«Πέρασε» και από την Καλαμπάκα με 56-67

on .

 KALAMPAKA

Ακάθεκτος συνεχίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα την πορεία του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κερδίζοντας εκτός έδρας το Σάββατο το απόγευμα την Καλαμπάκα με 56-67.
Αναμφίβολα ο συγκεκριμένος αγώνας σημαδεύτηκε από την παρουσία στον πάγκο της Καλαμπάκας του Κώστα Σδράκα, του πρώην προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα που ανέβασε την ομάδα στην Γ’ Εθνική και το ξαφνικό διαζύγιο στο τέλος της περσινής χρονιάς αποτέλεσε έκπληξη…
Η ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου μπήκε σχετικά νωθρά στον αγώνα του Σαββάτου. Με κακές επιλογές στην επίθεση βρέθηκε να είναι πίσω στο σκορ με τρεις πόντους μετά το τέλος του α’ δεκαλέπτου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως, οι Γιαννιώτες «έσφιξαν» την άμυνά τους (δέχθηκαν μόνο δέκα πόντους στην δεύτερη περίοδο) και με μπροστάρη για ακόμη ένα ματς τον Πάτρα πήρε γρήγορα κεφάλι στο σκορ και σιγά σιγά έχτισε και διψήφια διαφορά με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 25-35.
Η ομάδα του Κωστόπουλου διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και στην τρίτη περίοδο (51-39) και όντας σοβαρή, κατόρθωσε να φτάσει στο τελικό 67-56. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον ΠΑΣ ο Βασίλης Πάτρας με 23 πόντους και τρία τρίποντα, με τον Γεωργίου να προσθέτει 12 και τον σταθερό Καραγκιολίδη 10. Από την ομάδα της Καλαμπάκας ξεχώρισαν οι Γκάτζιας και Μασάδης με 20 και 16 πόντους αντίστοιχα. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στους περίπου πενήντα φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα οι οποίοι ταξίδεψαν στην Καλαμπάκα το Σάββατο το απόγευμα, «σπρώχνοντας» τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον δικό τους τρόπο στην πολύ σημαντική νίκη. Η Διοικούσα Επιτροπή εξέδωσε μάλιστα και ανακοίνωση ευχαριστώντας τους σημειώνοντας ότι «αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε ακόμη μία φορά και δημόσια τους αγνούς φίλους και φίλες του ΠΑΣ που διανύοντας πολλά χιλιόμετρα για να έρθουν κοντά μας, μας έδωσαν και πάλι 'φτερά' στην καρδιά και το κορμί με την παρουσία τους και την φωνή τους για να φτάσουμε σε μία ακόμα νίκη. Η συνέχεια αναμένεται ακόμα δυσκολότερη και σας θέλουμε όλους και όλες πάντα στο πλευρό μας».
Τα δεκάλεπτα: 15-12, 25-35, 39-51, 56-67.
Διαιτητές: Αγραφιώτης Ι., Αγραφιώτης Γρ.
ΑΟ Καλαμπάκα (Σδράκας): Μασάδης 16(4), Μπαλωμένος 2, Ούτος, Σπανός 5(1), Γαϊτανίδης 3, Παουλεάνου, Σούλκο 2, Στούκας 1, Γκάτζιας 20(2), Τσιλούλης, Παπακώστας 5, Κιουρτζίδης 2.
ΠAΣ Γιάννινα (Κωστόπουλος): Γεωργίου 12(2), Πανάρας 7(1), Τσίρμπας, Πρέντζας 5(1), Kαραγκιολίδης 10(1), Mάντζιος Π. 2, Mάντζιος Δ. 6, Πάτρας 23(3), Πιστιόλης, Γιωτάκης 2.

ΑΓΣΙ – ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ 88-68
• Άνετο απόγευμα πέρασαν οι παίκτες του Σοφοκλή Τσουκανέλη επικρατώντας της ομάδας του Μαντουλίδη με 88-68.
Οι Γιαννιώτες με πειστική εμφάνιση κυρίως στα δυο τελευταία δεκάλεπτα έφτασαν εύκολα στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και φιγουράρουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Χρύσης με 25 πόντους, ο Θυμνιός με 23 και ο Ζαμπέτης με 18 πόντους.
ΑΓΣΙ (Τσουκανελης): Καννής, Ζαμπέτης 18(2), Σαχπαζίδης 5(1), Αντωνίου 2, Πουρνάρας 2, Χρύσης 25 (2), Μάκης 8, Παπανικολάου, Θυμνιός 23(1), Φίλιος, Θώδης 2, Μπαζάκας 3.
ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ (Νικολαΐδης): Νικολαΐδης 18(1), Τάκης 8, Μπέλλος 8, Λαγός, Ρεφατλάρι 3(1), Ντίαθ 2, Καλόγηρος 17(1), Καναγκίνης, Φόρογλου 8(1), Μαλανδρής 8, Κεραμάρης, Σίμογλου.