Mε στόχο την άνοδο στη Β’ Εθνική

on .

vikos pas

• Με στόχο να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ξεκίνησε την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΕΑΝΚΙ στη Λιμνοπούλα.
Στην πρώτη προπόνηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη οι παίχτες είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν υπό την καθοδήγηση του νέου τους προπονητή Θωμά Κωστόπουλου.
Συνολικά συμμετείχαν 14 παίχτες στη πρώτη προπόνηση, από τους οποίους οι τέσσερις είναι μεταγραφικά αποκτήματα κατά την τρέχουσα περίοδο και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Γεωργίου, Σάκης Πρέντζας, Χρήστος Τζοβάρας και Γιάννης Καραγκιολίδης.
Στην εναρκτήρια προπόνηση της ομάδας έδωσε το παρών και η διοικούσα επιτροπή της ομάδας .
Να σημειωθεί ότι το Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας θα είναι η έδρα του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα και τη νέα χρονιά στη Γ Εθνική Κατηγορία και το σίγουρο είναι ότι για μια ακόμη χρονιά ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας θα σταθεί αρωγός.
Όσον αφορά τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, η αρχή θα γίνει με αντίπαλο την Καστοριά την επόμενη εβδομάδα, η ομάδα θα πάρει μέρος σε τουρνουά που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη ενώ περί τα τέλη Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί τουρνουά στα Γιάννενα.
Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ο Θωμάς Κωστόπουλος δούλεψε αρκετά με τους νέους του παίχτες σε κομμάτια που θεωρεί απαραίτητα, ξεκινώντας με σουτ και lay-ups, ενώ στη συνέχεια δόθηκε έμφαση στα τελειώματα φάσεων και έδινε συνεχώς οδηγίες στους παίχτες του.
Στόχος να γίνει η ομάδα ΚΑΕ
Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Μάντζιος ξεκαθάρισε ότι στόχος της ομάδας είναι ο πρωταθλητισμός και η κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν στη Β’ Εθνική Κατηγορία, αποκαλύπτοντας ότι ο μεγάλος στόχος είναι η ομάδα σιγά-σιγά να γίνει ΚΑΕ.
Για το γιαννιώτικο μπάσκετ είπε ότι θετικός ο αντίκτυπος με τρεις ομάδες στην πόλη να είναι δυνατές.
Για τον κόσμο δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η ομάδα φτιάχνεται για τον κόσμο, όλοι στη διοίκηση δε ζουν από το μπάσκετ, αλλά ζουν για το μπάσκετ, ενώ τέλος αναφέρθηκε στη σημαντική βοήθεια του βασικού χορηγού της ομάδας, του Βίκου, ο οποίος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ομάδα.
Με σκληρή δουλειά θα έρθει η άνοδος
Ο νέος προπονητής του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα Θωμάς Κωστόπουλος τόνισε ότι ξεκάθαρος στόχος της ομάδας είναι η άνοδος στη Β’ Εθνική, ενώ για το ρόστερ ανέφερε ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έχει κλείσει.
Οι παίχτες
Δηλώσεις έκαναν ένα από τα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας ο Γιάννης Καραγκιολίδης και ένας από τους πιο παλιούς καλαθοσφαιριστές του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα Δημήτρης Μάντζιος. Ο Γιάννης Καραγκιολίδης σημείωσε ότι στόχος είναι η σκληρή δουλειά και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του προπονητή, ενώ δήλωσε ότι όλοι στην ομάδα θέλουν κοντά τους οπαδούς προκειμένου να τους δώσουν δύναμη. Τέλος, ο Δημήτρης Μάντζιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ομάδα σαν τη φετινή με τέτοια δυναμική θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και χρόνια στη πόλη, ενώ υπογράμμισε πως η διοίκηση κάνει τα πάντα ώστε ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα να φτάσει εκεί που του αξίζει.
NΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ