Την κορυφή του κόσμου… άγγιξαν οι νεαροί Πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι.!

on .

OIKONOMOY ANDRIANOS

• Εμφανίσεις που ξεχώρισαν και μάχες που τα έφεραν ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου έδωσαν τα Γιαννιώτικα «κουπιά» στις πρόσφατες διεθνείς κωπηλατικές διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχαν με τα ελληνικά χρώματα.
Πιο πρόσφατη είναι η επιτυχία του πολλά υποσχόμενου Πρωταθλητή του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Ανδριανού Οικονόμου, ο οποίος κατέκτησε την έκτη θέση με την Τετράκωπο άνευ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που διεξήχθη στο Ρατσίτσε της Τσεχίας. Η βάρκα με τον Γιαννιώτη κωπηλάτη έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις τόσο στους προκριματικούς όσο και στους ημιτελικούς αγώνες φτάνοντας στον τελικό της Τετρακώπου, κάτι που από μόνο του αποτελεί επιτυχία. Στη σκληρή μάχη που ακολούθησε το ελληνικό πλήρωμα πήρε την έκτη θέση, πίσω από την Τσεχία. Συνολικά η εμφάνιση της χώρας μας στο Παγκόσμιο Εφήβων ήταν εντυπωσιακή με «συγκομιδή» τρία μετάλλια και την πέμπτη θέση στη γενική κατάταξη της διοργάνωσης.
Δύο εβδομάδες νωρίτερα, στο Παγκόσμιο Νέων Ανδρών που διεξήχθη στο Πόζναν της Πολωνίας, ο Ολυμπιονίκης του Ν.Ο.Ι. Στέφανος Ντούσκος έχασε το μετάλλιο κυριολεκτικά στο… νήμα, καταλαμβάνοντας με τον Σπ. Καλέντζη την τέταρτη θέση στον τελικό της Δικώπου. Η ελληνική βάρκα τερμάτισε μόλις δύο δευτερόλεπτα μετά τους Ιταλούς που πήραν το χάλκινο μετάλλιο. Το διπλό Σκιφ ελ βαρών των αγοριών με τον Άρη Γραμμενιάτη ήταν 6ο στο μικρό τελικό και 12ο στη γενική κατάταξη της ίδιας διοργάνωσης.