ΠΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ…

on .

ATROMHTOS PAS7

Μια διπλή...κοτσάνα του διαιτητή Κοτσάνη και μια...στραβοκεφαλιά του Κουλούρη έφεραν την ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 στο Περιστέρι, την τέταρτη στα έξι παιχνίδια που έδωσε στην Αθήνα η ομάδα της Ηπείρου. Ακίνδυνη επιθετικά και φλύαρη σε ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα του Πετράκη δεν κατάφερε να απαντήσει στο γκολ από το...πουθενά που πέτυχε ο Ατρόμητος και έφυγε ηττημένη από το Περιστέρι μετά από ένα μέτριο έως κακό παιχνίδι.
Την τέταρτη φετινή του ήττα γνώρισε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έχασε με 1-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι χάρη σε γκολ του...μόνιμου σκόρερ Κουλούρη. Φωνάζει δικαίως για τη διαιτησία του Κοτσάνη ο ΠΑΣ καθώς Δραμινός ρέφερι έκλεισε τα πέναλτι σε δύο περιπτώσει πέναλτι στην ίδια φάση, εκ των οποίων ιδίως αυτή του Ξύδα ήταν καταφανέστατη παράβαση. Ακίνδυνος επιθετικά σε ένα ακόμα παιχνίδι ο ΠΑΣ γλίτωσε κι άλλα γκολ από τις αποκρούσεις του Βελλίδη και την επιθετική δυστοκία του Μούγιακιτς, ο οποίος δεν βάζει γκολ ούτε με...αίτηση.

Πώς έπαιξαν
Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ και πάλι με σύστημα 3-5-2 και τριάδα στόπερ. Ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Τζημόπουλο, Μιχαήλ και Σκόνδρα στην άμυνα. Την αριστερή πτέρυγα κάλυπτε ο Κακούμπα και τη δεξιά ο Μπουκουβάλας. Αμυντικό χαφ αγωνίστηκε ο Λίλα, δεξιά ο Βιδάλ και αριστερά ο Νικολιάς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Ξύδας και Μυστακίδης.
Από την άλλη ο Νταμίρ Κάναντι κατέβασε τον Ατρόμητο με διάταξη 4-2-3-1. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα, ο Σάκιτς δεξί μπακ και ο Γιαννούλης αριστερό, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Ρισβάνης και Χατζηισαΐας. Το δίδυμο στα αμυντικά χαφ ήταν οι Μάντσον και Μπουσούλαζιτς, δεξί χαφ ο Μπρούνο και αριστερό ο Ουγκράι, ενώ ο Μούγιακιτς σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον Κουλούρη που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Μέτριο πρώτο ημίωρο
Πιο επιθετικά μπήκε στο ματς ο Ατρόμητος, προσπαθώντας να κρατήσει την κυκλοφορία της μπάλας και να βάλει τους Ηπειρώτες στα καρέ τους.
Από την άλλη η ομάδα του Γιάννη Πετράκη μετά το πεντάλεπτο ισορρόπησε και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Ατρομήτου με αιχμές τους Ξύδα και Μυστακίδη.

Ζήτησε δυο πέναλτι
Μετά το δεκάλεπτο ο ΠΑΣ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισε να γίνεται απειλητικός για την εστία του Μέγιερι. Μάλιστα στο 10’ ο Χατζηισαΐας έσπρωξε τον Μυστακίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά ο Κοτσάνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι θεωρώντας ότι δεν υπάρχει παράβαση.
Στο 12’ ο ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησε πάλι πέναλτι όταν ο Ξύδας έκλεψε την μπάλα και ανετράπη από τον Μπρούνο μπροστά στα μάτια του διαιτητή Κοτσάνη, ο οποίος κακώς δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.
Στο 15’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουγκράι δεν ανησύχησε τον Βελλίδη ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 23’ ο Νικολιάς έκανε ένα σλάλομ από αριστερά πάσαρε στον Μυστακίδη ο οποίος απέφυγε περίτεχνα τον Γιαννούλη αλλά την τελευταία στιγμή ο αμυντικός του Ατρομήτου αποσόβησε τον κίνδυνο με τάκλιν.
Στο 34’ ο Ατρόμητος έφυγε στην αντεπίθεση αλλά η σέντρα του Γιαννούλη πέρασε ανεκμετάλλευτη από τον Ουγκράι με τον Βελλίδη να διώχνει με τα ακροδάχτυλα.

Γκολ από το πουθενά!
Στο 38’ ο Ατρόμητος κέρδισε φάουλ στο κέντρο, όταν ο Λίλα έπεσε άτσαλα και χωρίς λόγο στον Μπουσούλατζιτς. Το φάουλ εκτέλεσε ο Ουγκράι με βαθιά μπαλιά και ο Κουλούρης με κεφαλιά νίκησε τον Σκόνδρα και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Βελλίδη κάνοντας το 1-0. Ο ΠΑΣ Γιάννιννα «μουδιασμένος» από το γκολ που δέχτηκε προσπάθησε να αντιδράσει αλλά στον χρόνο που έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κοτσάνη δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός για την εστία του Μέγερι.

Τραυματίστηκε ο Μιχαήλ
Με μια αναγκαστική αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα μιας και ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα Αλέξης Μιχαήλ ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και αντικαταστάθηκε από τον Φάμπρι Κάστρο. Αυτό έφερε και αλλαγές στην διάταξη του ΠΑΣ Γιάννινα μιας και ο Λίλα μετατοπίστηκε στην άμυνα και ο Κάστρο αγωνίστηκε σαν αμυντικό χαφ.
Νωθρά μπήκαν οι δυο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΣ Γιάννινα να προσπαθεί να φανεί απειλητικός για την εστία του Μέγιερι και τον Ατρόμητο να προσπαθεί να κρατήσει το υπέρ του 1-0 και να προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση.
Στο 49’ ο Μπουκουβάλας ελίχθηκε από τα δεξιά αλλά αντί να πασάρει αριστερά στον αφύλαχτο Νικολιά προσπάθησε με ένα… φιλόδοξο σουτ να ανησυχήσει τον Μέγιερι αλλά η μπάλα έφυγε πολλά μέτρα άουτ.
Στο 55’ ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο γκολ σε μια φάση πανομοιότυπη με αυτή του γκολ. Ο Ουγκράι εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή του ΠΑΣ αλλά ο Μούγιακιτς δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και η μπάλα πέρασε άουτ.
Ο Γιάννης Πετράκης βλέποντας την ομάδα του ουσιαστικά να μην δημιουργεί κινδύνους θέλησε να τονώσει την επιθετική του γραμμή βάζοντας στην θέση του Μυστακίδη τον Αθανασιάδη στο 58’.

Ανούσια υπεροχή
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν κατάφερνε να γίνει απειλητικός για την εστία των Περιστεριωτών παίζοντας κυρίως παράλληλο ποδόσφαιρο, ενώ και στα μετόπισθεν ήταν αρκετά ευάλωτος δίνοντας χώρους στους γρήγορους επιθετικούς του Ατρομήτου.
Στο 63’ο Ατρόμητος απείλησε και πάλι τον Βελλίδη όταν σε σέντρα του Μάντσον ο Μούγιακιτς απέναντι από τον Βελλίδη έπιασε αδύναμο πλασέ με τον Καστοριανό γκολκίπερ να σώζει την εστία του. Στο 63’ ο τεχνικός του ΠΑΣ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του βάζοντας τον Κρίζμαν ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό στην θέση του Ξύδα. Στο 69’ ο Ατρόμητος βγήκε και πάλι στην κόντρα με τον Μούγιακιτς να παίζει το 1-2 με τον Μπρούνο αλλά το σουτ που έκανε εξουδετέρωσε και πάλι με διπλή προσπάθεια ο Βελλίδης.
Στο 80’ ο Κουλούρης βρέθηκε μόνος του στην μεγάλη περιοχή του Βελλίδη αλλά και πάλι ο πορτιέρο των Ηπειρωτών αποσόβησε τον κίνδυνο.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού οι Ηπειρώτες ανέβασαν και άλλο την πίεσή τους στην άμυνα του Ατρομήτου χωρίς όμως να καταφέρουν να φανούν στο ελάχιστο απειλητικοί. Αντίθετα, οι Περιστεριώτες ήταν αυτοί οι οποίοι έφθασαν κοντά στην επίτευξη και δεύτερου γκολ.
Στο 81’ ο Βελλίδης είπε πάλι «όχι» στο 2-0. Η μπάλα έφτασε μετά από κόντρες στο κέντρο του γηπέδου(!) στον Μπρούνο, αυτός πάσαρε στον Κουλούρη ο οποίος έστρωσε στον Ούμπιδες αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Βελλίδης.
Η μοναδική φάση στην οποία οι Γιαννιώτες είχαν υποψία ευκαιρίας έγινε στο 92’ όταν ο Κρίζμαν ελίχθηκε στην μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου αλλά το σουτ που έπιασε με το αριστερό έφυγε πολλά μέτρα άουτ.
Ήταν η τέταρτη ήττα του ΠΑΣ στα έξι παιχνίδια που έδωσε στο λεκανοπέδιο της Αττικής, πέντε για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο. Η ομάδα της Ηπείρου έχει ηττηθεί από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, ενώ κέρδισε τον Απόλλωνα αλλά και τους Περιστεριώτες για το Κύπελλο.
Ο ΠΑΣ είναι στην 9η θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς ισόβαθμος με Ξάνθη και Λάρισα, οι οποίες παίζουν σήμερα στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής.
Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος η ομάδα της Ηπείρου επιστρέφει στην έδρα της και υποδέχεται τον Παναιτωλικό το Σάββατο 20 Οκτωβρίου. Ο Γιάννης Πετράκης και το τεχνικό επιτελείο πρέπει να δουλέψουν αρκετά πάνω στο επιθετικό κομμάτι καθώς ο ΠΑΣ αδυνατεί να παράξει και να δημιουργήσει ευκαιρίες, κάτι που φάνηκε και στο χτεσινό παιχνίδι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΧΤΩΝ
Ατρόμητος: Μέγιερι 5, Σάκιτς 5, Ρισβάνης 6, Χατζηισαΐας 6, Γιαννούλης 6 (72’ Κιβρακίδης), Μπουσούλατζιτς 6, Μάντσον 5, Μπρούνο 6, Μούγιακιτς 6 (85’ Κωτσόπουλος), Ουγκράι 6 (63’ Ούμπιδες), Κουλούρης 7.
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης 7, Μπουκουβάλας 5, Μιχαήλ 5 (46’ Κάστρο 3), Τζημόπουλος 5, Σκόνδρας 4, Κακουμπά 5, Μυστακίδης 5 (58’ Αθανασιάδης 4), Λίλα 5, Βιντάλ 6, Νικολιάς 5, Ξύδας 5 (63’ Κρίζμαν 4)

* * * 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Είχαμε μια πολύ καλή προσέγγιση στην αρχή του ματς. Και στο κομμάτι το αμυντικό και στο επιθετικό, ο Ατρόμητος δεν έγινε απειλητικός, είχαμε στο ίδιο διάστημα μια καλή παρουσία, ήμασταν καλοί επιθετικά και αμυντικά μέχρι την ώρα που δεχθήκαμε το γκολ. Δημιουργήσαμε και τις προϋποθέσεις, για φάσεις, αλλά δεν τα καταφέραμε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γκολ που δεχθήκαμε, τη στιγμή που το δεχθήκαμε. Ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση για εμάς η ισοφάριση και όσο περνούσε η ώρα, μπορούμε να πούμε ότι γινόταν και πιο δύσκολη, γιατί παίζαμε στο δυνατό σημείο του Ατρόμητου. Ενώ είχαμε την περισσότερη μπάλα στα πόδια μας, δεν φανήκαμε απειλητικοί, κάτι που το έχουμε σαν ομάδα και πρέπει να το δουλέψουμε περισσότερο. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια, θα μπορούσαμε περισσότερα, κρατάμε τα καλά και θα δουλέψουμε τα αρνητικά.
Για το ότι η ομάδα του δεν έκανε φάση στο δεύτερο μέρος πάνω στο τι έφταιξε, απάντησε: Ήταν πολύ δύσκολο για εμάς, γιατί ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα με πολύ καλό αμυντικό προσανατολισμό. Υπήρχε το άγχος και η πίεση στους παίκτες μου και έλειψε το καθαρό μυαλό στις τελικές επιλογές. Η τελική απόφαση δεν ήταν αυτή που έπρεπε.
Τέλος, για το πρόγραμμα που είναι πιο βατό στη συνέχεια και εάν θα φανούν οι δυνατότητες της ομάδας, σημείωσε: Ποτέ δεν ασχολούμαστε με το πρόγραμμα, παρόλο που αρχή είχαμε πέντε στα έξι εκτός έδρας και με καλές ομάδες. Πάντα υπάρχει βαθμός δυσκολίας σε όλα τα παιχνίδια. Είμαστε καλή ομάδα, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και αυτό που πρέπει να το δείξουμε με τον Παναιτωλικό. Το εάν είναι εύκολο το πρόγραμμα το καθορίζει η δικιά μας δουλειά και στάση.

ΝΤΑΜΙΡ ΚΑΝΑΝΤΙ (Ατρόμητος):
«Το αποτέλεσμα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, έπρεπε να κερδίσουμε τον ΠΑΣ, κάτι που δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Επειδή είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Αλλά, νομίζω ότι από το 25΄και μετά τα πήγαμε πολύ καλά και δίκαια ήρθε το γκολ μας. Νομίζω ότι στο δεύτερο μέρος δίκαια πήραμε τη νίκη, θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει το παιχνίδι και 2-0».
Για το πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΣ: «Δεν ξέρω εάν ήταν ή όχι, αλλά δεν θυμάμαι και τη φάση. Ο διαιτητής είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης και εμείς ήμασταν τυχεροί. Και για εμάς ήταν πέναλτι δύο εβδομάδες πριν που δεν δόθηκε. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».
Για το πως... εξόντωσε τον ΠΑΣ στην επανάληψη: «Όπως είπαμε κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΣ δεν κέρδισε κανένα κόρνερ. Με τρεις στο κέντρο και δύο επιθετικούς μπροστά κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι».

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πανιώνιος-Άρης 1-0
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 2-1
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1
Λαμία-ΟΦΗ 1-1
ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-0
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1
Ξάνθη-Λάρισα (σήμερα)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΠΑΟΚ(*)*** 16 10-1
2. Ατρόμητος 16 8-1
3. ΑΕΚ 13 11-3
4. Ολυμπιακός 13 10-3
5. Άρης 12 9-2
6. Παναθηναϊκός** 10 13-4
7. Παναιτωλικός 8 8-8
8. Πανιώνιος 7 5-8
9. ΠΑΣ Γιάννινα 6 4-11
10. Ξάνθη* 6 4-2
11. Λάρισα* 6 3-7
12. Αστέρας Τρίπολης 4 4-7
13. Λαμία 3 4-10
14. Λεβαδειακός 3 2-10
15. ΟΦΗ 2 5-14
16. Απόλλων Σμύρνης 0 1-10
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
** Ξεκίνησε με -6
*** Ξεκίνησε με -2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(20, 21, 22, 8/10/2018)
Παναθηναϊκός - Πανιώνιος
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός
Απόλλων Σμ. - ΑΕΚ
Λάρισα - Λαμία
Λεβαδειακός - ΑΟ Ξάνθη
Άρης - ΠΑΟΚ
ΟΦΗ - Ολυμπιακός
Ατρόμητος Αθ. - Αστέρας Τρίπ.