Μπουλούλης, Τσούκαλος.
Στο β μέρος αγωνίστηκαν και οι: Σαράνοφ, Άντρονιτς, Μπαράλες, Μπερτόλιο, Μπλάζιτς, Επστάιν, Παπαργυρίου, Πλιάτσικας, Λαμπρόπουλος και Κωστίκας.