«Διπρόσωπος» και ισόπαλος ο ΠΑΣ

on .

PAS KERKYRA 11 10 18

Διπρόσωπος και με προβληματική εικόνα στην άμυνα εμφανίστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο χτεσινό φιλικό στο Εθνικό Στάδιο «οι Ζωσιμάδες» και αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 με την Κέρκυρα. 

Κακή η εικόνα των Ηπειρωτών στο πρώτο μέρος όταν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ χάρη σε δύο γκολ του Τουράμ, βελτιώθηκαν αισθητά στην επανάληψη και συγκεκριμένα μετά το 60’ και ισοφάρισαν χάρη σε γκολ των Παμλίδη (68’) και Παπαδόπουλου (78’).

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Γιάννης Πετράκης ξεκούρασε αρκετούς παίκτες που παίζουν βασικοί στα επίσημα παιχνίδια. Ο Ρεθυμνιώτης παρέταξε τον ΠΑΣ με σύστημα 4-4-2 κυρίως σε ρόμβο, αλλά και στην ευθεία. Ο Κύπριος Νεόφυτος Μιχαήλ ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Μπουκουβάλας και αριστερό ο Κακούμπα, με τους Ευαγγέλου και Σιόντη στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικό χαφ στη βάση του ρόμβου ήταν ο Κάστρο, δεξιά ο Βιδάλ και αριστερά ο Γιάκος, με τον Κρίζμαν σε επιτελικό ρόλο πίσω από τους Μυστακίδη και Αθανασιάδη που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
«Πάρτι» η Κέρκυρα με Τουράμ
Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν εφιαλτικό για τον ΠΑΣ και παρά την καλή στιγμή με τον Βιδάλ στο 2’, οι Κερκυραίοι κυριάρχησαν πλήρως και με πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο Τουράμ πέτυχαν δύο γκολ.
Ο επιθετικός της Κέρκυρας είχε την πρώτη του ευκαιρία στο 7’ όταν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά γλίστρησε και δεν σούταρε όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να διώξει σωτήρια ο Νεόφυτος Μιχαήλ.
Οι Κερκυραίοι άνοιξαν το σκορ στο 13’ μέσα από στημένη φάση. Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόντου ο Τουράμ νίκησε στην εναέρια μονομαχία τον Ευαγγέλου και με κεφαλιά έκανε το 0-1.
Στο 19’ ο Μιχαήλ έκανε σωτήρια επέμβαση σε κεφαλιά του Ντιόγκο, όμως τρία λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ των Κερκυραίων και πάλι μετά από στημένη φάση. Συγκεκριμένα, στο 22’ ο Κόντος ήταν και πάλι εκτελεστής κόρνερ και ο Τουράμ πρόλαβε τους αμυντικούς του ΠΑΣ και με πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το 0-2.
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήταν κακή, ασύνδετη και «σοκαρισμένη» από τα δύο γρήγορα γκολ των Κερκυραίων, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά και σε τρίτο γκολ στο 25’ με διπλή ευκαιρία των Κόντου και Τουράμ.
Στο 26’ ο ΠΑΣ φάνηκε για πρώτη φορά απειλητικός όταν ο Μυστακίδης με τακουνάκι πάτησε ωραία στον Βιδάλ, όμως ο Βραζιλιάνος πλάσαρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι.
Στο 36’ ο Τουράμ στο δεύτερο δοκάρι δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, ενώ στο 42΄ ο ΠΑΣ είχε μια καλή στιγμή με σουτ του Γιάκου από τον άξονα που έφυγε άουτ.
Το πρώτο μέρος τέλειωσε με την Κέρκυρα προηγούμενη με 0-2 και την εικόνα της άμυνας του ΠΑΣ ιδιαιτέρως προβληματική, για μια ακόμα φορά που χρησιμοποιείται το 4-4-2.

Επιστροφή με γκολ ο Παμλίδης
Η εικόνα του ματς άλλαξε από το 60’ και μετά και αφού πρώτα η Κέρκυρα είχε απειλήσει με ψηλοκρεμαστό σουτ του Νίκιτς στο 57’.
Οι αλλαγές του Πετράκη έδωσαν επιθετική πνοή στον ΠΑΣ και η ομάδα βελτιώθηκε αισθητά στο τελευταίο ημίωρο. Η επιστροφή του Γιώργου Παμλίδη συνοδεύτηκε με γκολ. Ο Κατερινιώτης επιθετικός στο 68’ πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ με βολέ δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο και μείωσε σε 1-2.
Δέκα λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 78’ ο Γιάκος εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα, η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι, στη συνέχεια βρήκε πάνω στο σώμα του τερματοφύλακα της Κέρκυρας και στην επαναφορά ο νεαρός Κώστας Παπαδόπουλος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 2-2.
Το ισόπαλο 2-2 δεν άλλαξε παρά την πίεση του ΠΑΣ στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ και η Κέρκυρα είχε μια επικίνδυνη στιγμή με τον Αποστολίδη λίγο πριν το τέλος.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Θανασιάς – Λιόντος)
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ Ν. (75’ Βενετικίδης), Κακούμπα (58’ Πήλιος), Μπουκουβάλας (56’ Νάουμετς), Ευαγγέλου (75’ Γώγος), Κάστρο (75’ Λιάσος), Σιόντης, Γιάκος, Βιδάλ (46’ Σκόνδρας), Μυστακίδης (46’ Λουκίνας), Κρίζμαν (75’ Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης (67’ Παμλίδης).
Κέρκυρα (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης (46’ Αθανασόπουλος), Βέρτζος, Σιατραβάνης (62’ Κρητικός Σπ.), Σπίνουλας (62’ Σανδραβέλης), Κόντος (62’ Κρητικός Στ.), Αναστασίου, Ντιόγκο (62’ Αναστασόπουλος), Ιωάννου (62’ Αποστολίδης), Νίκιτς (62’ Λινάρδος), Ντα Σίλβα Κεβέν (62’ Βίλα), Τουράμ (62’ Παναγιωτίδης).