Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποδεκατισμένος στη «μάχη επιβίωσης» με τη Λάρισα

on .

AEL PAS

• Με την πλάτη στον τοίχο μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και αποδεκατισμένος λόγω βασικών απουσιών παικτών, ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει σήμερα το απόγευμα (5:15 μ.μ.) τη Λάρισα στο AEL FC Arena για την 10η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα της Ηπείρου ψάχνει διακαώς το θετικό αποτέλεσμα και τη νίκη που θα την "ξεκολλήσει" από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας και την επικίνδυνη ζώνη, αλλά και θα της δώσει ψυχολογική ανάταση μετά το...σερί των κακών εμφανίσεων και των αρνητικών αποτελεσμάτων.
Η ομάδα πέρα από τους βαθμούς της νίκης, αναζητά και την χαμένη της αυτοπεποίθηση, πραγματοποιώντας μια πειστική εμφάνιση που θα ευχαριστήσει και τους φίλους της ομάδας που η αλήθεια είναι πως έχουν απογοητευτεί.
"Σκόπελος" οι βασικές απουσίες
Το έργο των Ηπειρωτών απέναντι στη Λάρισα που είναι και αυτή σε δεινή θέση, δεν θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς ο Γιάννης Πετράκης καλείται μέσα σε ένα κύμα απουσιών να βρει λύσεις.
Εκτός αποστολής για το σημερινό παιχνίδι έχουν μείνει εννιά(!) τραυματίες και συγκεκριμένα οι Μυστακίδης, Νικολιάς, Μπουκουβάλας, Βιδάλ. Κρίζμαν, Κάστρο, αλλά και οι γνωστοί τραυματίες εδώ και καιρό Λέο, Περιστερίδης και Παπαϊωάννου.
Αντίθετα, στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Νάουμετς και Παμλίδης, με τον δεύτερο να είναι πολύ πιθανό να βρεθεί και στο βασικό σχήμα ως παρτενέρ του Αθανασιάδη στην επίθεση.
Αναλυτικά οι 19 που απαρτίζουν την αποστολή του ΠΑΣ για το σημερινό ματς είναιν οι: Βελλίδης, Μιχαήλ Ν., Μιχαήλ Α., Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Σιόντης, Αποστολόπουλος, Ευαγγέλου, Κακούμπα, Τσικάρσκι, Ντόλοβατς, Νάουμετς, Γιάκος, Κούζικ, Παμλίδης, Ξύδας, Λουκίνας, Αθανασιάδης.
Με τις ως χθες ενδείξεις, ο Γιάκος θα πάρει θέση στο βασικό σχήμα, ενώ θα προτιμηθεί ο Παμλίδης αντί του Ξύδα.
Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Λίλα, Σιόντης, Γιάκος, Ντόλοβατς, Αθανασιάδης και Παμλίδης.
"Στοπ" από Βασιλειάδη  και Αστυνομία
Τη στήριξη των φιλάθλων του θα στερηθεί για το σημερινό παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς υπήρξε ανακοίνωση από πλευράς αστυνομίας και Υφυπουργού Αθλητισμού του Γ. Βασιλειάδη, η οποία απαγορεύει την οργανωμένη ή μεμονωμένη μετακίνηση των φίλων του ΠΑΣ.
Διαιτητής ο Ζαχαριάδης
Τη σημερινή αναμέτρηση θα διευθύνει ο Πραξ. Ζαχαριάδης από την Μακεδονία. Βοηθοί του θα είναι ο Πέτρος Πάτρας από τον ίδιο σύνδεσμο και ο Σταύρος Σίπκας από τον σύνδεσμο Σάμου.
Χωρίς Μόρα η ΑΕΛ
Προβλήματα ενόψει του σημερινού παιχνιδιού αντιμετωπίζει και ο τεχνικός των «βυσσινί» Τζιανλούκα Φέστα, ο οποίος δεν υπολογίζει τον Βαγγέλη Μόρα που υπέστη θλάση στο ματς με τον Λεβαδειακό. Ο Ιταλός τεχνικός δεν υπολογίζει επίσης στους τραυματίες Κάσσο, Λεοζίνιο αλλά και στον Μόρσι που είναι στην Αίγυπτο.
Κόντρα στην παράδοση ο ΠΑΣ
Σε επίπεδο πρωταθλημάτων εθνικών κατηγοριών, οι δυο ομάδες με γηπεδούχο τη Λάρισα έχουν αναμετρηθεί 15 φορές. Η ΑΕΛ έχει πετύχει 9 νίκες, 4 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και μόλις δυο διπλά μετρά στην ιστορία των αναμετρήσεων ο ΠΑΣ. Το 1975 για την Α Εθνική είχε επικρατήσει με 0-2 με γκολ των Αλβαρέζ και Γκλασμάνη, ενώ το 1999 για τη Β' Εθνική είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ με γκολ των Κορμαρή και Φουτσίνι.
Στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις τα ματς μεταξύ των δύο ομάδων λήγουν ισόπαλα, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια σκόρερ του ΠΑΣ ήταν ο Ισπανός Πέδρο Κόντε.
Δεσπόζει το ντέρμπι
Το ντέρμπι των αιωνίων μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεσπόζει στο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League.
Αναλυτικά: Σήμερα 17.15 Λάρισα- ΠΑΣ Γιάννινα, 19.00 Ξάνθη- Πανιώνιος, 19.30 Λεβαδειακός –ΟΦΗ. Αύριο: 15.00 ΑΕΚ-Ατρόμητος, 17.15 ΠΑΟΚ- Παναιτωλικός, 19.00 Λαμία- Αστέρας Τρίπολης, 19.30 Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός. Δευτέρα: 19.00 Απόλλων Σμύρνης- Άρης.