ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟΝ!..

on .

PAS LAMIA 2 4 11 18

Για πέμπτο διαδοχικά παιχνίδι μακριά από τη νίκη έμεινε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος «κόλλησε» στη «λευκή» ισοπαλία με τη Λαμία στο «Ζωσιμάδες» και έχει 7 μόλις βαθμούς μετά από 9 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Λαϊκά δικαστήρια έξω από το γήπεδο μετά το τέλος του παιχνιδιού, με τους Πετράκη, Νιαρχάκο να συνομιλούν με τους προβληματισμένους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα.
Άνευρος, αγχωμένος και χωρίς πάθος και δημιουργία για ένα ακόμα παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να κάνει φάσεις ούτε απέναντι στη Λαμία και «κόλλησε» στο 0-0, μένοντας για πέμπτο παιχνίδι μακριά από τη νίκη. Κακό ματς με λιγοστές φάσεις, πιο εύκολα από ότι περίμενε πήρε την ισοπαλία η Λαμία του Χάβου, η οποία παρέμεινε αήττητη για έκτο σερί παιχνίδι. Λαϊκά δικαστήρια έξω από το «Ζωσιμάδες» μετά το τέλος του αγώνα και απογοήτευση από τους φιλάθλους για την εικόνα της ομάδας.

Πως έπαιξαν
Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-4-2 όπως και στη Ξάνθη, αφήνοντας όμως στον πάγκο τον Νικολιά που δεν ήταν 100% έτοιμος και ξεκίνησε τον Βιδάλ. Ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερά ο Τσικάρσκι, με τους Μιχαήλ και Τζημόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ οι Λίλα και Σιόντης, δεξί εσωτερικό χαφ ο Βιδάλ και αριστερά ο Ντόλοβατς δεξιά, με τους Μυστακίδη και Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης. Από το 15’ της αναμέτρησης και μετά ο Ρεθυμνιώτης γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 το οποίο μετατρέπονταν σε 4-5-1 όταν ο ΠΑΣ αμύνονταν.
Από την άλλη ο Μάκης Χάβος παρέταξε τη Λαμία με σύστημα 4-2-3-1. Ο Σαράνοφ ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Βασιλαντωνόπουλος και αριστερό ο Βάντερσον Σκαρντοβέλι, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Πλιάτσικας και Αντέτζο. Στα αμυντικά χαφ οι Δημούτσος και Σκόνδρας, δεξί χαφ ο Καραμάνος και αριστερό ο Επστάιν, ενώ ο Μπερτόλιο ήταν σε ρόλο επιτελικού χαφ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπαράλες.

Ευκαιρίες με Μυστακίδη και Αθανασιάδη
Το ξεκίνημα του παιχνιδιού βρήκε τον ΠΑΣ να έχει την πρώτη φάση μόλις στο 4’ όταν ο Μυστακίδης δέχτηκε την κάθετη πάσα και έκανε το σουτ, όμως ήταν αρκετά άστοχο και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Οι Λαμιώτες προσπάθησαν να κοντρολάρουν το παιχνίδι και να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και στο 21’ ο Επστάιν έκανε την σέντρα από αριστερά και η μπάλα πήγε στον Καραμάνο που έπιασε το σουτ, όμως ο Βελλίδης με διπλή προσπάθεια κατάφερε και εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.
Από το εικοσάλεπτο και μετά ο Πετράκης γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 με τον Μυστακίδη και τον Ντόλοβατς να παίζουν δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και τον Αθανασιάδη στην κέντρο της επίθεσης. Στο 26’ η αλλαγή του τραυματία Βιδάλ με τον Κάστρο άλλαξε τις ισορροπίες στο κέντρο, όχι όμως και το σύστημα που παρέμεινε 4-3-3 και 4-5-1 όταν ο ΠΑΣ αμύνονταν.
Στο 28’ ο ΠΑΣ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι να σκοράρει όταν ο Μυστακίδης έκανε την κεφαλιά-πάσα προς τον Αθανασιάδη και αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Σαράνοφ, όμως ο Σέρβος τερματοφύλακας πρόλαβε και έκλεισε σωστά το οπτικό πεδίο και το πλάσε του Αθανασιάδη πήγε στο σώμα του.
Λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο ο Κολομβιανός Κάστρο υπέπεσε σε σοβαρό λάθος που λίγο έλειψε να στοιχίσει το γκολ στον ΠΑΣ. Συγκεκριμένα, στο 30’ ο Μπερτόλιο έκλεψε τη μπάλα από τον Κάστρο, πάσαρε έξυπνα στον Μπαράλες, αλλά ο Αργεντινός επιθετικός σούταρε παράλληλα προς την εστία του Βελλίδη και δεν βρήκε στόχο.
Στο 32’ ο Λίλα έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή της Λαμίας, αλλά η μπάλα πήρε φάλτσα και πέρασε πάνω από την εστία του Σαράνοφ, στην τελευταία ουσιαστικά φάση του πρώτου μέρους.
Ο κακός ρυθμός του πρώτου μέρους χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο στην επανάληψη καθώς η Λαμία έριξε το βάρος της στο πως δεν θα δεχθεί κάποιο γκολ, ωστόσο ο ΠΑΣ αναζήτησε το γκολ με ανορθόδοξο τρόπο και γιόμες που ήταν «βούτυρο στο ψωμί» για την άμυνα των φιλοξενούμενων και ιδίως του Αντέτζο που ήταν κυρίαρχος στις εναέριες μονομαχίες.
Οι Λαμιώτες είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία πολύ νωρίς στο 46’, με τον Καραμάνο να τροφοδοτεί τον Επστάιν, αλλά το σουτ του δεύτερου με το αριστερό να φεύγει πάνω από την εστία του Βελλίδη.
Στο 57’ το σουτ του Καραμάνου κατέληξε στην αγκαλιά του Βελλίδη, ενώ από το 60’ και μετά ο Πετράκης προσπάθησε να αλλάξει τις ισορροπίες του παιχνιδιού ρίχνοντας στο ματς τους Ξύδα και Νικολιά στις θέσεις των Μυστακίδη και Σιόντη. Παρά τις αλλαγές όμως ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός προς την εστία του Σαράνοφ και το άγχος των παικτών ήταν κάτι παραπάνω από φανερό.
Από την άλλη η Λαμία προσπάθησε επιτυχημένα να «ροκανίσει» τον χρόνο και με καθυστερήσεις και μικροτραυματισμούς κατάφερε να κρατήσει την ισοπαλία που την ανέβασε στους 10 βαθμούς.
Με αυτή την ισοπαλία ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε καθηλωμένος στην 12η θέση με 7 βαθμούς, μαζί όμως με τον ΟΦΗ που δεν κατάφερε να κερδίσει στην έδρα του ούτε τον ουραγό Απόλλωνα, που «τσίμπησε» τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα. Τα πράγματα για την ομάδα της Ηπείρου είναι σαφώς δύσκολα και η ομάδα βρίσκεται σε κρίση, όμως χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία από όλους προκειμένου να βρει τον δρόμο της και να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Ακολουθεί ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι με την Λάρισα του Κούγια που αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 στη Λιβαδειά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης 5, Αποστολόπουλος 4, Τζημόπουλος 5, Μιχαήλ 4, Τσικάρσκι 4, Βιδάλ (26’ Κάστρο 4), Σιόντης 4 (70’ Νικολιάς), Λίλα 5, Ντόλοβατς 4, Αθανασιάδης 6, Μυστακίδης 5 (62’ Ξύδας).

Λαμία: Σαράνοφ 5 (89’ Μελίσσας), Βασιλαντωνόπουλος 5, Πλιάτσικας 6, Αντέτζο 7, Βάντερσον 6, Σκόνδρας 5, Δημούτσος 5, Καραμάνος 5 (92’ Ασίγμπα), Μπερτόλιο 6, Επστάιν 6 (77’ Ρόμανιτς), Μπαράλες 5.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Πιστεύω ότι έγινε όχι ποιοτικό παιχνίδι κλειστό που στηρίχθηκε στις προσωπικές μονομαχίες χωρίς πολλές ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μια ομάδα που έχει ποιότητα από δικά μας λάθη έγιναν κάποιος προϋποθέσεις από τον αντίπαλο, μια καλή ευκαιρία και κάποια περιφερειακά σουτ, ενώ είχαμε και εμείς καλές στιγμές με τον Κλάους. Στο δεύτερο μέρος θεωρώ ότι ελέγχαμε έστω και με αυτό τον τρόπο το ματς δημιουργήσαμε προϋποθέσεις που θα μπορούσαμε κάτι να κάνουμε αλλά δεν το καταφέραμε. Δεν μας αφήνει ικανοποιημένους το αποτέλεσμα, αυτό δεν μπορούμε να το γυρίσουμε πίσω, πρέπει να μάθουμε ότι μπορούμε περισσότερο και να κρατήσουμε τα καλά πράγματα γιατί είχαμε καλά πράγματα, όσον αφορά τον ψυχισμό και την διάθεση και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι».
Για το πώς θα ανατραπεί αυτή η κατάσταση: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε 9η αγωνιστική, ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αν κάνουμε μια αποτίμηση της κατάστασης μέχρι τώρα θα δούμε ότι όλες οι ομάδες μηδενός εξαιρουμένης αγωνίζονται έχουν τους δικούς τους στόχους και τα δικά της δεδομένα και τα πράγματα σήμερα, όχι μόνο για εμάς αλλά και για καμία ομάδα δεν είναι εύκολα. Μέσα σε αυτή την κατάσταση θα πρέπει να βάλουμε αυτά που χρειάζεται και αυτά που πρέπει ώστε να εξελιχθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και αυτό φαίνεται κάθε Κυριακή».
Για το αν αισθάνεται πίεση που ένα κομμάτι φίλων του ΠΑΣ ρίχνει σε αυτόν ευθύνες για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας: «Όταν κάτι δεν πάει καλά αυτός που είναι υπεύθυνος δεν πρέπει να αποποιείται τις ευθύνες. Ο κόσμος έχει το δίκιο του και ο καθένας έχει την άποψη του και είναι σεβαστή, καταθέτει αυτό που πιστεύει. Η πράξη είναι αυτή που φέρνει τα πράγματα ή ο χρόνος που φέρνει τα πράγματα σε ισορροπία. Από αυτές τις καταστάσεις έχουμε ξαναπεράσει, δεν είναι καλό φεγγάρι για την ομάδα τώρα, αλλά εγώ έχω πάντα πίστη και στην δουλειά μου και στα παιδιά που έχω αυτή τη στιγμή στα χέρια μου και αυτός είναι ο οδηγός. Όταν κάτι δεν πάει καλά είναι κομμάτι από την δουλειά μας να υπάρχει δυσαρέσκεια και να υπάρχει διαφορετική άποψη».
Για το αν τον προβληματίζει ότι υστερεί η ομάδα στην ανάπτυξη και την δημιουργία φάσεων: «Σε άλλα παιχνίδια έχουμε δημιουργία φάσεων και σε άλλα όχι. Αυτά έχει να κάνει πως παίζει ο αντίπαλος, αλλά και τι παίκτες έχω στην διάθεση μου όσον αφορά το δημιουργικό και παραγωγικό κομμάτι και σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες και έχει να κάνει πολύ με την συμπεριφορά του αντιπάλου και τα προβλήματα που μας βάζει. Σήμερα δεν μας δημιούργησε πρόβλημα η Λαμία και στην Ξάνθη δεν είχαμε προβλήματα και τα δύο γκολ για εμένα ήταν αντικανονικά».

ΜΑΚΗΣ ΧΑΒΟΣ (Λαμία):
«Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, είχαμε καλή ανάπτυξη, καλή κατοχή μπάλας, ήμασταν καλοί στο επιθετικό τρανζίσιον. Κλέβοντας μπάλες στα χαφ βγάζαμε αντεπιθέσεις, αλλά δεν ήμασταν καλοί στα τελευταία 20 μέτρα. Μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, γιατί έχουμε την ποιότητα ως ομάδα σ’ αυτό το κομμάτι, αλλά σήμερα δεν μας βγήκε. Πατούσαμε, πάντως, καλύτερα από τον αντίπαλο. Στο β’ ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μέτρα, πίεζε με μεγάλες μπάλες, μοιραία εκεί παίζει ρόλο η α’ κεφαλιά και η δεύτερη πάσα. Δυστυχώς όταν ο αντίπαλος επιζητεί να παίξει με μεγάλες μπάλες και έχει πίεση και άγχος, κόβεται και το δικό μας επιθετικό τρανζίσιον και δεν δημιουργήσαμε άλλες ευκαιρίες, πλην του σουτ του Επστάιν στο 46’. Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες. Θεωρώ ότι πήραμε ένα καλό βαθμό σε μια δύσκολη έδρα, που άλλες ομάδες θα δυσκολευτούν. Εύχομαι τα καλύτερα στον κ. Πετράκη».
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1
Πανιώνιος-Παναιτωλικός 3-0
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0
Λεβαδειακός-Λάρισα 1-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 0-0
Άρης-Ολυμπιακός 0-1
ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης 0-0
Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη (σήμερα)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΠΑΟΚ*** 23 15-3
2. Ατρόμητος 21 14-6
3. Ολυμπιακός 19 12-4
4. ΑΕΚ 17 17-3
5. Ξάνθη* 15 9-4
6. Παναθηναϊκός** 14 14-6
7. Άρης 12 10-9
8. Παναιτωλικός 12 11-12
9. Πανιώνιος 11 10-11
10. Λαμία 10 9-13
11. Λάρισα 8 5-11
12. ΟΦΗ 7 6-14
13. ΠΑΣ Γιάννινα 7 5-15
14. Αστέρας Τρίπολης* 5 7-11
15. Λεβαδειακός 4 6-16
16. Απόλλων Σμύρνης 1 1-13
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
** Ξεκίνησε με -6
*** Ξεκίνησε με -2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(10, 11, 12/11/2018)
Λάρισα-ΠΑΣ Γιάννινα
Ξάνθη-Πανιώνιος
Λεβαδειακός-ΟΦΗ
ΑΕΚ-Ατρόμητος
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός
Λαμία-Αστέρας Τρίπολης
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
Απόλλων Σμύρνης-Άρης