Προπονητής της Εθνικής Ελλάδος ανέλαβε ο Άγγελος Αναστασιάδης

on .

ANASTASIADHS AGGELOS

• Ένας παλιός γνώριμος του ΠΑΣ Γιάννινα με αρκετές συμπάθειες στην ομάδα της Ηπείρου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος. Ο λόγος για τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος πέρασε τη σεζόν 2011-2012 με απόλυτη επιτυχία από τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο 65χρονος Μακεδόνας τεχνικός αντικατέστησε τον Γερμανό Σκίμπε στον πάγκο της Εθνικής με στόχο την πρόκριση της Ελλάδας στα τελικά του Euro 2020. Ο Αναστασιάδης αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου και είναι δεδομένο ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα φέρει πλέον τη δική του σφραγίδα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να αναθέσει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής στον Αναστασιάδη για κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 και αναλόγως με το πώς θα τα πάει η Εθνική στα προκριματικά του Euro 2020, να ανανεωθεί το συμβόλαιό του για έναν ακόμη χρόνο.
Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει θητεύσει στον πάγκο της εθνικής Κύπρου από το 2004 ως το 2011 και στη συνέχεια επέστρεψε στο ελληνικό ποδόσφαιρο όντας προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα.
Να σημειωθεί ότι έπειτα από 17 χρόνια η ΕΠΟ προχωρά σε ελληνική λύση για την άκρη του πάγκου της καθώς μετά τον Βασίλη Δανιήλ το 2001, ο Αναστασιάδης είναι ο πρώτος μόνιμος Έλληνας τεχνικός που κάθεται στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Χριστίδης και Τσάνας είχαν αναλάβει ως υπηρεσιακοί.