Για θετικό αποτέλεσμα αναχωρεί για Αθήνα ο ΠΑΣ

on .

RIZOUPOLH

• Με μια χαλαρή προπόνηση- ξεμούδιασμα που θα γίνει σήμερα το πρωί ο ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώνει την προετοιμασία του ενόψει του αυριανού παιχνιδιού με τον Απόλλωνα Αθηνών που θα γίνει στο γήπεδο της Ριζούπολης (7 μ.μ.) (φωτό).
Αμέσως μετά ο Γιάννης Πετράκης θα ανακοινώσει τους «20» της αποστολής, που θα ταξιδέψουν οδικώς για την Αθήνα, όπου θα καταλύσουν στο SOFITEL.
Χθες έγινε η τελευταία δυνατή προπόνηση, που έφερε πολλά χαμόγελα στον Γιάννη Πετράκη, μιας και το απουσιολόγιο έχει περιοριστεί σημαντικά. Σε αυτό περιλαμβάνονται ο Περιστερίδης, ο Παμλίδης που συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα, ενώ προστέθηκε ο Στέφανος Ευαγγέλου που ένιωσε ενόχληση στον προσαγωγό και σήμερα θα αποφασιστεί αν ακολουθήσει την αποστολή στην Αθήνα.
Κανονικά πήραν μέρος στην προπόνηση και οι Βελλίδης και Κρίζμαν οι οποίοι ακολουθούσαν ατομικό πρόγραμμα όλη την εβδομάδα και τέθηκαν κανονικά στην διάθεση του κ. Πετράκη.
Το γεγονός αυτό προκαλεί «ευχάριστο» πονοκέφαλο στον τεχνικό του ΠΑΣ που θα «δυσκολευτεί» να επιλέξει τους 20 της αποστολής, καθώς όλοι οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές δείχνουν πολύ μεγάλη θέληση, η οποία θα πρέπει βέβαια να εκδηλωθεί και εντός αγωνιστικού χώρου, από τους «11» που θα αποτελέσουν την τελική επιλογή του κ. Πετράκη.
Στο «στρατόπεδο» του ΠΑΣ αντιμετωπίζουν το αυριανό παιχνίδι ως «τελικό» καθώς είναι το συγκριτικά ευκολότερο από τα πέντε εκτός έδρας που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της γιαννιώτικης ομάδας στις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
Όλοι αντιλαμβάνονται ότι με ένα θετικό αποτέλεσμα θα διασκεδάσουν τις κακές εντυπώσεις που άφησαν από πλευράς απόδοσης στις αναμετρήσεις με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Αλλαγή σχήματος
Η χθεσινή προπόνηση επιβεβαίωσε την πρόθεση του Ρεθυμνιώτη κόουτς να επιστρέψει στην παλιά δοκιμασμένη συνταγή του 3-5-2, με παρτενέρ των Μιχαήλ-Τζημόπουλου στην τριάδα της άμυνας τον Λίλα, χωρίς να αποκλείεται βέβαια και κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής.
Στον επιθετικό τομέα ο κ. Πετράκης δοκίμασε διάφορα δίδυμα μιας και υπάρχει υπερπληθώρα παικτών. Σύμφωνα και με τις χθεσινές δοκιμές ένα μικρό προβάδισμα να βρεθούν στην βασική ενδεκάδα έχουν οι Μυστακίδης και Λέο, ένα δίδυμο που για πρώτη φορά θα βρεθεί στην ενδεκάδα. Ο Λέο έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις και φαίνεται να έχει εγκλιματιστεί πλήρως.

«Έφυγε» ο Ντε Φαρία
Έφυγε χθες από την ζωή ο «αρχιτέκτονας» του «ΑΓΙΑΞ» της Ηπείρου Γκόμεζ Ντε Φαρία σε ηλικία 81 ετών. Ο Ντε Φαρία ήρθε στην Ελλάδα το 1971 και ανέλαβε την ομάδα του ΠΑΣ όπου μαζί με τον τότε πρόεδρο Σάκη Τσουκανέλη είχε φέρει τους Γκλασμάνη, Παστερνάκη, Κοντογεωργάκη και σε δεύτερο χρόνο τους Αλβαρέζ, Μοντέζ και Λίσα.
Ο Γκομέζ Ντε Φαρία μετά τον ΠΑΣ, παρέμεινε στην Ελλάδα και εργάσθηκε μεταξύ άλλων σε Κόρινθο, Αθηναϊκό, Ρέθυμνο, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό Βόλου τον οποίο ανέβασε και στην Α΄ εθνική. Επίσης για χρόνια ασχολήθηκε με ακαδημίες ποδοσφαίρου.
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 3 μ.μ. στο Νεκροταφείο Χολαργού.