Με νέο «πρόσωπο» θα αγωνιστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Ξάνθη

on .

xanthi pas

• Την προσπάθεια επανάκαμψης και βελτίωσης της βαθμολογικής του θέσης θα επιχειρήσει το απόγευμα (7 μ.μ.) της Δευτέρας ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ταξιδεύει στα «Πηγάδια» όπου θα αντιμετωπίσει τη Ξάνθη για την 8η αγωνιστική.

Η ομάδα της Ηπείρου δεν βρίσκεται και στη καλύτερη δυνατή κατάσταση, βαθμολογικά και ψυχολογικά μετά την οδυνηρή εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό. Ήδη ο ΠΑΣ συμπλήρωσε τρεις σερί ήττες και βρίσκεται στην 10η θέση μαζί με Λαμία και Λάρισα.
Παρόλα αυτά το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες διαθέτουν την εμπειρία να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ψυχραιμία και χωρίς σπασμωδικές κινήσεις. Ο Γιάννης Πετράκης ετοιμάζει κάποιες αλλαγές και διαφοροποιήσεις στο βασικό σχήμα, θέλοντας να κάνει την ομάδα πιο παραγωγική και επιθετική. Κι αυτό γιατί ο ΠΑΣ αδυνατεί να δημιουργήσει ευκαιρίες απέναντι στις αντίπαλες εστίες.
Για την αναμέτρηση κόντρα στους Ξανθιώτες ο Πετράκης δεν υπολογίζει τον Μπουκουβάλα, τον Κακούμπα και τους ήδη γνωστούς τραυματίες Λέο, Περιστερίδη και Παπαϊωάννου. Ο Μπουκουβάλας με το κάταγμα στο χέρι ανεβάζει καθημερινά στροφές υπό την επίβλεψη του προπονητή φυσικής κατάστασης Βασίλη Αλεξίου, ωστόσο δεν θα ταξιδέψει στη Ξάνθη, όπως και ο Κακούμπα που έμεινε και χτες εκτός κανονικού προγράμματος.
Αντίθετα, σε κανονικό ρυθμό προπόνησης επέστρεψε χτες ο Αλέξης Νικολιάς που ξεπέρασε το σφίξιμο που ένιωθε στη γάμπα και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του Ρεθυμνιώτη τεχνικού ενόψει Ξάνθης.
Το πρόγραμμα της χτεσινής προπόνησης περιελάμβανε παιχνίδια τακτικής και αρκετή δουλειά πάνω στις στατικές φάσεις.
Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 11:00 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής, ενώ μετά την προπόνηση της Κυριακής ο Πετράκης θα ανακοινώσει την αποστολή που θα ταξιδέψει στη Ξάνθη για τον αγώνα της Δευτέρας.
Στις σκέψεις του Κρητικού προπονητή ενόψει της αναμέτρησης στα Πηγάδια είναι η χρησιμοποίηση του Αποστολόπουλου από δεξιά και του Τσικάρσκι αντί του Κακούμπα από αριστερά, ενώ πολύ πιθανή θεωρείται η μετατόπιση του Λίλα στα στόπερ από τη θέση του αμυντικού χαφ, με τον Σιόντη να είναι πιθανό να πάρει θέση στο βασικό σχήμα.

Διαιτητής ο Μανούχος
Για ακόμα μια φορά φέτος η ΚΕΔ όρισε πρωτάρη διαιτητή στην Super League σε αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Συγκεκριμένα, την αναμέτρηση της Δευτέρας με τη Ξάνθη στα Πηγάδια ορίστηκε να σφυρίξει ο οικονομολόγος-ασφαλιστής Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα. Ο εν λόγω ρέφερι έχει σφυρίξει άλλα δύο ματς της Super League, αλλά δεν διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία.
Βοηθοί του Μανούχου ορίστηκαν οι Ηλίας Αλεξέας από τη Μεσσηνία και η Μαρία Δέτση από την Αθήνα. Τέταρτος θα είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία και παρατηρητής ο Βασίλης Τεροβίτσας από την Αιτωλοακαρνανία.

Με ανεβασμένη ψυχολογία η Ξάνθη
Σε αντίθεση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η Ξάνθη προέρχεται από νίκη μέσα στη Λιβαδειά με 1-2 και βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας και τους 12 βαθμούς μαζί με τον Άρη.
Ο Σέρβος τεχνικός Μίλαν Ράσταβατς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΣ. Μάλιστα, την Τετάρτη συνόδευσε την ομιλία του και με προβολή βίντεο με παιχνίδια των Ηπειρωτών. ζητώντας να αφήσουν στην άκρη το νικηφόρο αποτέλεσμα στη Λιβαδειά.
Η χτεσινή προπόνηση ήταν απογευματινή και η προετοιμασία συνεχίστηκε με εντατικούς ρυθμούς. Μετά τις ασκήσεις προθέρμανσης με αερόβιο τρέξιμο και νευρομυικό συντονισμό, το βάρος έπεσε σε τομείς της τακτικής. Αρχικά, ο Μίλαν Ράσταβατς χώρισε τους παίκτες σε υποομάδες στα παιχνίδια έντασης σε μικρό αγωνιστικό χώρο, ενώ στη συνέχεια έδωσε τις οδηγίες του σε θέματα αμυντικής και επιθετικής τακτικής.

Γήπεδο με... ευρωπαϊκές θύμησες
Θετική παράδοση έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Ξάνθη στις 14 προηγούμενες επισκέψεις του στη Θράκη, είτε στο παλιό γήπεδο του ΑΟΞ είτε σε αυτό των Πηγαδίων.
Συνολικά 14 φορές έχει υποδεχθεί η Ξάνθη τον ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα της με τη πρώτη να είναι το μακρινό 1985 και την τελευταία πέρυσι. Σε αυτά τα 14 παιχνίδια, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε 5 φορές νικητής, μεταξύ των οποίων και η νίκη με 0-1 το 2016 που έδωσε το ευρωπαϊκό εισιτήριο στους Ηπειρώτες, Πέντε ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ τέσσερις φορές έφυγε ηττημένος από τη Θράκη. Η πιο ευρεία νίκη του ΠΑΣ ήταν το 2014 όταν και είχε επικρατήσει με 0-3 στα Πηγάδια.