Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» για το παιχνίδι με τον Άρη

on .

ZOSIMADES PRASINO TELIKO

• Ένα 48ωρο (και κάτι) έμεινε για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος του ΠΑΣ Γιάννινα και η ανυπομονησία στις τάξεις των φίλων του, μεγαλώνει συνεχώς. Το γεγονός μάλιστα ότι φιλοξενούμενος είναι ο Άρης Θεσσαλονίκης, που τις πρώτες τρεις αγωνιστικές έχει το απόλυτο των βαθμών, δίνει στο Σαββατιάτικο παιχνίδι χαρακτήρα «ντέρμπι».
Παίκτες και τεχνική ηγεσία προσδοκούν στη στήριξη των οπαδών τους, ώστε να ξεκινήσουν νικηφόρα τους εντός έδρας αγώνες και με τους τρεις βαθμούς που ευελπιστούν να κερδίσουν, να αποκτήσουν βαθμολογικό «αέρα» ενόψει των επόμενων δύο εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν.

Το βάρος στην επίθεση…
Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία των παικτών του ΠΑΣ. Η χθεσινή προπόνηση ήταν αφιερωμένη στην τακτική προσέγγιση και ο Γιάννης Πετράκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην μετάβαση και την εκδήλωση επιθετικής λειτουργίας, ενώ η προπόνηση ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο πλέον οικογενειακό διπλό για 30 και πλέον λεπτά.

Παίζεται μια «θέση»
Με δεδομένο ότι ο Κάστρο θα είναι απών από την αναμέτρηση του Σαββάτου λόγω της αποβολής του στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, προβάδισμα για την θέση του αμυντικού χαφ φαίνεται να έχει ο Σιόντης, ο οποίος δείχνει να είναι σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. Μια δεύτερη σκέψη είναι να επιστρέψει ο Λίλα στη φυσική του θέση και την τριάδα της άμυνας εκτός των Μιχαήλ και Τζημόπουλου να πλαισιώσει ο Σκόνδρας. Στη σημερινή προπόνηση αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο αγωνιστικός προσανατολισμός και η πλαισίωσή του από τον Ρεθυμνιώτη κόουτς.

Καμία προπόνηση στους «Ζωσιμάδες»
Το «μειονέκτημα» των γηπεδούχων ενόψει του ματς με τον Άρη, δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχουν «πατήσει» και δεν έχουν προπονηθεί ούτε μια φορά στο χορτάρι του «Ζωσιμάδες» εκτός βέβαια από το φιλικό παιχνίδι με το Καραϊσκάκη! Παρόλο που στις αρχές της εβδομάδας υπήρξε η σκέψη να γίνει τουλάχιστον μια προπόνηση στο «Ζωσιμάδες» αυτό κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι εφικτό, μιας και οι εργασίες για την επίστρωση του ταρτάν είναι σε φουλ ρυθμούς. Χθες στρώθηκε η πλευρά από την παλιά σκεπαστή και οι εργασίες συνεχίζονται και μπροστά από την «μεγάλη» κερκίδα του Εθνικού μας Σταδίου. Πάντως, σιγά-σιγά αλλάζει η όψη του «Ζωσιμάδες» και με τους καινούριους πάγκους οι οποίοι κατέφθασαν προχθές και ήδη έχουν αρχίσει και συναρμολογούνται.

Ο ρέφερι του Σαββάτου
Ακόμα ένας «ρούκι» διαιτητής της Super League ορίστηκε να διευθύνει το Σάββατο τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρη. Πρόκειται για τον Ευάγγελο Γρατσάνη από τα Τρίκαλα με βοηθούς τους Αθανάσιο Κολοσιώνη και Κωνσταντίνο Καλαμπόκη από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ τέταρτος θα είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Ιωάννης Σπυρόπουλος από τη Φθιώτιδα.

Τρίτη με Ατρόμητο
Οριστικοποιήθηκε χθες η ημερομηνία της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπως ήταν ήδη γνωστό, θα ταξιδέψει στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσει στις 9.30 το βράδυ τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Το άλλο ματς του ομίλου θα διεξαχθεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου όπου η Θύελλα Καμαρίου θα υποδεχθεί τον Ηρακλή στις 4.30 μ.μ.

Υποβιβάζονται 3
Απορρίφθηκε τελικά από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή που είχε καταθέσει η Super League κατά της απόφασης της ΕΠΟ με την οποία υποβιβάζονταν την περίοδο 2018-19 οι τρεις τελευταίες ομάδες του πρωταθλήματος ενώ η ομάδα που θα τερμάτιζε στη 13η θέση θα έδινε μπαράζ με τον 2ο της Football League. Αυτό λοιπόν θα ισχύσει για το φετινό πρωτάθλημα κάνοντας έτσι πιο δύσκολα τα πράγματα για τις ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία τους.
Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου αναφέρει τα εξής:
«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου απέρριψε κατά πλειοψηφία την από 25.8.2018 προσφυγή της Super League κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».
Μετά και από αυτή την απόφαση θα πρέπει η Super League να αλλάξει την προκήρυξη του πρωταθλήματος, ενώ αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αντιδράσεις των ομάδων.