Με την ψυχή στο στόμα νίκησε ο ΠΑΣ Γιάννινα 72-71 τον ΓΑΣ Μελίκης

on .

PAS MELIKH

• Σε ένα ματς-θρίλερ που κρίθηκε κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατόρθωσε να φύγει με το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα νικώντας τον ΓΑΣ Μελίκης με 72-71.
Στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό του ΕΑΝΚΙ ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξένησε την Μελίκη Βέροιας μετά την νίκη της πρώτης αγωνιστικής στο τοπικό ντέρμπι εναντίον του ΑΓΣΙ την περασμένη εβδομάδα. Στον αντίποδα η Μελίκη είχε και αυτή νικηφόρο ντεμπούτο στο πρωτάθλημα νικώντας την νεανική ομάδα της Νικόπολης με 88-76.
Οι παίκτες του Θωμά Κωστόπουλο μπήκαν μουδιασμένα στο ματς και το πρώτο δεκάλεπτο πήγε πόντο-πόντο. Οι Γιαννιώτες με κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους τον Πάτρα έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 22-18 αλλά τίποτα δεν προμήνυε μια εύκολη επικράτηση.
Η ίδια εικόνα διατηρήθηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους Ημαθιώτες να είναι εύστοχοι έξω από την γραμμή των 6.75, κυρίως με τον Λιόλιο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε σε κακή μέρα τα επιθετικά του ατού Πανάρα και Γεωργίου, παρόλ’ αυτά κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με 44-40.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η Μελίκη γύρισε το παιχνίδι και με ασφυκτική άμυνα και… εκνευριστική ευστοχία από την γραμμή του τρίποντου – σε 4 επιθέσεις πέτυχαν ισάριθμα τρίποντα- πήραν κεφάλι στο σκορ μέχρι και με οκτώ πόντους 3 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Όμως οι παίκτες του Κωστόπουλου με τους Καραγκιολίδη και Γεωργίου «μάζεψαν» την διαφορά και πήγαν στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο με την διαφορά στο καλάθι 58-60.
Το μικρό σερί του ΠΑΣ έβαλε «φωτιά» και στην κερκίδα των Γιαννιωτών όπου κατέκλυσαν και χθες το ΕΑΝΚΙ. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι να πάρει το παιχνίδι πάνω του ο Πανάρας ο οποίος στο τελευταίο τετράλεπτο με δυο τρίποντα έχτισε μια μικρή διαφορά τεσσάρων πόντων για τον ΠΑΣ. Το τελευταίο λεπτό κυριολεκτικά έσπασαν… καρδιές με τους παίκτες της Μελίκης να σουτάρουν στο τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νίκη αλλά η μπάλα να βρίσκει το σίδερο και την ομάδα του Κωστόπουλου να κάνει το 2 στα 2 και να φιγουράρει στην κορυφή του 3ου Ομίλους της Γ’ Εθνικής.
Τα δεκάλεπτα: 22-18, 44-40 (ημ), 58-60, 72-71
ΠAΣ Γιάννινα (Κωστόπουλος): Γεωργίου 13, Πανάρας 11(3), Mουζακίτης, Tσίρμπας-Αναγνώστου 4, Πρέντζας 3(1), Kαραγκιολίδης 13(1), Mάντζιος Π., Mάντζιος Δ. 4, Πάτρας 21, Πανταζής 3(1), Πιστιόλης, Γιωτάκης.
ΓΑΣ Μελίκη (Ασλανίδης): Λιόλιος 25(7), Μαυρίδης Β. 17(3), Κυριακού, Σαζακλίδης 5(1), Λέφας 6, Μαγαλιός, Καρατζάς 5(1), Σταυρουλάκης 5(1), Κοτζαμπάσης 6(2), Ρογγότης 2.

Νίκησε και ο ΑΓΣΙ!
Σπουδαία νίκη πέτυχε ο ΑΓΣΙ στο Πολύκαστρο, επικρατώντας του τοπικού Ευάθλου με 74-77. Η ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη μπήκε δυνατά στο ματς ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο έχτισε μια διαφορά 11 πόντων. Το ημίχρονο βρήκε τον ΑΓΣΙ προηγούμενο με 30-37, όμως ο Εύαθλος με αντεπίθεση διαρκείας έφερε το ματς στα ίσα (50-50) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Όμως ο ΑΓΣΙ στο τέταρτο δεκάλεπτο έδειξε χαρακτήρα και πήρε την πολύτιμη νίκη απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο.
Τα δεκάλεπτα: 12-23, 30-37 (ημιχρ.), 50-50, 74-77