Αγκαλιά με την πρόκριση η Εθνική Κορασίδων 

on .

ELLADA IRLANDIA 2018 KORASIDES

• Σαββατοκύριακο χωρίς ποδοσφαιρική δράση αυτό που διανύουμε μιας και υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος της Super League, αλλά και όλων των ερασιτεχνικών κατηγοριών, λόγω των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κορασίδων.
Στην πόλη μας φιλοξενείται ο 9ος Όμιλος με την συμμετοχή της Ελλάδας, της Β. Ιρλανδίας, της Ελβετίας και του Καζακστάν και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.
Με το δεξί η Ελλάδα
Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της προκριματικής φάση η Εθνική μας αντιμετώπισε την Βόρεια Ιρλανδία της οποίας επιβλήθηκε με 2-1 στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες» μπροστά σε περίπου 200 θεατές, από τους οποίους αρκετοί μαθητές από σχολεία της περιοχής, εμψυχώνοντας με συνθήματα την Εθνική μας ομάδα.
Το παιχνίδι είχε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την ελληνική ομάδα στο 12’ να ανοίγει το σκορ. Η Παχάκη έκλεψε τη μπάλα από τις αντίπαλες παίχτριες, βρέθηκε απέναντι από την τερματοφύλακα Κλίφορντ και την πλάσαρε εύστοχα για το 0-1. Η απάντηση των τυπικά γηπεδούχων ήρθε στο 22’, με την Μακ Γκάλνες να πλασάρει εύστοχα την Παναγιωτοπούλου για το 1-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική Κορασίδων της Ελλάδος ήταν εμφανώς καλύτερη από τις αντίπαλες και στο 55’ η πήρε ξανά θέση οδηγού στο παιχνίδι, όταν η Μαρκούτση έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στην Φίνεγκαν που έστειλε τη μπάλα άθελά της στα δίχτυα της ομάδας της για το 1-2.
Η Εθνική μας σφράγισε τη νίκη στο 66’, όταν η Χρύσα Βοΐλα της Προοδευτικής Περάματος με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε απευθείας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-3.
Στο τέλος του παιχνιδιού, οι παίχτριες αποθεώθηκαν από τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το μεσημέρι της Δευτέρας όπου στο ίδιο γήπεδο θα αντιμετωπίσουν το Καζακστάν, με στόχο να κλειδώσουν τη πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Κορασίδων που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου της Εθνικής που έγινε στο γήπεδο της Κρανούλας, η Ελβετία επικράτησε με το ευρύ 5-0 του Καζακστάν.
Διαιτησία: Βέρα Οπεκίνα (Ρωσία)
Βόρειος Ιρλανδία: Κλίφορντ, Μόντελθ, Κάμερον, Φίνεγκαν, Τζίλμορ, Μπιτλ, (75’ Οκέιζι), Μάξουελ (62’ Ντόντσον), Φίτζλμονς, Μακ γκάλνες, Άντριους, Χάου.
Ελλάδα: Παναγιωτοπούλου, Τσουκαλά, Ξανθή, Γεωργιάδου (46’ Παπαθεοδώρου), Παχάκη (90’ Ευθυμίου), Μαρκούτσα, Βοριά, Βοΐλα (78’ Ράκου), Πρίφτη, Ακριβάκη, Βασιλακάκου.
Στην Παραμυθιά τα Σερβιανά
Μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Μακεδονικό Σιάτιστας, τα Σερβιανά έχουν δύσκολη έξοδο στην Παραμυθιά όπου αντιμετωπίζουν το τοπικό Σούλι . Η ομάδα της Παραμυθιάς πρωταγωνιστεί ως τώρα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής έχοντας ήδη μια εμφατική εκτός έδρας νίκη στα Γρεβενά με τα Αεράτα με 0-5, ενώ την περασμένη Κυριακή ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Ναυπακτιακό Αστέρα.
Η ομάδα του Αλέκου Τάτση αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών με τον τερματοφύλακα Χαρίση να τίθεται εκτός λόγω ίωσης, ο Διαμαντόπουλος επανέρχεται σιγά-σιγά σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά την επέμβαση σκωληκοειδίτιδας που υποβλήθηκε, ενώ ο Βραχνός ταλαιπωρείται από θλάση α’ βαθμού. Στον αντίποδα επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο έτερος κεντρικός αμυντικός Δρόσος.
Την αναμέτρηση ορίστηκε να διευθύνει ο κ. Βασίλης Πολυχρονίου, με βοηθούς τους Γρηγόρη Πρέσπαρη και Χρήστο Σιδερίδη, όλοι του Συνδέσμου Διαιτητών Καστοριάς.
Σε απολογία ο Γ. Χριστοβασίλης!
Σε απολογία κλήθηκε από την Πειθαρχική επιτροπή της Super League ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης. Ο κ. Χριστοβασίλης παραπέμπεται για την είσοδό του στα αποδυτήρια των διαιτητών του αγώνα Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα, όπου διαμαρτυρήθηκε για τα πέναλτι που δεν δόθηκαν.
Στη Λάρισα η Κ17
Στη Λάρισα ταξιδεύει η Κ17 του ΠΑΣ Γιάννινα όπου θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 2 μ.μ. την ομώνυμη ομάδα στα πλαίσια του πρωταθλήματος. Η Κ19 του ΠΑΣ θα επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς την επόμενη εβδομάδα ενώ η Κ15 αυτό το Σαββατοκύριακο έχει ρεπό.