Με… υγιεινό περίπατο, ο ΠΑΣ κέρδισε 5-0 τη Θύελλα Καμαρίου

on .

PAS KAMARI 1 11 2018

Με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ευρύ 5-0 επί της αδύναμης Θύελλας Καμαρίου χθες βράδυ στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες».

Οι Ηπειρώτες βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου με έξι βαθμούς και μόνο αν «αυτοκτονήσουν» θα αποκλειστούν. Τέσσερα γκολ σημείωσε ο Λουκίνας, που ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης κι ένα ο Σκόνδρας.

Με πολλές αλλαγές
Ο Γιάννης Πετράκης άφησε αρκετούς παίχτες εκτός αποστολής για να τους ξεκουράσει ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τη Λαμία, παρατάσσοντας την ομάδα με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νεόφυτος Μιχαήλ, δεξιά στην άμυνα ο Αποστολόπουλος, αριστερά ο Κακούμπα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν ο Ευαγγέλου με τον Σκόνδρα. Αμυντικά χαφ ήταν ο Κάστρο μαζί με τον Ευριπίδη Γιάκο που φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Δεξιά στα χαφ τοποθετήθηκε ο Κούζικ, αριστερά ο Βιδάλ και στην γραμμή κρούσης ο Λουκίνας με τον Παμλίδη.

Γκολ από τα αποδυτήρια
Πριν καν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε με γκολ από τα αποδυτήρια. Ο Κακούμπα έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Λουκίνας με κεφαλιά νίκησε τον Τσουκαλά για το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του επίσημο παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΣ.
Λίγο έλειψε στο 6’ ο επιθετικός του ΠΑΣ να ζευγαρώσει τα προσωπικά του τέρματα,όταν υποδέχθηκε τη μπαλιά του Κούζικ έκανε το πλασέ με τον τερματοφυλακα της ομάδας της Σαντορίνης να αποκρούει σε κόρνερ. Ο
ΠΑΣ συνέχισε στο ίδιο επιθετικό τέμπο και στο 12’ ο Βιδάλ εκτέλεσε φάουλ, ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Τσουκαλάς απομάκρυνε τη μπάλα.
Ο Γιάννης Λουκίνας βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα στο 31’. Ο Κούζικ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τσουκαλάς βγήκε να μπλοκάρει τη μπάλα, αυτή γλίστρησε μέσα από τα χέρια του και προ κενής εστίας ο σέντερ φορ του «Άγιαξ της Ηπείρου» την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.
Στο 33’ ο Kούζικ έβγαλε τη σέντρα, ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά με τον Τσουκαλά να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Χωρίς να έχει κάτι να χάσει η Θύελλα Καμαρίου, επισκέφθηκε σε δυο περιπτώσεις μέσα σε λίγα λεπτά τα καρέ της εστίας του Νεόφυτου Μιχαήλ, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει ούτε στην περίπτωση του Ζενελάρι στο 36’ ούτε με το σουτ του Μαυρομάτη στο 39’.

Πρωταγωνιστής ο Λουκίνας
Σε μεγάλα κέφια ήταν χτες ο Γιάννης Λουκίνας, ο οποίος με τη συμπλήρωση 41 λεπτών, πέτυχε χατ τρικ. Ο Κούζικ έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, έφτασε στον Βιδάλ με τον Βραζιλιάνο να βγάζει παράλληλη μπαλιά για τον Λουκίνα που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη πλασάροντας για το 3-0.
Ο ΠΑΣ έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Κάστρο στο 50’, ο οποίος υποδέχθηκε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής από σέντρα του Αποστολόπουλου έκανε το σουτ με τον Τσουκαλά να απομακρύνει σε κόρνερ.Στο 55’ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Βιδάλ, ο Λουκίνας πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει άουτ.Στο 58’ ο Βιδάλ έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να χτυπάει στο κάθετο δεξί δοκάρι.
Σκόρερ και ο Σκόνδρας
Σκόρερ χρίστηκε και ο Αποστόλης Σκόνδρας στο 68’ για το 4-0 ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Βιδάλ.
Το τέταρτο προσωπικό του τέρμα σημείωσε στο 71’ ο Λουκίνας με κεφαλιά ύστερα από τη σέντρα του Γιάκου, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο ευρύ 5-0.
Διαιτησία: Ευαγγέλου (Καρατζίκας – Καρσιώτης)
ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Μιχαήλ Ν, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Κακούμπα, Κάστρο, Αποστολόπουλος (60’ Αθανασιάδης), Βιδάλ, Γιάκος (73’ Νάουμετς) , Κούζικ, Λουκίνας, Παμλίδης (66’ Ξύδας).
Θύελλα Καμαρίου (Μ. Κωνσταντίνος): Τσουκαλάς, Λύγνος (65’ Βλαβιανός), Γελαδάρης, Μαντούσης (54’ Δαβίλας), Ρέτζο, Φίλων, Γιάννης, Σιμιτσής (63’ Γατσέλος), Ζενελάρι, Αρβανίτης, Μαυρομάτης.

Bαθμολογία 1ου Ομίλου
2η αγωνιστική
1. ΠΑΣ Γιάννινα 6 7-1
2. Ατρόμητος Αθ. 3 7-3
3. Ηρακλής 1908 3 4-6
4. Θύελλα Καμαρίου 0 0-8

Επόμενη Αγωνιστική (4-6/12)
Ηρακλής - ΠΑΣ Γιάννινα
Θύελλα Καμαρίου - Ατρόμητος