Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

on .

ANATOLH KATSIKA 16 9 18

Ανατολή - Κατσικά 1-1

• Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Ανατολή και Κατσικά στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής στην Α’ κατηγορία.
Η Ανατολή παρότι είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και είχε και το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν κατάφερε να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε με τον Κώστα Θανάση, με την Κατσικά να την τιμωρεί στο τελευταίο πεντάλεπτο και να παίρνει την ισοπαλία.
Το πρώτο μέρος είχε πολύ καλό ρυθμό και ευκαιρίες εκατέρωθεν με την Ανατολή να πετυχαίνει γρήγορα το 1-0.
Στο 6’ η Κατσικά έχασε την ευκαιρία με τον Γιαννάκη να κάνει το φάουλ, ο Βαρτζιώτης πήρε την κεφαλιά, όμως ο Ασωνίτης δεν μπόρεσε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Ανατολή στο 7’ έκανε το 1-0 με τον Ντασούτη να βρίσκει τον Θανάση και αυτός με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μάντζιου.
Σουτ του Γεωργούλη στο 18’ μπλόκαρε τη μπάλα ο Διαμάντης.
Ευκαιρία για την Ανατολή στο 22’ με τον Νικολάου να βρίσκει τον Θανάση αυτός πέρασε και τον τερματοφύλακα έκανε το πλασέ όμως ο Παππάς πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή απέκρουσε σωτήρια.
Στο 24΄σουτ του Γιαννάκη η μπάλα άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία στο 35’ για τους γηπεδούχους με τον Θανάση να είναι σε θέση βολής έκανε το σουτ η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανατολή πήρε αριθμητικό πλεονέκτημα με την αποβολή με απευθείας κόκκινης κάρτας στο 55’ του Παζαρτζή για σκληρό μαρκάρισμα επάνω στον Σκανδάλη, αλλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί με τον Θανάση να είναι ο μοιραίος παίκτης.
Στο 58’, 64’, 66’ και 78’ ο Θανάσης δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Μάντζιο.
Έτσι ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που λέει ότι όποιος χάνει τις ευκαιρίες δέχεται γκολ εφαρμόστηκε και στο 86’ μετά από σέντρα του Γιαννάκη ο Βλάχος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 δίνοντας τον βαθμό στην Κατσικά.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Κόλλιας-Τασιούλας).
Ανατολή: Διαμάντης, Νικολάου, Φωλίνας, Λισγάρας, Νεφρός (63’ Γκαρτζονίκας), Κλιτσινάρης, Σκανδάλης (72’ Ζήσης), Ντασούτης, Θανάσης, Κατσίφας (84’ Δήμος), Τζίμας.
Κατσικά: Μάντζιος, Παππάς, Κατσάνος, Βαρτζιώτης, Καλογερόπουλος, Παπαβασιλείου, Γεωργούλης (83’ Βλάχος), Γούλας (67’ Μπελεβέτης), Παζαρτζής, Γιαννάκης, Ασωνίτης.

METSOBO ZOODOXOS 16 9 18

Μέτσοβο - Ζωοδόχος 2-1

• Το πρώτο της τρίποντο κατάφερε να πάρει η νεοφώτιστη ομάδα του Μετσόβου κόντρα στην επίσης νεοφώτιστη ομάδα της Ζωοδόχου, επικρατώντας με 2-1, μέσα στην "καυτή'' της έδρα.
Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, ενώ όσοι παρευρέθησαν στις εξέδρες απόλαυσαν ένα δυνατό ματς κι όλα αυτά στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Hall of Brands Α ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Το παιχνίδι από το σφύριγμα της έναρξης μέχρι και αυτό της λήξης, είχε ρυθμό, πάθος, ένταση, ευκαιρίες, γκολ, δοκάρια και αρκετά νεύρα, με τις δύο ομάδες να χαρίζουν κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και αρκετό σασπένς.
Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με γκολ από τα… αποδυτήρια, καθώς κατάφεραν να πετύχουν ένα από τα πιο γρήγορα γκολ του ερασιτεχνικού, κάνοντας το 0-1 στο 21΄ του παιχνιδιού, όταν από την σέντρα η μπάλα βρέθηκε στον Γιόγιακα, ο οποίος είδε τον συμπαίκτη του Ντόντη, κι εκείνος με πλασέ, σε αφύλακτη εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Το γρήγορο τέρμα, αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν πτοήθηκαν, αλλά αντέδρασαν ισοφαρίζοντας αρκετά νωρίς, όταν από την εκτέλεση του Παλαιοπάνου, ο Τσουλιάης Ι. με κοντινή κεφαλιά βρήκε δίχτυα, κάνοντας το 1-1.
Η ολική ανατροπή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 19΄, όταν από την σέντρα του Παλαιοπάνου, η μπάλα κόντραρε και βρέθηκε στον Τσουλιάη Θ., ο οποίος με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρατζένη, γράφοντας το 2-1.
Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε για λίγα λεπτά, ενώ η επόμενη καλή στιγμή του αγώνα, ήρθε λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου και ανήκε στους Μετσοβίτες, με το σουτ του Τσουλιάη Θ., αρχικά να αποκρούεται από τον Καρατζένη, ο οποίος με εκτίναξη μπλόκαρε την μπάλα, ενώ ο νεαρός τερματοφύλακας των «κόκκινων» είπε ''όχι'' και στο σουτ του Μπλέτσου.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς, έχοντας ευκαιρία με το σουτ του Παλαιοπάνου να αποκρούεται από τον Καρατζένη, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος.
Συγκεκριμένα, ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων στο 65΄ έκανε διπλή απόκρουση, αρχικά διώχνοντας το σουτ του Τσουλιάη Θ. και στην συνέχεια του Μπλέτσου, πέφτοντας στην κλειστή γωνία.
Στο 67΄οι «μπλε» είχαν δοκάρι με τον Παλαιοπάνο να στοχεύει την οριζόντια δοκό της αντίπαλης εστίας.
Στο 68΄ ο Μπλέτσος έδωσε πάσα με τακουνάκι στον Τσουλιάη Θ., με τον δεύτερο να μη μπορεί να νικήσει για ακόμη μια φορά τον Καρατζένη, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 78΄ οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο αρχηγός τους, Γιώργος Μπλέτσος, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη από το ματς. Από το σημείο αυτό και μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, τα πνεύματα οξύνθηκαν και από τις δύο πλευρές, χωρίς όμως να επηρεάζεται η εικόνα των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 80΄ οι Τσολάκος και Παπαγεωργίου μέσα από την μικρή περιοχή, δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, διώχνοντας όπως όπως οι αμυντικοί, ενώ στο 84΄ ο Χαλκίδης μπλόκαρε το στρωτό σουτ του Τσιότσικα από το ύψος της περιοχής.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους «κόκκινους» χάθηκε στο 3΄ των καθυστερήσεων, όταν ο Τσολάκος μέσα από την μεγάλη περιοχή βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χαλκίδη, παραμένοντας έτσι το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτησία: Νέος (Θανασιάς - Διαμάντης)
ΠΑΣ Μετσόβου (Λεωνίδας Μαλισσόβας): Χαλκίδης, Μπαλιούσκας, Τσιόστας Χ., Τσουλιάης Ι., Πατσιάς, Τσιόστας Κ., Σταχούλης (81΄ Γοδέβενος), Μπλέτσος, Παλαιοπάνος, Τσουλιάης Θ., Γκουντέβενος (61΄ Ζάκα).
ΑΟ Ζωοδόχος (Χρήστος Βαζάτης): Καρατζένης, Κυπριανός (33΄ λ.τρ. Ρούσης), Τσίος, Βλάχος, Τσιότσικας, Παπαδάμος, Κολιός, Ραγιάς, Μαργιόλας (53΄ Παπαγεωργίου), Ντόντης (46΄ Αναστασιάδης), Γιόγιακας (46΄ Τσολάκος).
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

Κόνιτσα - Χουλιαράδες 1-1

Την δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία της έφερε η Πίνδος Κόνιτσας σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια αυτή τη φορά με την Α.Ε. Χουλιαράδων με 1-1.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές φάσεις με τους δυο αντιπάλους να είναι σχεδόν ισάξιοι.
Όμως η ομάδα του Σπύρου Τασιούλα κατάφερε να προηγηθεί όταν ο Κακαράντζας έκανε τη σέντρα από δεξιά ο Χατζηρούμπης με τους αμυντικούς της Πίνδου μπερδεύτηκαν, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Κρανάς Θ. και με κεφαλιά έκανε το 0-1.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς καλύτερο με τις δυο ομάδες να είναι ανεβασμένες.
Στο 49΄ η Α.Ε. Χουλιαράδων απείλησε όταν ο Γούλας έκανε ωραία επέλαση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι του Χατζηρούμπη.
Στην αμέσως επόμενη φάση είχε η Κόνιτσα δοκάρι σε κεφαλιά του Πούλιου.
Στο 52΄ η ομάδα του Σπύρου Τασιούλα απείλησε με τον Γρίβα που δεν ήταν εύστοχος, ενώ στο 57΄ ο Τσουμάνης έκανε χέρι στην περιοχή με τον διαιτητή Κατσικογιάννη να δίνει πέναλτι. Ο Κίτσος εκτέλεσε και 1-1.
Η Πίνδος απείλησε με τον Κίτσο και τον Χαλούλο στο 76΄ και το 77΄ χωρίς ωστόσο να ευδοκιμήσουν.
Τέλος πολύ καλή ευκαιρία είχε και πάλι η Α.Ε. Χουλιαράδων όταν ο Κακαραντζας βγήκε τετ α τετ αλλά έδιωξε ο Χατζηρούμπης με τα πόδια.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Κόλλιας - Σπυρογιωτης).
Κόνιτσα: Χατζηρούμπης, Ράγγας (65΄ Σακκάς), Ρούστα, Σπανός Χ., Γαλανός (71΄ Τσαλιαμάνης), Σπανός Δ., Κίτσος, Χαλούλος, Πούλιος (90΄ Βλάχος Χ.), Δημόπουλος, Κίτσος Φ.
Χουλιαράδες: Βελτσίστας, Τσακμάκης, Τσουμάνης, Κρανάς (63΄ Γεωργούλης), Μιχάλης, Γκόλιας, Κακαράντζας, Γεράσης, Λάμπρου (75΄ Μαλάμος), Γρίβας (78΄ Πρέμμος), Γούλας.

KOYTSELIO KRAPSH 16 9 18

Κουτσελιό - Κράψη 0-0
Στη λευκή ισοπαλία έμειναν Κουτσελιό και Κράψη για τη δεύτερη αγωνιστική της Hall of Brands Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με τις δυο ομάδες να έχουν να παρουσιάσουν λιγοστές αξιοσημείωτες στιγμές στην αναμέτρηση, με την ομάδα του Χρήστου Αγγέλη να είναι αυτή που είχε την υπεροχή ειδικά στην επανάληψη αλλά δε μπορούσε να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Κουτσελιού. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι.
Με αυτή την ισοπαλία, το Κουτσελιό αποσπά το πρώτο βαθμό στο πρωτάθλημα μετά τη βαριά ήττα της περασμένης αγωνιστικής στην Κατσικά, ενώ η Κράψη πραγματοποίησε ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα έχοντας ήδη τέσσερις βαθμούς, μένοντας πάντως η πικρία στους φιλοξενούμενους για το γεγονός ότι δεν ήρθε η νίκη.

Δοκάρι με Δάσκαλο
Οι δυο ομάδες μπήκαν με σκοπό να καταθέσουν δύναμη στον αγωνιστικό χώρο, με τα δυνατά μαρκαρίσματα και τις σκληρές μονομαχίες να περισσεύουν. Οι γηπεδούχοι με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στην αναμέτρηση, κέρδισαν κόρνερ από τα αριστερά ο Δάσκαλος Άρης πήγε να το εκτελέσει με τη μπάλα να προσκρούει στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Σταυρόπουλου και να καταλήγει άουτ.

Ευκαιρία με Β. Αλεξίου
Στη συνέχεια σουτ των Παράσχη και Δάσκαλου δεν ανησύχησαν τους δυο τερματοφύλακες, με μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους να έρχεται στο 23’. Ο Αλεξίου Βάιος βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα Γαμβριά, έκανε το πλασέ αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απομάκρυνε με τα πόδια, διώχνοντας τον ορατό κίνδυνο για την εστία του.

Απείλησε με Αλεξίου Δ.
To Κουτσελιό είχε ένα σουτ με τον Δημητρίου με τη μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 33’ ο Γκεσούλης από τα δεξιά έκανε το γύρισμα στη περιοχή, ο Αλεξίου Δ. έπιασε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει σε παίχτη των φιλοξενούμενων και να καταλήγει κόρνερ.

Ακυρωθέν γκολ
Μετά την απομάκρυνση των αμυντικών της Κράψης από το κόρνερ του Κουτσελιού, η μπάλα έφτασε στον Παράσχη που βρήκε τον Αλεξίου, αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο πρώτος βοηθός κ. Μωϋσιάδης τον υπέδειξε σε αντικανονική θέση.

Δοκάρι με Παράσχη
Μετά τα πρώτα άκαρπα σε δημιουργία φάσεων λεπτά της επανάληψης, ο Παράσχης στο 51’ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, με τη μπάλα να χτυπάει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γαμβριά και στη συνέχεια να απομακρύνει τη μπάλα ο κεντρικός αμυντικός του Κουτσελιού Πρέντζας.

Το μηδέν ως το τέλος
Στη συνέχεια, ύστερα από κάθετη μπαλιά που πέρασαν οι γηπεδούχοι στον Αλεξίου βγήκε και μπλόκαρε τη μπάλα ο Σταυρόπουλος, ενώ στο 74’ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων, ο τερματοφύλακας του Κουτσελιού απομάκρυνε τη μπάλα.
Στο 77’ ο Παράσχης έπιασε σουτ στην κίνηση με τη μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα της Κράψης αποδείχθηκε το σουτ του Αγγέλη στο 83’.
Στο 88’ ύστερα από σέντρα του Παράσχη, ο Αλεξίου δε προλαβαίνει να τη στείλει στα δίχτυα, ενώ στο 91’ ο Σήτος έστειλε με προβολή τη μπάλα άουτ.
Η τελευταία προσπάθεια ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Γκανάρα να τροφοδοτεί τον Κακαράντζα, με τον Σταυρόπουλο να βγαίνει πρώτος και να μπλοκάρει τη μπάλα.
Διαιτησία: Τζόβας (Τάσης - Μωϋσιάδης)
Κουτσελιό (Χρήστος Ντόβας): Γαμβριάς, Μητρογιάννης, Δάσκαλος, Πρέντζας, Μάγκος, Αναγνωστόπουλος, Ντούτσης (66’ Αγγέλης), Κακαράντζας, Αλεξίου, Δημητρίου (73’ Γκανάρας), Γκεσούλης (83’ Θανάσης).
ΠΑΣ Κράψης (Χρήστος Αγγέλης): Σταυρόπουλος, Σήτος Καρατζιάς (93’ Τσακιρίδης), Φαρμάκης, Κατσάνος, Κατσούδας, Αλεξίου, Ζαμπέτας, Ρίζος (66’ Θεοδώρου), Παράσχης, Τσάμος (78’ Μάντζιος).
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πίνδος Κόνιτσας-Χουλιαράδες 1-1
Κουτσελιό-ΠΑΣ Κράψη 0-0
Μέτσοβο-Ζωοδόχος 2-1
Ανατολή-Κατσικά 1-1
Καστρίτσα-Μουσιωτίτσα 5-0
Μικρασιάτες-Πέραμα 0-1
Πράμαντα-Αγροτ. Αστέρας 3-6
Αετός Νήσου-Ελεούσα 0-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αγροτ. Αστέρας 4 8-5
2. Ελεούσα 4 4-2
3. Καστρίτσα 4 7-2
4. Κατσικά 4 5-1
5. ΠΑΣ Κράψης 4 3-2
6. Χουλιαράδες 4 2-1
7. Μέτσοβο 3 4-4
8. Πράμαντα 3 5-6
9. Πέραμα 3 1-2
10. Μικρασιάτες 3 3-2
11. Ζωοδόχος 3 2-2
12. Πίνδος Κόνιτσας 2 3-3
13. Ανατολή 1 1-2
14. Κουτσελιό 1 0-4
15. Αετός Νήσου 0 0-3
16. Μουσιωτίτσα 0 1-8
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(22, 23/9/2018)
ΠΑΣ Κράψη-Ανατολή
Χουλιαράδες-Κατσικά
Μουσιωτίτσα-Πίνδος Κόνιτσας
Πέραμα-Καστρίτσα
Ζωοδόχος-Κουτσελιό
Αγροτ. Αστέρας-Μικρασιάτες
Ελεούσα-Μέτσοβο
Πράμαντα-Αετός Νήσου