Κατέκτησε το Super Cup o Αγροτικός Αστέρας!

on .

agrotikos

• Μεγάλη μέρα η χθεσινή για τον Παρακάλαμο και την ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου, καθώς ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά κατέκτησε το Super Cup της ΕΠΣΗΠ σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.
Έτσι, η ομάδα του Θανάση Χαρίση πήρε μια άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου τον περασμένο Μάρτιο απέναντι στον Θρίαμβο Σερβιανών. Το παιχνίδι διεξήχθη στο Πανηπειρωτικό Στάδιο με αρκετό κόσμο στην κερκίδα που έσπευσε να δει ποιος θα κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στις διοργανώσεις της ΕΠΣΗΠ.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Αγροτικός μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο έχοντας ευκαιρία με τον Ηλία αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Αλέκου Τάτση πήρε τα ηνία και είχε δοκάρι με τον Μπλέτσα στο 10’.
Στο 28’ τα Σερβιανά έχασαν καλή στιγμή με τον Αλεξίου να πλασάρει και τον Τσόκρη να απομακρύνει τη μπάλα στη γραμμή σαν «από μηχανής Θεός».
Το σκορ για τον Θρίαμβο άνοιξε στο 34’ με τον Τσιαφίτσα. Ο Διαμαντόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Γρηγοριάδης έκανε άστοχη έξοδο η μπάλα έφτασε στον Μανιώτη που έκανε το γέμισμα και ο Τσιαφίτσας από κοντά κάνει το 1-0.
Στην επανάληψη, η ομάδα του Θανάση Χαρίση δε θα μπορούσε να πραγματοποιήσει πιο ονειρικό ξεκίνημα. Στο 48’ ο Ορφανός εκτέλεσε φάουλ, ο Ζότα έκανε έξοδο με την μπάλα να του φεύγει από τα χέρια και ο Ντρίκος με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι ανήκει στην ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά και συγκεκριμένα στο 67’. Ο Μακρής πέρασε και τον τερματοφύλακα όμως το πλασέ που έκανε η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία. Τα Σερβιανά πέρα από ένα σουτ του Μανιώτη στο 74’ δεν είχαν κάτι άλλο να παρουσιάσουν και οι δυο ομάδες παρόλο που το παιχνίδι είχε ρυθμό δεν κατάφεραν να πετύχουν άλλο τέρμα στην κανονική διάρκεια με αποτέλεσμα το 1-1 να παραμείνει μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας και οι δυο ομάδες να οδηγηθούν στη «ρώσικη ρουλέτα».

Τα πέναλτι
Μανιώτης για τα Σερβιανά 1-0.
Σπαλιάρας για τον Αγροτικό Αστέρα ισοφαρίζει σε 1-1.
Ο Πάκος 2-1 για τα Σερβιανά.
Ο Ορφανός για τον Αγροτικό Αστέρα απέκρουσε ο Ψωμιάδης.
Ο Διαμαντόπουλος για τα Σερβιανά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Ο Καραβάς ευστόχησε για τον Αγροτικό και ισοφάρισε σε 2-2.
Ο Τσιέπας ευστόχησε για τα Σερβιανά κάνοντας το 3-2.
Ο Ηλίας 3-3 για τον Αγροτικό Αστέρα.
Ο συνεπώνυμος Ηλίας των Σερβιανών ευστόχησε και έκανε το 4-3.
Ο Πανίδης για τον Αγροτικό έκανε το 4-4.
Ο Βραχνός σκόραρε για τα Σερβιανά και έκανε το 5-4 στον ξαφνικό θάνατο.
Ο Τάσσος για τον Αγροτικό έκανε το 5-5.
Ο Μπάλλας εκτέλεσε και ο Γρηγοριάδης απέκρουσε.
Ο Ζότα εκτέλεσε και απέκρουσε ο Ψωμιάδης.
Ο Κομπίλας ευστόχησε και έκανε το 6-5 για τα Σερβιανά.
Ο Γκόνης ευστόχησε για τον Αγροτικό και ισοφάρισε σε 6-6.
Ο Σκούφης εκτέλεσε και έστειλε τη μπάλα άουτ. Μένει το 6-6.
Ο Μπαρίμης νίκησε τον Ψωμιάδη στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία. 6-7 για τον Αγροτικό Αστέρα και έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους ανθρώπους του Αγροτικού για την κατάκτηση του Super Cup.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κωνσταντίνος Νέος με βοηθούς τους Δημήτριο Σπυρογιώτη και Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη και τέταρτο τον Βασίλη Δημητρίου.
Οι συνθέσεις
Θρίαμβος Σερβιανών (Α. Τάτσης): Ζότα (Ψωμιάδης 53’), Μπάλλας, Κομπίλας (Τσιέπας 68’), Μανιώτης, Βραχνός, Πάκος, Αλεξίου (Μελιγγιώτης 57’), Τσιαφίτσας (Σκούφης 66’), Μπλέτσας, Ηλίας, Διαμαντόπουλος.
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Θ. Χαρίσης): Γρηγοριάδης, Ηλίας, Τσόκρης (Ταίρης 90’), Πανίδης, Τάσσης, Σπαλιάρας, Μακρής (Ζότα 90+), Καραβάς, Μπαρίμης, Ορφανός, Ντρίκος (Γκόνης 49’).