Έτοιμος για την πρεμιέρα ο ΠΑΣ!

on .

AEK PAS

• Τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις αρχίζει σήμερα το βράδυ (9:30 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα, αγωνιζόμενος με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League.
Η σεζόν λοιπόν ξεκινάει και επίσημα για τους Ηπειρώτες, οι οποίοι έχουν στόχους και φιλοδοξίες στο νέο πρωτάθλημα. Η κλήρωση σε συνδυασμό με τα έργα που πραγματοποιούνται ακόμα στο ταρτάν του Εθνικού Σταδίου «οι Ζωσιμάδες» έφεραν ένα πρόγραμμα «βουνό» στο ξεκίνημα, όμως το σύνολο του Γιάννη Πετράκη έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιες δυσκολίες.
Ο ΠΑΣ καλείται να δώσει εκτός έδρας τα πέντε από τα έξι πρώτα παιχνίδια και με δυνατούς αντιπάλους όπως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Το ξεκίνημα της νέας σεζόν είναι ένα είδους στοίχημα για τον ΠΑΣ. Φέτος έγιναν αρκετές μεταγραφές, 11 τον αριθμό, με παίκτες σε όλες τις θέσεις και η προσαρμογή των νέων παικτών στις απαιτήσεις της ομάδας είναι ένα ζητούμενο, με τελικό στόχο την ομοιογένεια, συστατικό που έχει χαρίσει επιτυχίες στην ομάδα τα τελευταία χρόνια.
Κανονικά η σέντρα του πρωταθλήματος
Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος και η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί κανονικά σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα, όπως αποφάσισε το χτεσινό ΔΣ της διοργανώτριας Super League.
Το χτεσινό απρόοπτο έχει να κάνει με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για διεξαγωγή μπαράζ μεταξύ της ομάδας που θα τερματίσει στην 13η θέση στην Super League με τον 2ο της Football, κάτι που δεν δέχονται οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.
Το πρωτάθλημα θα αρχίσει αλλά με την προκήρυξη που ενέκρινε ο συνεταιρισμός της Super League. Σύμφωνα με αυτήν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες στη Football League και θα προβιβαστεί μόνο ο πρωταθλητής της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας.
Στην αποστολή ο Μυστακίδης
Ο ΠΑΣ βρίσκεται από χτες το απόγευμα στην Αθήνα, έχοντας μερικές απουσίες όμως σαφώς λιγότερες σε σχέση με το ξεκίνημα της εβδομάδας.
Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός θα στερηθεί των υπηρεσιών των τραυματιών Παμλίδη και του χειρουργημένου Περιστερίδη, όμως επανήλθαν οι Νικολιάς και Κρίζμαν.
Η προετοιμασία των Ηπειρωτών ολοκληρώθηκε χτες με πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια η αποστολή της ομάδας αναχώρησε οδικώς για την Αθήνα, ενόψει της σημερινής πρεμιέρας. Ο Γιάννης Πετράκης πήρε στην αποστολή για την Αθήνα 19 παίκτες, μεταξύ των οποίων και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, τον Γιάννη Μυστακίδη. Το δελτίο του 24χρονου επιθετικού στην ΕΠΟ εκδόθηκε και ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός μπορεί να τον υπολογίζει.
Αναλυτικά την αποστολή του ΠΑΣ αποτελούν οι: Βελλίδης, Μιχαήλ Ν., Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ Α., Τσικάρσκι, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Κακούμπα, Κάστρο, Λίλα, Σιόντης, Κούζικ, Νικολιάς, Ξύδας, Γιάκος, Κρίζμαν, Κόντε, Μυστακίδης.
Εκτός αποστολής έμειναν οι Παμλίδης, Περιστερίδης, Παπαϊωάννου, Βενετικίδης, Βιδάλ, Ντόλοβατς, Γώγος, Παπαδόπουλος, Λιάσος, Λουκίνας και Λέο.
Τα πλάνα του Πετράκη
Ο Γιάννης Πετράκης έδειξε στις προπονήσεις της εβδομάδας ότι είναι ιδιαίτερα διαβασμένος για τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ και το πως θέλει να αγωνιστεί ο ΠΑΣ. O Κρητικός προπονητής ποντάρει στην κούραση των αντιπάλων από το παιχνίδι της Τετάρτης με την Βίντι στην Ουγγαρία και θα χρησιμοποιήσει τους ταχύτερους και εκρηκτικότερους παίκτες, οι οποίοι θα μπορούν να βγουν γρήγορα στις αντεπιθέσεις.
Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός έδειξε ότι θα παρατάξει τον ΠΑΣ με 4-4-2, με τα χαφ όχι όμως στην ίδια ευθεία, αλλά πιθανόν σε ρόμβο και τον Λίλα πολύ κοντά στα δύο στόπερ, σε σχέση με τον Κολομβιανό Κάστρο.
Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Τσικάρσκι, Λίλα, Κάστρο, Νικολιάς, Κακούμπα, Γιάκος, Κόντε.
Διαιτητής ο Σέζος
Ο Αθανάσιος Σέζος από το Κιλκίς ορίστηκε να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
Βοηθοί του Σέζου θα είναι ο Νικόλαος Σάββας από τις Σέρρες και ο Νικόλαος Δημόπουλος από την Φλώρινα, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Εμμανουήλ Γιανναδάκης από το Λασίθι.
Με ανεβασμένη ψυχολογία η ΑΕΚ
Κοντά στους ομίλους του Champions League μετά από αρκετά χρόνια βρίσκεται η ΑΕΚ μετά τη νίκη της με 1-2 στη Βουδαπέστη επί της ουγγρικής Βίντι.
Ο Εβρίτης τεχνικός θα κάνει σίγουρα κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα, θέλοντας να ξεκουράσει κάποιους παίκτες ενόψει της ρεβάνς, κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΣ.
Παρόλο που μέχρι αργά χθες η αποστολή της ΑΕΚ δεν είχε ανακοινωθεί, σίγουρα απών θα είναι ο Γιαννιώτης Μάριος Οικονόμου, μιας και η ΑΕΚ ενημερώθηκε με επίσημο έγγραφο από την Ιταλική Ομοσπονδία πως ο διεθνής στόπερ είναι τιμωρημένος με μία αγωνιστική από πέρυσι στην Ιταλία.
Ο Ουζουνίδης πάντως φαίνεται να γνωρίζει τις δυσκολίες του σημερινού παιχνιδιού καθώς τρέφει μεγάλη εκτίμηση στις προπονητικές ικανότητες του Γιάννη Πετράκη.
Σε σχετικές του δηλώσεις του για το σημερινό ματς ο Ουζουνίδης σημείωσε ότι: «Οι πρώτες αγωνιστικές είναι πάντα περίεργες. Ο ΠΑΣ έχει έναν πολύ καλό προπονητή και είναι βέβαιο ότι θα παρουσιαστούν πειθαρχημένοι. Έχουν κάνει κι εκείνοι αλλαγές στο ρόστερ τους. Το σημαντικό είναι να βγάλουμε διάθεση και θέληση μέσα στο παιχνίδι».