«Μπάζει» αμυντικά ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS FILIKO

• Την προβληματική εικόνα των φιλικών του παιχνιδιών συνέχισε ο ΠΑΣ Γιάννινα και στο φιλικό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής με τη συμμετοχή των Τρικάλων και της Παναχαϊκής.
Η ομάδα της Ηπείρου αναδείχτηκε ισόπαλη (1-1) με τα Τρίκαλα, ενώ ηττήθηκε με 1-2 από την Παναχαϊκή, ομάδες και οι δύο χαμηλότερης κατηγορίας και προβλημάτισε με την απόδοσή της τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Πανηπειρωτικό. Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ με την καλύτερη δυνατή 11αδα δεδομένων των απουσιών λόγω των τραυματισμών, χωρίς ωστόσο οι λεγόμενοι βασικοί να δείξουν φρεσκάδα και ετοιμότητα, ενώ τα τραγικά και παιδαριώδη αμυντικά λάθη έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός επέλεξε και πάλι σύστημα 4-4-2, με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Αποστολόπουλο και αριστερό τον Τσικάρσκι, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Μιχαήλ και Τζημόπουλος. Στα αμυντικά χαφ οι Σιόντης και Γιάκος, δεξιά ο Νικολιάς και αριστερά ο Κούζικ, με τους Κρίζμαν και Κόντε να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο των Ηπειρωτών.
Παιδαριώδη αμυντικά λάθη
Στο πρώτο 45λεπτο φιλικό κόντρα στον ΑΟ Τρίκαλα θα περιμένε κανείς τον ΠΑΣ πιο φρέσκο και με περισσότερη αγωνιστικότητα κόντρα στους Τρικαλινούς, οι οποίοι είχαν παίξει νωρίτερα και κόντρα στην Παναχαϊκή, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς τέρματα. Οι Ηπειρώτες είχαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Κόντε στο 11' και το 19', αλλά γενικά έδειξαν ανόρεκτοι και με πολλά λάθη επιπολαιότητας στη μεσαία γραμμή. Στην άμυνα δε τα λάθη ήταν παιδαριώδη και τα συναντά κανείς μόνο σε ερασιτεχνική ομάδα και μάλιστα χαμηλής κατηγορίας Το γκολ με το οποίο προηγήθηκαν τα Τρίκαλα προήλθε από αυτογκόλ του Μιχαήλ στο 25'. Ο αρχηγός του ΠΑΣ γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω στον Βελλίδη, όμως ο πορτιέρο του ΠΑΣ δεν κοιτούσε την πορεία της μπάλας και παρά το τάκλιν δεν κατάφερε να αποσοβήσει το 0-1.
Για τον ΠΑΣ, όπως σχεδόν σε όλα τα φιλικά, έτσι και με τα Τρίκαλα ισοφάρισε ο Πέδρο Κόντε με πλασέ ύστερα από πάσα του Κούζικ.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Λιόντος - Θανασιάς)
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Σιόντης, Γιάκος, Νικολιάς, Κούζικ, Κρίζμαν, Κόντε.
Α.Ο. Τρίκαλα (Ράτκο Ντόστανιτς): Ταίρης, Πάνος, Γκόλιας, Γκότοβος, Πατσατζόγλου, Μαντιάνι, Γιούκαρης, Τριανταφυλλάκος (16' Τσιάρας),Τσιμίκας (42' Νιάρος), Συμελίδης, Μακρίδης (36' Γκουγκούδης).
Ψυχρολουσία με Παναχαϊκή
Στο δεύτερο φιλικό 45λεπτο ο ΠΑΣ αντιμετώπισε την Παναχαϊκή. Οι Πατρινοί έδειξαν στοιχεία πολύ καλής ομάδας που θα πρωτωγιστήσει στο νέο πρωτάθλημα της Football League και αιφνιδίασαν τον ΠΑΣ. Στο 5' οι φιλοξενούμενοι συνδυάστηκαν ωραία με τους Κυνηγόπουλο και Κολ, η μπάλα πήγε στον Μαυριά, ο οποίος με διπλή προσπάθεια και αφού η κόντρα στο σουτ ξεγέλασε τον Βελλίδη, την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Ο Καστοριανός πορτιέρο του ΠΑΣ έκανε ολέθριο λάθος και στο δεύτερο γκολ της Παναχαϊκής. Συγκεκριμένα, στο 14' ο Καρατσανάκοφ έκανε το σουτ και αιφνιδίασε τον Βελλίδη που είχε κακή αντίδραση και του έφυγε η μπάλα, ο Κυνηγόπουλος πήρε τη μπάλα και αφού έκανε διαδοχικές ντρίπλες στον Βελλίδη, πάσαρε στον Κολ ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.
Η άσχημη εικόνα του ΠΑΣ συμμαζεύτηκε κάπως όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Κολομβιανός Φάμπρι Κάστρο. Στο 28' ο ΠΑΣ μείωσε στο σκορ όταν ο Σκόνδρας από τη μεσαία γραμμή έβγαλε βαθιά μπαλιά στον Κόντε, ο τερματοφύλακας Κολοβούρης έκανε άστοχη έξοδο και η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του, με αποτέλεσμα ο Ισπανός επιθετικός να πλασάρει σε κενή εστία και να μειώσει σε 1-2.
Λίγο πριν το τέλος του 45λεπτου ο ΠΑΣ είχε μια ακόμα καλή στιγμή με κεφαλιά του Κόντε ύστερα από σέντρα του Πήλιου από αριστερά, όμως το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος.
Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Λιόντος - Θανασιάς)
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης (15' Παπαϊωάννου), Τζημoπουλος (19' Σκόνδρας), Μιχαήλ (39' Γώγος), Αποστολόπουλος, Σιόντης (33' Λιάσος), Τσικάρσκι (36' Πήλιος), Νικολιάς (26' Κάστρο), Κούζικ (29' Λουκίνας), Γιάκος (19' Ντόλοβατς), Κόντε, Κριζμάν (19' Ξύδας).
Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Κολοβούρης, Ντάσιος, Πολίμος, Λουμπαρδέας, Σωτηράκος, Σταυρόπουλος, Πλέγας, Μαυριάς, Κολ, Καρατσανάκοφ, Κυνηγόπουλος.
Η βαθμολογία του τουρνουά
1) Παναχαϊκή 4
2) ΑΟ Τρίκαλα 2
3) ΠΑΣ Γιάννινα 1
Πετράκης: «Θα αποκτήσουμε τερματοφύλακα»
Καθησυχαστικός παρά τη μέτρια εικόνα του ΠΑΣ εμφανίστηκε ο Γιάννης Πετράκης στις δηλώσεις του. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός μίλησε για εικόνα βελτίωσης σε σχέση με προηγούμενα φιλικά, στάθηκε όμως στις χτυπητές αδυναμίες της ομάδας και ιδίως στο κομμάτι της άμυνας, το οποίο χρειάζεται επειγόντως βελτίωση στο τελευταίο 15μερο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Επίσης, ο Κρητικός προπονητής προανήγγειλε την απόκτηση τερματοφύλακα μετά το σοβαρό τραυματισμό του Κώστα Περιστερίδη.
Ο κ. Πετράκης, τόνισε ότι μέχρι τώρα στην προετοιμασία δόθηκε περισσότερο βάρος στο επιθετικοί κομμάτι. «Γίναμε – είπε- πιο δημιουργικοί, ανεξάρτητα που τα γκολ τα πέτυχε ο Κόντε, είχε και ο Κρίζμαν νομίζω καλές ευκαιρίες και γίναμε απειλητικοί. Στο κομμάτι της άμυνας χρειαζόμαστε πάρα πολλή δουλειά και ειδικά στον τρόπο που πρέπει να χειριζόμαστε την κατάσταση και να αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο. Δεν πρέπει να κάνουμε με ευκολία λάθη κοντά στην περιοχή μας, γιατί αυτά τα λάθη στοιχίζουν. Νομίζω ότι έχουμε τον χρόνο να διορθώσουμε το κομμάτι της άμυνας πάρα πολύ γιατί δεν έχουμε δουλέψει στην προετοιμασία όσο θα έπρεπε. Έχουμε 15 μέρες μπροστά μας να κάνουμε το καλύτερο προς αυτή την κατεύθυνση».
Χειρουργήθηκε ο Περιστερίδης
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Metropolitan η χειρουργική επέμβαση στον τερματοφύλακα Κώστα Περιστερίδη, ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο φιλικό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
Το χειρουργείο στον Χανιώτη πορτιέρο πραγματοποίησαν ο γιατρός του ΠΑΣ και χειρούργος ορθοπαιδικός Σταύρος Ριστάνης, αλλά και ο Αναστάσιος Τόκης, τους οποίους και ευχαρίστησε δημόσια.