Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

KRAPSH ANATOLH

Κράψη-Ανατολή 2-1

• Η έκπληξη της 3ης αγωνιστικής της Hall of Brands A’ Ερασιτεχνικής, έγινε στο γήπεδο της Λιμνοπούλας, εκεί όπου ο ΠΑΣ Κράψης, επικράτησε με 2-1 της Ανατολής, αφήνοντας την ομάδα των Ποντίων με μόλις ένα βαθμό μετά το πέρασμα τριών αγωνιστικών, και παράλληλα χωρίς προπονητή μιας και παραιτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Μάκης Χριστοφορίδης.
Οι γηπεδούχοι με οδηγό των Παράσχη κατάφεραν να πετύχουν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και να πανηγυρίζουν την δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τους 7 βαθμούς, συγκατοικώντας με την Θύελλα Κατσικάς στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Αγωνιστικά, το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δοκάρι στο 10΄, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Ζήση από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Σταυρόπουλου.
Το παιχνίδι κύλησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους, εκεί όπου από μια στημένη φάση, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Παράσχης κέρδισε το φάουλ σε καλό σημείο, με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και την μπάλα να μπαίνει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Θεμελή.
Οι φιλοξενούμενοι, αντέδρασαν άμεσα, έχοντας στο 25΄ ευκαιρία, με τον Φωλίνα να βρίσκει ωραία τον Ζήση, με τον δεύτερο να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνά έλαχιστα πιο πάνω από την εστία του Σταυρόπουλου, ενώ κατάφεραν να ισοφαρίσουν λίγο αργότερα και συγκεκριμένα, στο 28΄ με την προβολή του Θανάση από κοντά.
Οι παίκτες της Ανατολής μετά την ισοφάριση ανέβασαν ρυθμό, δημιουργώντας αρκετές καλές στιγμές, μια εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στο 42΄, όταν ο Σκλιβανίτης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Σταυρόπουλο να αποκρούει με το ένα χέρι.
Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι και την λήξη του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ανατολή είχε κυρίαρχο ρόλο στο ματς, χωρίς όμως να είναι αποτελεσματική, ενώ ''δώρισε'' στον αντίπαλό της και το νικητήριο τέρμα.
Από το ξεκίνημα της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες να πάρουν το προβάδισμα, συγκεκριμένα, στο 48΄ ο Ζήσης έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Σταυρόπουλο να διώχνει, παραχωρώντας το κόρνερ, απ’ όπου προήλθε ακόμη μια χαμένη στιγμή για την ομάδα της Ανατολής, καθώς από την εκτέλεση κόρνερ από τον Ζήση, ο Θανάσης πήρε την κεφαλιά, με τον Σταυρόπουλο όμως, να απομακρύνει και πάλι την μπάλα.
Οι παίκτες της Ανατολής συνέχισαν να πιέζουν, χάνοντας πολύ καλή ευκαιρία στο 77’, όταν από την βαθειά μπαλιά του Φωλίνα, ο Θανάσης από θέση βολής δεν βρήκε καλά την μπάλα, περνώντας εκείνη άουτ.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν και πάλι προβάδισμα, όταν από λάθος των αμυντικών και τον τερματοφύλακα Θεμελή εκτός θέσης, η μπάλα βρέθηκε στον Παράσχη, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του.
Διαιτησία: Μπούμπας (Σπυρογιώτης – Σιόντης Α.)
ΠΑΣ Κράψης (Χρήστος Αγγέλης): Σταυρόπουλος, Λυπίτκας, Καρατζιάς, Φαρμάκης, Σήτος, Κατσάνος, Σταμούλης, Καστούδας (60΄ Ζαμπέτας), Βυζάς (90΄ Μάντζιος), Παράσχης (90΄ Θεοδώρου), Τσάμος (73΄ Αλεξίου).
ΑΟ Ανατολής (Μάκης Χριστοφορίδης): Θεμελής, Νικολάου, Φωλίνας, Γκαρτζονίκας, Λισγάρας, Κλιτσινάρης, Σκανδάλης, Ζήσης, Θανάσης, Δήμος, Σκλιβανίτης (64΄ Ντασούτης).
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

* * * 

ELEOUSA METSOBO

Ελεούσα – Μέτσοβο 5-2

Επτά γκολ και ένα χορταστικό παιχνίδι, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι φίλοι του ερασιτεχνικού βρέθηκαν χτες στο γήπεδο «Θεόδωρος Λώλης» της Ελεούσας. Η Θύελλα επικράτησε με 5-2 του Μετσόβου και συγκατοικεί στην κορυφή της A Ερασιτεχνικής με τις ομάδες της Κατσικάς, της Κράψης και του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά.
Η ομάδα του Πέτρου Κοντοδήμα ξεκίνησε δυνατά το ματς και είχε μόλις στο 4’ την πρώτη καλή της στιγμή με σουτ του Βελτσίστα, το οποίο εξουδετέρωσε ο Αγγέλης στην κλειστή του γωνία.
Το σκορ για την Ελεούσα άνοιξε στο 11’ όταν ο Βελτσίστας κέρδισε με επιμονή τη μπάλα στη μεσαία γραμμή από τον Τσουλιάη Ι. και με μια εξαιρετική ασίστ με εξωτερικό φάλτσο έβγαλε πάσα «πάρε-βάλε» στον Νάκο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Αγγέλη στο μεταξύ τους τετ α τετ και έκανε το 1-0.
Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την υπεροχή και μετά το γκολ, με το Μέτσοβο να προσπαθεί να απειλήσει στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές στο 42’ τρεις παίκτες του Μετσόβου βγήκαν με δύο αμυντικούς της Ελεούσας, αλλά ο νεαρός Τσουλιάης Θ. καθυστέρησε να δώσει την τελική πάσα προς τον Τρίτο και χάθηκε η ευκαιρία. Στο 44’ ο Αγγέλης έδιωξε εντυπωσιακά σουτ του Τζουρμανά και κράτησε όρθια την ομάδα του ενόψει δευτέρου ημιχρόνου.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Ελεούσα έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 όταν ο Βελτσίστας έκανε τη σέντρα από δεξιά μετά από κλέψιμο του Νάκου και ο Τζουρμανάς βρέθηκε τετ α τετ με τον Αγγέλη, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας του Μετσόβου έσωσε την ομάδα του, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Νάκος δεν κατάφερε να σκοράρει.
Το Μέτσοβο έφτασε στην ισοφάριση στο 52’ όταν ο προωθημένος Τσουλιάης Ι. πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Παλαιοπάνου και νίκησε τον Γεωλδάδη Γ. κάνοντας το 1-1 και φέρνοντας το ματς στα ίσια.
Η χαρά για τους Μετσοβίτες κράτησε μόνο 5 λεπτά καθώς ο Νάκος μετατράπηκε σε ασίστερ από σκόρερ και με εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε μόνο του τον Βελτσίστα και αυτός με πλασέ έκανε το 2-1 και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Ελεούσα.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η Ελεούσα πέτυχε και τρίτο γκολ.
Ο Πότσης Θ. έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού του Μετσόβου και ο διαιτητής Τσέτσιλας καταλόγισε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νάκος ο οποίος πέτυχε το 3-1, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Το Μέτσοβο δεν παράτησε το ματς και έφτασε στη μείωση του σκορ στο 63΄με τον αρχηγό Τρίτο που πλάσαρε εύστοχα μετά από παράλληλη πάσα του Ζάκα και πέτυχε το 3-2.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν και για ένα τρίτο γκολ της ισοφάρισης, όμως χωρίς επιτυχία. Στο 81’ η Ελεούσα «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη όταν ο αμαρκάριστος Τζουρμανάς με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κωνσταντινίδη νίκησε τον Αγγέλη και έκανε το 4-2.
Οι φιλοξενούμενοι απογοητεύτηκαν από αυτή την εξέλιξη με αποτέλεσμα να χαθούν πολλές ευκαιρίες από την Ελεούσα στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 86’. Ο Γιώτης βγήκε τετ α τετ με τον Αγγέλη, ο οποίος έσωσε αρχικά την ομάδα του, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Γιώτης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο αμαρκάριστος Βελτσίστας με κεφαλιά έκανε το 5-2, σημειώνοντας και αυτός όπως και ο Νάκος το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Διαιτησία: Τσέτσιλας (Μωϋσιάδης – Παπαδημητρίου)
Θύελλα Ελεούσας (Κοντοδήμας): Γεωλδάσης Γ., Πέτσιος, Καλές, Οικονόμου, Γεωλδάσης Π. (90’ Σπυρόπουλος), Τζουρμανάς (83’ Γιώτης), Πεπόνης (71’ Τσίκας), Κωνσταντινίδης, Βελτσίστας, Νάκος (87’ Αγγέλης), Πότσης Θ.
ΠΑΣ Μετσόβου (Μαλισσόβας): Αγγέλης, Γκουντέβενος (79’ Παπάσης), Τσιόστας Χ., Τσουλιάης Ι., Πατσιάς (69’ Τσουλιάης Κ.), Τσιόστας Κ., Σταχούλης, Παλαιοπάνος, Τρίτος, Τσουλιάης Θ., Ζάκα (90’ Πανάγιος).

* * * 

XOULIARADES KATSIKA

Χουλιαράδες-Κατσικά 0-1

Στο ποδόσφαιρο για να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα εκτός από το να παίξεις καλά χρειάζεσαι τύχη, αλλά και να εκμεταλλευτείς το λάθος του αντιπάλου. Στο ποδόσφαιρο για να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα εκτός από το να παίξεις καλά χρειάζεσαι τύχη, αλλά και να εκμεταλλευτείς το λάθος του αντιπάλου. Το τελευταίο έκανε η Κατσικά στο παιχνίδι με τους Χουλιαράδες και πήρε τη νίκη 0-1 φτάνοντας τους επτά βαθμούς και είναι ισόβαθμοι στην κορυφή με την Κράψη. Τόσο οι Χουλιαράδες, όσο και η Κατσικά δεν μπόρεσαν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο παρά τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έχουν και φάνηκε από την αρχή ότι όποιος θα έβαζε το γκολ αυτός θα έπαιρνε και τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η Θύελλα είχε την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα στο παιχνίδι και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Γιαννάκη και Βλάχο. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Σπύρου Τασιούλα είχε προβλήματα στο οργανωτικό κομμάτι και φάνηκε να λείπει ο παίκτης που θα έβγαζε την κάθετη μπαλιά ώστε να δημιουργήσουν οι επιθετικοί ρήγματα στην άμυνα της Κατσικάς. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 35’ όταν ο τερματοφύλακας Βελτσίστας ενώ φάνηκε να ελέγχει τη μπάλα, αυτή του έφυγε μέσα από τα χέρια και ο έμπειρος επιθετικός Κώστας Γιαννάκης δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη στέλνοντας την στα δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε με την Κατσικά πάντως να είναι πιο επικίνδυνη και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως τόσο ο Γιαννάκης, όσο και ο Βλάχος δεν ευστόχησαν στην τελική προσπάθεια.

Οι Χουλιαράδες στο 87’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν όταν ο Γούλας έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Μάντζιος απέκρουσε σωτήρια τη μπάλα κρατώντας τη νίκη για την Κατσικά.

Διαιτησία: Τάσης (Πάνος Σ.-Τσάντας).

Χουλιαράδες: Βελτσίστας, Τσακμάκης (61΄ Κρανάς Θ.), Κρανάς Κ. (65΄ Οικονόμου), Τσουμάνης, Μιχάλης, Γκόλιας, Κακαράντζας, Μαραγκός (73΄ Μπάρκας), Λάμπρου, Γρίβας (84΄ Μαλάμος), Γούλας

Κατσικά: Μάντζιος, Παππάς, Κατσάνος, Βαρτζιώτης, Καλογερόπουλος, Παπαβασιλείου, Γεωργούλης (63΄ Μπελεβέτης), Γούλας, Μπίνας (76΄ Βλάχος), Γιαννάκης, Ασωνίτης.

* * * 

ZOODOXOS KOUTSELIO

Ζωοδόχος-Κουτσελιό 0-0

Σε ένα μέτριο παιχνίδι η Ζωοδόχος και το Κουτσελιό αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με την ομάδα του Κουτσελιού να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό από μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Το παιχνίδι δεν είχε να προσφέρει πολλές συγκινήσεις αφού τόσο η Ζωοδόχος, όσο και το Κουτσελιό απείλησαν ελάχιστα τους δύο τερματοφύλακες.

Στο πρώτο ημίχρονο το Κουτσελιό έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 11’ με τον Δημητρίου να βγαίνει απέναντι από τον Καρατζένη αλλά έστειλε την μπάλα επάνω στον τερματοφύλακα της Ζωοδόχου.Από την πλευρά της η Ζωοδόχος είχε την ευκαιρία στο 30’ με τον Σιώτα να κάνει ατομική προσπάθεια και σουτ από πλάγια θέση με τον Γιαμβριά να αποκρούει τη μπάλα.

Στον ίδιο ρυθμό ήταν  και το δεύτερο ημίχρονο με τη Ζωοδόχο να απειλεί στο 53’ με μακρινό σουτ του Τσιότσικα που απέκρουσε ο Γιαμβριάς, ενώ την ίδια τύχη είχε και το φάουλ του Παπαγεωργίου στο 63’.Το Κουτσελιό θα μπορούσε να «κλέψει» το τρίποντο όμως τόσο ο Δάσκαλος (82’), όσο και ο Αγγέλης (87’) δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Καρατζένη.

Διαιτησία: Πάνος Ι. (Τασιούλας-Τσάντας).

Ζωοδόχος: Καρατζένης, Τούσης, Τσίος, Βλάχος, Τσιότσικας, Ντούμας, Γιόγιακας (68’ Κολιός), Αναστασιάδης (46’ Ντόντης), Σιώτας (60’ Παπαγεωργίου), Παπαδάμος, Τσολάκος.

Κουτσελιό: Γιαμβριάς, Δάσκαλος Α., Μητρογιάννης, Πρέντζας, Μάγγος, Αναγνωστόπουλος, Δημητρίου (88’ Γκανάρας), Κακαράντζας, Αλεξίου (86’ Σιώζιος), Δάσκαλος Ι., Γκεσούλης (78’ Αγγέλης).